Iepazīsti Ziemeļu stīgu tūrisma izstādē «Balttour 2015»

Iepazīties ar ''Ziemeļu stīgu'' tūrisma izstādē Balttour2015 jūs aicina četri novadi – Valkas, Naukšēnu, Rūjienas un Mazsalacas.

Auto ceļš Ziemeļu stīga ved ceļotājus gar pierobežu un pārsteidz ar unikāliem apskates objektiem un aktivitātēm, kas liek atkal un atkal šeit atgriezties. Nāc un iepazīsties ar amatnieku no sirds gatavotiem roku darbiem, nogaršo mājražotāju gardumus, uzzini par aktīvās atpūtas iespējām un apskates objektiem, kurus apvij brīnumaini stāsti un leģendas.

Valkas novads – Latvijas ziemeļu vārti.

Izstādē Balttour2015 Valkas novads iepazīstinās ar Valkas pilsētu (senāk WALK), kas ir viena no sešām dvīņu robežpilsētām pasaulē, kuras centru pārdala divu valstu robeža. Latvijas Valka ir Igaunijas Valgas dvīņu pilsēta pa kuru pastaigājoties bieži pat nevar pamanīt, ka esi nokļuvis citā valstī. Atbrauc un palūko, kurā rokā saldējums izkusīs ātrāk – Latvijas ziemeļos vai Igaunijas dienvidos! Ieklausies, vai Varžupītes vardītes kurkst latviešu vai igauņu mēlē! Brauc uz Valkas pilsētu un izmanto unikālu iespēju pabūt vienlaicīgi divās valstīs – ar vienu kāju stāvot Latvijā, ar otru Igaunijā.

Valkas novadā izzini, kā čiekura dvēsele sēkla ierauga dienasgaismu Vijciema čiekurkaltē jau vairāk kā 100 gadu gājumā; pavēro, kā skolotāju Skolotājs Jānis Cimze uz Tevi raugās Valkas novadpētniecības muzejā; izmanto iespēju pārnakšņot baznīcā un novērot kukaiņu rosīšanos kukaiņu viesnīcā; baudi putru Putraskalnā; aktīvi atpūsties izjādēs ar zirgu vai laiski sēd kamanās; laid laivu ūdenī, ņem makšķeri un baudi dabu novada ezeros vai plūsti pa Gauju.

Izstādē iepazīstieties ar pasākumiem Valkas novadā un jau tagad atzīmējiet savos plānotājos saldo Kūku festivālu, rokfestivālu ''Borderock'', lielo Valkas / Valgas Labdarības robežtirgu ar desu un grila festivālu 2 dienu garumā, Vispasaules valcēniešu dienas, Latvijas un Igaunijas nacionālo operu koncertu un daudzus citus pasākumus.

Būsiet mīļi gaidīti Valkas novadā – Latvijas ziemeļu vārtos!

Naukšēnu novada burvību izbaudīsiet tikai to apciemojot!

Mūsu vēsture ir saistīta ar Naukšēnu muižu, tajos laikos sauktu par Schwarzenbrunn. Mūsdienās pie sakoptās Naukšēnu muižas pils ieejas Jūs sagaidīs divas lauvas, kuras tagad rotā arī Naukšēnu novada simboliku. Laiski atpūšoties uz muižas parka soliņiem, dzirdēsiet čalojam strūklaku.

Izstaipīt kājas un ietrenēt balsis varēsiet unikālajā, 2006.gadā celtajā estrādē – mušelī. Un, ja vēl ir vēlēšanās iepazīt muižkungu dzīvi, dziļāk parkā apskatāmas arī barona fon Grotes dzimtas kapenes, no kurām līdz mūsdienām gan saglabājušās tikai drupas.

Mēs atšķiramies ar to, ka mūsu novadā atrodas lielākais drumlins Austrumeiropā. 2014.gadā Ķoņu kalnā izveidota «Akmens izziņas taka», kur apmeklētāji var iepazīties ar interesantiem akmeņiem, kas ledājam atkāpjoties ir nokļuvuši Ķoņu kalnā. Šāda ekspozīcija ar Baltijas jūras modeli ir unikāla.

