Rīga 2014 aicina piedalīties fotokonkursā «Kartupelis laiku lokos»

Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikums "Kartupeļu opera" izsludina fotokonkursu "Kartupelis laiku lokos". Līdz 15.augustam ikviens aicināts atsūtīt fotogrāfiju – viss par un ap kartupeļiem, kartupeļu stādīšanu, novākšanu, ziedēšanas laiku un gozēšanos uz šķīvja, to draugiem un kaitniekiem.

Organizatori aicina sūtīt gan vecmāmiņas fotoalbumā atrastus vēsturiskus attēlus, gan pašu uzņemtussadzīviskus momentus iz kartupeļu dzīves – ar humora piesitienu un pārsteiguma efektu.

Padalīties ar labākajiem tupeņu dzīves uzņēmumiem iespējams, sūtot tos uz e-pastu [email protected] līdz 15.augustam, norādot fotogrāfijas autoru, bildes nosaukumu un, ja zināms, tad tās tapšanas gadu.

Visas iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas mājaslapā www.kartupelis.lv sadaļā "Ieraugi". Pēc kompetentas žūrijas vērtējuma, labākie darbi tiks apkopoti īpašajā Kartupeļu Brālības kalendārā 2014./2015.gadam, kas publiski būs aplūkojams Kartupeļu brālības Ražas svētkos 7.septembrī kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014.

Fotokonkurss "Kartupelis laiku lokos" ir daļa no projekta "Kartupeļu opera", kurš norisinās Rīga 2014 programmas tematiskajā līnijā Izdzīvošanas komplekts. Šis Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projekts apvieno sevī iespēju izaudzēt podā savu kartupeli, uzzināt daudz jauna par mūsu otro maizi interneta vietnē www.kartupelis.lv, iemācīties labas uzvedības principus virtuālajā vidē, piedaloties interaktīvā spēlē "Draugs podā vai Kartupeļa dienasgrāmata", kā arī redzēt krāšņu uzvedumu par piedzīvojumiem pilno Kartupelēna un viņa ģimenes ceļojumu no Brazīlijas Andu kalniem līdz pat Kurzemes hercogistei.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69702196sec.