Krāšņā koncertā «Tautas deju pērles Jūrmalā» sadancos vadošie deju kolektīvi

Jau šajā nedēļas nogalē 6. septembrī pulksten 16.00 Dzintaru koncertzālē sirsnīgā koncertā "Tautas deju pērles Jūrmalā" krāšņus deju rakstus izdejos pieci vadošie tautas deju kolektīvi – "Dancis", "Līgo", "Liesma", "Rotaļa" un "Teiksma". Koncerta mākslinieciskais vadītājs – Jānis Ērglis.

"Mēs esam tik dažādi un atšķirīgi, katrs pats par sevi tik krāsains un košs, bet dejas mīlestība mūs visus cieši vieno kopā, gluži kā pērles virtenē," stāsta TDA "Dancis" mākslinieciskais vadītājs Rolands Jurševskis. "Šajā koncertā dejotājiem ir iespēja parādīt, kas jauns ir apgūts iepriekšējā sezonā, un ar prieku paskatīties, ko rādīs citi deju kolektīvi. Šajos koncertos vienmēr atrodas vieta gan labi zināmajam klasiskajam tautas deju repertuāram, gan katra kolektīva jaunradei," piebilst R.Juraševskis.

"Šogad aprit jau 10 gadi, kopš Dzintaru koncertzālē notiek "BT 1 Music" rīkotie tautas deju koncerti, kas šo gadu laikā izauguši un kļuvuši par stabilu vērtību, pulcinot vadošos deju kolektīvus un sniedzot daudz prieka un pozitīvu emociju kā skatītājiem, tā arī pašiem dejotājiem," atzīst koncerta un arī TDA "Teiksma" mākslinieciskais vadītājs Jānis Ērglis, piebilstot, ka "visi šie kolektīvi var lepoties ar lielu pieredzi, plašu koncertdarbību gan Latvijā, gan ārvalstīs, kā arī milzīgu skatītāju mīlestību".

Koncertā būs skatāmas gan iemīļotas vecmeistaru zelta fonda dejas – Imanta Magones "Spēlē, spēlmani!", Harija Sūnas "Pie Daugavas", "Audēju deja", Ulda Žagatas "Kad gribēju stabulēju", "Dejotprieks" un "Kur tu biji, bāleliņi", gan arī izcilo horeogrāfu Jāņa Purviņa, Jāņa Ērgļa, Ginta Baumaņa un Jāņa Marcinkeviča radītās skatuves dejas, tostarp "Mugurdancis" (J. Purviņš), "Pieci vilki kazu vilka", "Man deviņi bāleliņi" (J. Ērglis). Līdztekus šīm un vēl citām iemīļotām, laika pārbaudi izturējušām dejām būs skatāmas vairākas deju pirmizrādes, tostarp Ginta Baumaņa "Zvani", "Jūrā gāju" un "Debesīs iemesties", ko izdejos TDA "Rotaļa". Savukārt pašu jaunāko horeogrāfu paaudzi pārstāvēs Krišjāņa Šimja radītās dejas "Dziedot dzimu, dziedot augu" un "Saulrieteņa dzīvībiņa" TDA "Dancis" izpildījumā.

Koncerta rīkotājs ir "BT 1 Music" sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi un Dzintaru koncertzāli.

Koncerta biļetes var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas: 7,5 EUR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68449402sec.