Vasaras sezonā baudāmas zemenes vietējā saimniecībā, sārtākiem vaigiem noteikti jānodegustē Naukšēnu vīni, kā arī jāpagaršo Valmieras minerālūdens un dažādu garšu rapšu eļļas. Gardi paēst un atpūsties aicina viesu māja «Ķoņu dzirnavas», kurš ir tūristu iecienītākais objekts Naukšēnu novadā. Dzirnavu senās vilnas pārstrādes iekārtas iekļautas arī grāmatā « Latvijas novadu dārgumi».

Laiski izbraukt ar kondolu «Ruhjas Donalds» pa mierīgo Rūjas upi, atpūsties un paēst, piedāvā kūrmājas «Rūjas Nāras».

Naukšēnu Disko soli izdejot un izzināt tā rašanos, iespējams Naukšēnu Cilvēkmuzejā, kur nopērkami arī vietējie suvenīri. Vienīgā vieta Latvijā, kur mēra Naukšēnu pirkstos un kilogramos.

Noteikti apskatāma «Baltijas ceļa» piemiņas zīme - septiņu rokās sadevušos cilvēku silueti, Unguriņu robežpunktā uz Latvijas – Igaunijas robežas, kur ik gadu latvieši un igauņi no jauna izjūt vienotību un atceras 1989.gada notikumus.

Atbrauciet un redzēsiet paši!

Rūjiena – zaļā mākslas pilsēta!

Ja esiet nolēmuši paceļot, atpūsties un pie reizes uzzināt par dzīvi laukos un mazpilsētās, tad brauciet pa autoceļu ,,Ziemeļu stīga'', izmantojiet tūrisma karti vai savu laptopu….un dodieties ceļā.

Tas, ko iepazīsiet šeit, ir patiesi jauki Latvijas lauku cilvēki, kuru saimniecības izceļas ar ko īpašu. Saimnieki jums izrādīs savas saimniecības, pacienās ar īstiem lauku labumiem – medu, pienu, zivīm, paipalu olām, pankūkām un ķirbju sukādēm. Amatnieki iepazīstinās ar savu arodu un ļaus izmēģināt pašiem.

Uzzināsiet kā top saldējums, kā cep maizīti un gatavo linu audumus. Varēsiet sajust, kur slēpjas mazpilsētu burvība! Kopā ar pilsētas gidu uzzināsiet kāpēc ,,Sējējam'' kaklā rēta, kur atrodas Glendonas kalni, ko Gulbenes Gulbis un Ventspils Ļeņins dara Rūjienā, kāds bija R.Slokenberga īsākais sprediķis, no kādām ogām gatavo muraku zapti, kāpēc japāņi Rūjienā iestādīja sakuru….

Esat mīļi gaidīti Rūjienas novadā!

Mazsalacas novads – Mazs novads ar lielu atbalsi

Mazsalacas novada krāšņums noteikti ir saistāms ar Salacas upi. Novada burvība slēpjas ne tikai dabas skaistumā, bet arī tā vēsturē un kultūras pieminekļos, sākot ar Lībiešu kulta un svētvietām, turpinot ar piecsimt gadu seno barona mantojumu un tā laika sakrālajām celtnēm. Mazsalacieši visos laikos bijuši aktīvi un prasmīgi ļaudis. Viesojoties Mazsalacas novadā jums ir iespēja ne tikai baudīt dažādus lauku labumus, bet aplūkot retro auto kolekciju, uzzināt kā tiek veidoti velosipēdi un citas aktivitātes.

Mazsalaca jau izsens ir seno velosipēdu meka Latvijā, jo kur gan citur, ja ne Mazsalacā dzimuši tādi velosipēdu meistari kā Gustavs Ērenpreiss. Tāpēc vasarā - jūlija mēnesī, jau laicīgi jāieplāno Mazsalacas veco velosipēdu svētku apmeklēšana.

Mazsalacas novada lepnums ir Skaņaiskalns. Viens no Latvijas populārākajiem ģeoloģiskajiem veidojumiem.. Skaņā kalna atbalss ir vienīgā šāda veida atbalss Latvijā.

Uz tikšanos Mazsalacas novadā!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96954489sec.