Latvijas nacionālajā stendā priecājas par mūsu ziemas prieku piedāvājumu

Piedalīšanās ar nacionālo stendu starptautiskajā tūrisma izstādē ''Tourest'' Tallinā kļuvusi par labu tradīciju, kas mūsu ziemeļu kaimiņus mudina atbraukt ciemos.

Izstāde gadatirgus ''Tourest'' notika no 13. līdz 15. februārim, un Latvijas nacionālais stends ar tūrisma saukli ''Latvia. Best Enjoyed Slowly'' (Izbaudi Latviju nesteidzoties!), nu jau kā pierasts, patīkami izcēlās ar savu spirgti zaļo veidolu.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) tūrisma tirgus speciāliste Inguna Žīgure stāsta: ''Mūsu stends pulcēja daudz interesentu. Esam kaimiņi un viens otru samērā labi pazīstam, tāpēc jautājumi par ceļošanas iespējām no apmeklētāju puses bija ļoti konkrēti.''

TAVA organizētajā stendā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu strādāja pārstāvji no Rīgas Tūrisma attīstības biroja, Jūrmalas pilsētas domes, Siguldas novada domes, Alūksnes novada pašvaldības, Latgales reģiona tūrisma asociācijas ''Ezerzeme'', Vidzemes tūrisma asociācijas, Kurzemes tūrisma asociācijas, Zemgales tūrisma asociācijas, ''Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centra'', Ķekavas novada pašvaldības Tūrisma koordinācijas centra, ''Daugavpils Marka Rotko mākslas centra'', Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, Latvijas Kempingu asociācijas, SIA ''Dzintaru koncertzāle'' un SIA ''LAIMTŪRE''.

''Kaimiņi visvairāk interesējās par mūsu jaunumiem, it īpaši - ziemas sezonā, un bija patīkami pārsteigti, ka mūsu pusē ir sniegs. Tallinas apkārtnē sniega nav, bet pie mums, Cēsīs, Siguldā un daudzviet citur trases strādā un ir visas iespējas baudīt ziemas priekus,'' atzīst Dana Spulle, Siguldas novada tūrisma informācija centra vadītāja.

Kaut gan Rīgai Eiropas kultūras galvaspilsētas statusa šogad vairs nav, ar ko pērn Latvijas pārstāvji izstādēs centās piesaistīt uzmanību, arī šogad nacionālā stenda uzmanības centrā bija kultūras tūrisma piedāvājums.

''Ažiotāža ap mūsu koncertzāli un kūrortpilsētu Jūrmalu pēc konkursa ''Jaunais Vilnis'' aiziešanas pašlaik ir liela. Centos stendā mūsu kaimiņiem pastāstīt, ka nākamā vasara solās būt spilgtiem mākslas notikumiem bagāta,'' stāsta SIA ''Dzintaru koncertzāle'' tirgvedības speciāliste Baiba Mežsēta. Pēc viņas vārdiem, šopavasar tiks atklāta Dzintaru mazā koncertzāle, kas jau pati ir arhitektoniska vērtība. Nedēļas garumā cits par citu saviļņojošāki notiks atklāšanas koncerti, kuros klausīsimies gan Vestardu Šimku un akordeonisti Kseniju Sidorovu, gan vecmeistaru Raimondu Paulu. Viens no sevišķiem notikumiem nākamajā vasarā lielajā Dzintaru koncertzālē būs arī Izraēlas filharmoniskā orķestra viesošanās augstākās raudzes diriģenta Zubina Mehtas vadībā.

Nacionālā stenda apmeklētājiem bija iespēja iegūt arī noderīgus tūrisma informācijas izdevumus. Aija Neilande, Tukuma informācijas centra ceļojumu organizatore, atzīst: ''Ar piedalīšanos izstādē esmu ļoti apmierināta. Atšķirībā no Lietuvas Igaunijā varēja redzēt, ka cilvēki neņem kartes un brošūras, nezinot, kur viņi tās liks. Igauņi rūpīgi pētīja un skatījās, un ņēma tikai to, kas patiešām noderīgs.''

Nacionālo stendu izstādē apmeklēja Latvijas vēstnieks Igaunijā Juris Bone, kas priecājās par abu kaimiņvalstu stiprajām tūrisma attiecībām. Izstādē Latvijas tūrisms bija pārstāvēts ne tikai ar nacionālo stendu, bet arī ar novadu un komersantu stendiem, veidojot labi jūtamu Latvijas tūrisma gaisotni.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Igaunija ir viena no tām valstīm, no kuras tūristu skaits pērn pieauga visstraujāk. Pagājušā gada deviņos mēnešos viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoto Igaunijas iedzīvotāju skaits palielinājās par 17,3 % un pārsniedza 90 tūkstošus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.93957496sec.