Janvārī kustība "Mans Doms" tiksies ar barikāžu dalībniekiem

Visu janvāra mēnesi, pieminot barikāžu notikumus, kustības "Mans Doms" vēstnieki un jaunās Rīgas Doma vitrāžas autors tiksies ar barikāžu dalībniekiem Valmierā, Limbažos, Talsos, Liepājā, Jelgavā, Bauskā, Rēzeknē un Jēkabpilī.

Kustība "Mans Doms" organizē tūri dažādos Latvijas novados, lai kopīgi ar barikāžu dalībniekiem pieminētu 1991.gada barikāžu notikumus.  Tikšanās laikā tiks stāstīts par jauno Rīgas Doma vitrāžu, kas tiks atklāta 2014.gada maijā. Vitrāžas autors, arhitekts Krišs Zilgalvis rādīs stikla paraugus un modeli, kā tiks veidota barikādēm un Atmodai veltītā vitrāža. Kustības "Mans Doms" vēstnieki dalīsies savos atmiņu stāstiem un pieredzi Rīgas Domā un Doma laukumā.

10. janvārī, 16:00 Valmiera un 19:00 Limbaži, īpašais viesis: Artūrs Irbe

17. janvārī, 15:00 Liepāja un 19:00 Talsi, īpašais viesis: Ilze Dobele

24. janvārī, 16:00 Jelgava un 19:00 Bauska, īpašais viesis: Jānis Šipkēvics

31. janvārī, 15:00 Rēzekne un 19:00 Jēkabpils, īpašais viesis Artūrs Irbe

Ar iedzīvotājiem janvāra izbraukumos tiksies Rīgas Doma dekāns, vitrāžas autors Krišs Zilgalvis, projekta "Mans Doms" organizators Gatis Vectirāns, Ascendum valdes locekle Eva Ikstena-Strapcāne un kāds no īpašajiem viesiem.

"Šobrīd norit darbs pie jaunās Rīgas Doma vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju", kas veltīta Latvijas neatkarības atjaunošanai. Jaunā vitrāža atradīsies Marijas kapelā, un tā būs vieta, kur cilvēki varēs uzkavēties, pieminot Atmodas laika notikumus. Paredzēts, ka vitrāža būs labi saredzama no Doma laukuma, šādi atgādinot par barikāžu notikumiem ikvienam garāmgājējam un pilsētas viesim", stāsta biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce.

Par sabiedrisko kustību "Mans Doms": Sabiedriskā kustība "Mans Doms" ir Rīgas Doma un biedrības "Ascendum" ilgtermiņa sadarbības projekts, kas pievēršas Doma katedrāles sabiedriskās nozīmes aktualizēšanā. Tā ietvaros plānota virkne nozīmīgu kultūras pasākumu - koncerti, izstādes un citas aktivitātes visu vecumu auditorijai Rīgas Domā un Doma dārzā.

Biedrība “Ascendum” ir sabiedriska organizācija, kas rosina un finansiāli atbalsta Latvijas sabiedriskās domas izaugsmi, veicinot tās iniciatīvas un procesus, kuros izpaužas attīstība un virzība uz augšu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46183896sec.