7 labas lietas, kādēļ apmeklēt izstādi «Skola 2015»

Jau šonedēļ, no 27. februāra līdz 1. martam,  Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks izstāde "Skola 2015", kur trīs dienu garumā varēs smelties daudzpusīgu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs, piedalīties dažādās aktivitātēs, konkursos, iemēģināt roku dažādos meistarstiķos un vēl un vēl... iedvesmoties un  izvēlēties piemērotāko izglītības ceļu!

Katrs apmeklētājs, nākot uz izglītības izstādi, meklē sev interesējošo un vajadzīgo, bet ļoti bieži atklāj arī ko jaunu, kas, iespējams, pat liek mainīt savus tālākos nākotnes nodomus. Tādēļ mēs, izstādes organizatori, nepretendējam uz vienīgo un pareizo patiesību, bet piedāvājam septiņas būtiskākās izstādes "Skola 2015" iespējas un notikumus.

"Interaktīvais" izglītības ceļvedis – izstāde "Skola 2015"

Lai iegūtu informāciju par tev interesējošām izglītības iestādēm un dažādajām izglītības iespējām, var, protams, "ienirt" interneta plašumos, lasīt izglītības ceļvežus vai arī apbraukāt mācību iestādes. Mēs piedāvājam, visērtāko veidu tava mērķa sasniegšanai – vienkopus satikt daudzu vadošo augstskolu, tehnikumu, profesionāli tehnisko un tālmācības vidusskolu pārstāvjus, studentus un audzēkņus, lai viņus iztaujātu un izzinātu visu par tevi interesējošo mācību iestādi.

Izmanto ES atbalsta programmu sniegtās iespējas

Par dažādu projektu un programmu piedāvātajām iespējām ir dzirdēts daudz, taču ne visi šīs iespējas ir apzinājuši un izmanto. Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) speciālisti tev pastāstīs gan par starptautiskiem izglītības projektiem, ko ir iespējams īstenot Eiropas Savienības izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta atbalsta programmā Erasmus+, gan par programmu Nordplus, kas vērsta uz zināšanu ieguvi un apmaiņu Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā. Šīs programmas piedāvā virkni dažādu aktivitāšu skolu, augstākajā un pieaugušo izglītībā – no skolēnu klašu braucieniem pie saviem vienaudžiem citās valstīs līdz sadarbības tīklu veidošanai.

Apgūsti profesiju bez maksas un saņem stipendiju

Vai zini, kas ir Jauniešu garantijas projekts? Šis projekts sniedz iespēju 17 līdz 29 gadus veciem jauniešiem bez maksas iegūt profesiju gada vai pusotra gada laikā. Mācību iestādes visā Latvijā šī ES fondu projekta ietvaros piedāvā apgūt dažādas profesijas, turklāt vēl vienlaikus saņemt stipendiju no 70 līdz 115 eiro mēnesī. Ja vēlies izmantot šo iespēju – vaicā zinošajiem VIAA speciālistiem!

Meistarklases jauniešiem par aktuālām tēmām

Ko un kur mācīties pēc vidusskolas absolvēšanas? Šis jautājums nomoka daudzus jauniešus, iespējams, arī tevi. Bet kā starp vairākiem simtiem variantu izvēlēties tieši tev pašu piemērotāko un pareizāko? Par to, kā rast atbildes uz šiem un citiem būtiskiem jautājumiem, stāstīs personības attīstības treneris Mārtiņš Vecvanags bezmaksas meistarklasē “Lēmuma pieņemšana, kā to izdarīt un būt pārliecinātam, ka tas ir īstais lēmums”. Savukārt par mītiem un patiesību, kas saistīti ar studijām ārzemēs, kā neapmaldīties daudzajos piedāvājumos un citiem jautājumiem savā pieredzē bezmaksas meistarklasē “Studijas ārzemēs – plusi un mīnusi, mīti un patiesība” dalīsies lektore Zane Ezeriņa. Meistarklases notiks visās izstādes dienās plkst. 12.00 un 14.00.

Aizraujošas prezentācijas, aktivitātes un konkursi

Visās izstādes dienās ikviens tiks aicināts iesaistīties interesantās aktivitātēs, konkursos un loterijās. Apmeklētāji varēs ne tikai vērot dažādus paraugdemonstrējumus un ļauties topošo profesionāļu meistarībai – tikt pie dienas meikapa, skaistas frizūras, krāsaina manikīra vai izbaudīt masāžu, bet arī paši iemēģināt roku dažādos arodu meistarstiķos –  pagatavot cukura masas ziedus, apgūt dvieļu origami pamatus vai izmēģināt spēkus programmēšanā. Savukārt, piedaloties Ventspils Augstskolas un citu izstādes dalībnieku konkursos un loterijās, varēsi tikt pie vērtīgām balvām – kino biļetēm, “Līvu akvaparka” ielūgumiem, planšetdatora vai lieliska atpūtas komplekta "Brīvdienas Ventspilī".

Starta kapitāls studijām

Vai nebūtu lieliski uzsākt studijas, zinot, ka tev jau ir starta kapitāls? Izmantojot savas skolā gūtās zināšanas, loģisko domāšanu, demonstrējot zibenīgu reakciju un ātrumu, izstādē varēsi laimēt starta kapitālu studiju uzsākšanai. 400 EUR studijām Biznesa vadības koledžā vai tālmācības vidusskolā “Rīgas Komercskola”, divu nedēļu angļu valodas kursiem Chichester Colleg Lielbritānijā, ko sarūpējusi izglītības aģentūra “Ergo Education” vai  bezmaksas “Nordisk” valodu kursiem kādā no piedāvātajām Ziemeļvalstu valodām – šīs un citas balvas tev piedāvās laimēt izstādes „Skola” dalībnieki.

Iepazīsti jaunākās izglītības tehnoloģijas

Ja tevi jau agrā bērnībā ir vilinājis aizraujošais ''Lego'', bet tagad interesi piesaista robotika un citas jaunās tehnoloģijas – apmeklē ''Baltic Orbis'' stendu, kur varēsi ne vien iepazīt ''LEGO Education'' izstrādātos risinājumus izglītības iestādēm, bet arī darbībā apskatīt Aldebaran Robotics cilvēkveidīgo jeb humanoīdo robotu NAO.  Dalībnieku piedāvājumu skati šeit: www.bt1.lv/skola/?link=00100000

Izstādi “Skola 2015” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Vairāk par izstādi: www.bt1.lv/skola


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56845403sec.