Rīgā notiks pirmais Sportiskais randiņš

Ceturtdien, 17. jūlijā, Lucavsalā notiks sportiska aktivitāte jauniešiem ''Sportiskais randiņš''. Pasākuma laikā jaunieši komandās varēs piedalīties neparastās orientēšanās sacensības, izpildīt dažādus veiklības un sporta uzdevumus. Tāpat dalībniekiem būs iespēja izmēģināt jaunus, netradicionālus sporta veidus kā Slackline, Vanbols, Parkour, Streetdance, Outdoor Fitness, zinošu instruktoru uzraudzībā, kā arī noskatīties dažādu sporta veidu paraugdemonstrējumus.

''Sportiskais randiņš'' notiks Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) kampaņas ''Veselības vasara'' ietvaros. Kampaņas mērķis ir mudināt cilvēkus ikdienā iekļaut vairāk fizisko aktivitāšu, tādējādi uzlabojot un saglabājot labu veselību un mazinot dažādu slimību risku (sirds un asinsvadu slimību, aptaukošanās un liekā svara problēmas  un tamlīdzīgi). Jāpiebilst, ka sportiskie randiņi daudzās valstīs ir kļuvuši par iecienītu kopīgu laika pavadīšanas veidu, kas vienlaikus ar socializēšanos uzlabo vispārējo veselības stāvokli.

Pasākums norisināsies ceturtdien, 17. jūlijā, no pulksten 16.00, Lucavsalā. Interesentus aicinām bez maksas pieteikties sociālo tīklu vietnēs: www.facebook.com/sportiskaisrandins un www.draugiem.lv/sportiskaisrandins.

Dalībnieku skaits ir ierobežots un tiks reģistrēti tikai 150 naskākie katra dzimuma pārstāvji. Uz randiņu aicināti gan jaunieši, kuri šobrīd ir vieni, gan pāri, lai, kopīgi sportojot, atklātu sev jaunas laika pavadīšanas iespējas. Pasākumu vadīs Ralfs Eilands un par mūziku rūpēsies DJ Ziggy.

Lucavsalā var nokļūt ar 40. autobusu un 19. trolejbusu, izkāpjot pieturā ''Lucavsala''.

Pasaules Veselības organizācija rekomendē nodarboties ar mērenas intensitātes fiziskām aktivitātēm vismaz 30 minūtes, vismaz 5 reizes nedēļā. SPKC dati liecina, ka tikai nepilni 29% Latvijas iedzīvotāju nodarbojas ar fiziskiem vingrinājumiem vismaz 30 minūtes 2 – 3 reizes nedēļā un biežāk. Tikai 33% iedzīvotāju norādījuši, ka brīvo laiku pavada, pastaigājoties vai braucot ar velosipēdu, bet 14%, ka nodarbojas ar fiziskiem vingrinājumiem. Savukārt tikai 40% skolēnu ir pietiekama fiziskā aktivitāte no skolas brīvajā laikā.

SPKC atgādina, ka bērnībā fiziskā aktivitāte (ieskaitot spēlēšanos) un sports veicina bērna normālu augšanu, psiholoģisko attīstību un labsajūtu, kaulu veselību, muskuļu stiprumu un lokanību, nodrošina enerģijas līdzsvaru starp uzņemto un iztērēto enerģiju. Lai bērns būtu fiziski aktīvs, svarīgs ir tieši vecāku pozitīvais piemērs. Fiziskajai aktivitātei jākļūst par daļu no ikdienas rutīnas – ģimenei kopā pastaigājoties, kopā spēlējot aktīvas spēles, ejot ar bērnu uz tādām vietām, kur bērns var būt aktīvs (piemēram, parku, sporta laukumu). Fiziskās aktivitātes var būt jebkas, kas sagādā prieku gan bērnam, gan vecākiem – skriešana, braukšana ar riteni, braukšana ar skrituļslidām, peldēšana un citas.

Ir pierādīts, ka ikviens, kurš paaugstina fiziskās aktivitātes līmeni pat pēc ilgāka zemas aktivitātes laika posma, var nodrošināt ieguvumus veselībai neatkarīgi no sava vecuma. Nekad nav par vēlu sākt sportot!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64363694sec.