Jelgavā un apkārtnē atzīmēs Pasaules tūrisma dienu un vasaras tūrisma sezonas noslēgumu

Atzīmējot ikgadējo Pasaules tūrisma dienu un vasaras tūrisma sezonas noslēgumu Jelgavā, Jelgavas un Ozolnieku novados, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs no 26. līdz 29. septembrim aicina doties ekskursijā ar velosipēdu, pārgājienā, izbaudīt aktīvo atpūtu, apmeklēt kādu no tūrisma objektiem vai tematisko tūrisma vakaru.

26.septembrī plkst. 18:00 ikviens ir aicināts uz tematisko tūrisma vakaru "Stāsti par Seno Jelgavu", kas notiks Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī. Vakara gaitā jelgavnieks, vēsturnieks un pilsētas gids Andris Tomašūns atklās dažādas vēstures liecības par Jelgavas pilsētu. Apmeklētājiem būs iespējam apskatīt jaunākos vēstures atradumus no Lielās ielas rekonstrukcijas darbiem un iepazīties ar trīsdesmito gadu Jelgavas pilsētas karti.

Ieejas maksa uz tematisko tūrisma vakaru: 1,00 Ls pieaugušajiem, 0,50 Ls skolēniem.

28.septembrī plkst. 11:00 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa tiks organizēts kopīgs transports nokļūšanai uz pārgājienu pa Ozolnieku apkārni "Meža stāsti un dabas smarža rudenī". Pārgājiena sākums plkst. 11:20 Ozolniekos no autobusa pieturas "Aizupe" aiz Iecavas tilta. Pārgājienā, kopā ar gidu Inu Jurģi, uzzināsit cik liela ir Žuburu priede, kas ir Mazsilgraužu skansts un apciemosit zirgaudzētavu "Mušķi". Pārgājienā līdzi vēlams ņem uzkodas piknikam un nepieciešams laikapstākļiem piemērots apģērbs un apavi. Četru stundu garā pārgājienā noteikti sajutīsit kā smaržo daba rudenī.

29.septembrī plkst. 11:00 no Jelgava Sv.Trīsvienības baznīcas torņa stāvlaukuma ikvienam ir iespēja pēdējo reizi šogad gida pavadībā doties četru stundu garā ekskursijā ar velosipēdu "Septembra krāsas Jelgavā". Veloekskursijas laikā apmeklēsit lielāko ziedu audzētavu Jelgavā, "Ģintermuižas" slimnīcas muzeju un iepazīsit deju centra "Cukurfabrika" radošo pasauli. Tiem, kuriem nav savs velosipēds, ir iespējams to iznomāt zvanot pa telefonu 29733112 (Zane).

Dalības maksa pārgājienā un ekskursijā ar velosipēdu: 1,00 Ls pieaugušajiem, 0,50 Ls skolēniem, studentiem, pensionāriem.

No 26. līdz 29. septembrim izbraucienos pa Lielupi un Driksu aicina gan senatnīgais kuģītis "Frīda", gan laiva "Mītava". Izbraukumi nenotiek lietus laikā, iekāpšana izbraukumiem piestātnē pie Mītavas tilta. Aktīvākajiem un drosmīgākajiem Jelgavas Jahtu klubā ir iespējams iznomāt ūdens velosipēdu, laivu vai jahtu un doties izbraucienos pa Lielupi vai Driksu.  

Šajās dienās ir iespējams baudīt ātrus izbraucienus ar kartingiem par kartinga trasi "Rullītis" vai doties izbraucienā ar velorikšu pa kādu no 8 maršrutiem un iepazīt daudzveidīgo pilsētas ainavu.

Jelgavas muzeji un ekspozīcijas šajās dienās gaida apmeklētājus. Jelgavas pils aulas foajē 26. un 27. septembrī no plkst. 9:00 līdz 17:00 ikvienam ir iespējams apskatīt izstādi "No lauksaimniecības nodaļas līdz universitātei", kas veltīta Latvijas Lauksaimniecības universitātes 150 gadu jubilejai.  

27. septembrī no plkst. 10:00 – 14:00 sportiskās atpūtas cienītājus gaida Zemgales Olimpiskais centrs, kur tiks atzīmēta Olimpiskā diena 2013, kuras devīze ir "Esam sportiska ģimene!", bet no plkst. 16:00 līdz 21:00 ikviens interesents ir aicināts iesaistīties Latvijas Lauksaimniecības universitātes piedāvātajās Zinātnieku nakts aktivitātēs, kas šogad veltītas tēmai "Ūdens". Piecās dažādās vietās Jelgavas pilsētā būs iespējams uzzināt daudz interesantu faktu par ūdens pielietojamību un tā nozīmi mūsu uzturā.

Savukārt īpašos Jelgavas pilsētas ēdienus – pamatēdienu "Hercoga bura", desertu "Šarlotes skūpsts" vai dzērienu "Jelgavas bellini" varat nobaudīt bistro "Silva" (Driksas iela 9), ģimenes restorāns "Hercogs" (Kr.Barona 3), kafejnīca "Tami Tami" (Lielā iela 19a) un krodziņš "Istaba" (J. Čakstes bulvāris 7).

Pieteikšanās tematiskajam tūrisma vakaram, ekskursijai ar velosipēdu un pārgājienam, kā arī sīkāka informācija par Pasaules tūrisma dienas un vasaras tūrisma sezonas noslēguma pasākumiem Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, Jelgava, tālrunis 63005447, e-pasts: [email protected] vai mājas lapā: www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48771sec.