Jelgavā notiks pasaules tūrisma dienai veltītas ekskursijas

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties Pasaules tūrisma dienai veltītās ekskursijās, lai iepazītu Jelgavu un tuvāko apkārtni. 27. septembrī ikviens ir aicināts uzzināt vairāk par vienu no tūrisma dzinējspēkiem – dzelzceļu, bet 28.septembrī doties uz Jelgavas novada ziemeļu pusi un iepazīt Kalnciema apkārtni.

27.septembrī pulksten 11 pie Jelgavas Sv. Trīsvienības torņa sāksies ekskursija kājām "Dzelzceļš Jelgavā senāk un tagad", kurā būs iespējams uzzināt vairāk par vienu no tūrisma dzinējspēkiem – dzelzceļu. Ekskursijas laikā tiks apmeklēta Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas ekspozīcija, kur varēs noskaidrot, kā tiek vadīta vilcienu kustība dzelzceļos, un apskatīt virkni priekšmetu, bez kurām dzelzceļa darbs nav iespējams. Pēc ekspozīcijas apmeklējuma ekskursanti dosies pāri dzelzceļa tiltam, lai nokļūtu Jelgavas vilcienu depo. Šeit ikviens varēs uzzināt, kas ir griezulis, kā arī apskatīt tvaika lokomotīvi un vēsturiskos vilcienu vagonus.

Ekskursiju vadīs gide Edīte Pole, ekskursijas ilgums 2,5 stundas. Dalības maksa ekskursijā 4,00 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem - 3,00 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem - bezmaksas.

Svētdien, 28.septembrī, pulksten 11 pie Jelgavas Sv. Trīsvienības torņa sāksies ekskursija ar autobusu "Jelgavas novada ziemeļpuses dārgumi", kas vedīs uz Jelgavas novada Kalnciema un Valgundes pagastiem. Ekskursijas laikā tiks apmeklēta Kalnciema vidusskola un sporta halle, kur norisināsies Kalnciema jaunsargu vienības paraugdemonstrējumi. Nākamajā apskates vietā - SIA "Gneiss" dolomīta karjerā - ekskursijas dalībnieki varēs uzzināt par dolomīta pārstrādi un apskatīt uzņēmuma ražotni. Savukārt, ekskursijas noslēgumā, viesojoties "Dzintaru" mājās, būs iespējams iepazīt radošo uzņēmumu "Dzintaru darbnīca" un uzzināt par dažādiem inovatīviem dzintara produktiem, piemēram, dabīgo kosmētiku un ziedēm no Baltijas dzintara, adījumiem ar dzintara pavedienu un zīda apgleznojumiem.

Ekskursiju vadīs gide Tabita Šķerberga, ekskursijas ilgums 7 stundas. Dalības maksa ekskursijā 8,00 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem 7,00 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem neaizņemot atsevišķu vietu transportā - bezmaksas. Ekskursijas dalībnieki aicināti ņemt līdzi pusdienas piknikam.

Pieteikšanās ekskursijām Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected].


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70599103sec.