Filma par latviešu motociklistu ekspedīciju Kaukāzā izdota DVD

Ceļotāju kustības "On the Way of Freedom" ietvaros DVD formātā izdota jau trešā dokumentālā piedzīvojumu filma, šoreiz tā ir "Baizeļu piedzīvojumi Kaukāzā", kas vēsta par četru latviešu motociklistu 2014. gada pavasarī veikto ekspedīciju uz Gruziju, Abhāziju un citām Kaukāza valstiņām – Ingušiju, Čečeniju, Ziemeļosetiju un Čerkesiju.

Ekspedīcijas dalībnieki - Baizeļi, četri bērnības draugi un pieredzējuši ceļotāji: Andis Pikāns, Oskars Prauliņš, Jānis Peizums un Normunds Kalve - dokumentālo materiālu veidojuši pašu spēkiem, iemūžinot skaistās, bet kara seku nomāktās Abhāzijas vietējo iedzīvotāju stāstus video un foto materiālā.

Filmētais materiāls tapis par dokumentālu filmu Guntas Ikeres režijā. Darbā galvenais akcents vērsts uz Abhāzijas reģiona dažādo nacionalitāšu cilvēku stāstiem par konfliktu Abhāzijā pirms 20 gadiem. Savijot šo pieredzi kopā ar tagadējiem notikumiem Austrumukrainā, izveidots vērtīgs dokumentāls video materiāls, kā arī DVD "Baizeļu piedzīvojumi Kaukāzā" papildināts arī ar 32 lappušu ilustratīvu grāmatu ar ceļojuma piezīmēm.

Dokumentālā filmas DVD diska vāciņu dizainu ar Kaukāza tematiku veidojis Latvijas mākslinieks Jevgēņijs Čeksters.

Ekspedīcijas iniciators un ceļotāju apvienības "On The Way of Freedom" biedrs Andis Pikāns: "Dodoties ceļā, zinājām tikai galamērķi – Gruziju, kur dabas apstākļu dēļ šoreiz mums iebraukšana bija liegta. Tāpēc izbaudījām to brīvības sajūtu, ko spēj dot tikai motocikls, un devāmies tajā virzienā, kur mūs veda piedzīvojumi."

DVD "Baizeļu piedzīvojumi Kaukāzā" ir iespējams iegādāties vietnē www.onthewayoffreedom.com, kā arī "Jāņa Rozes" un "Zvaigzne ABC" grāmatnīcās, kurās tiek pārdoti DVD, un "Valters un Rapa" grāmatnīcā Rīgā, Aspazijas bulvārī 24.

Filma četrās sērijās līdz 26. aprīlim skatāma LTV7 kanālā pirmdienu vakaros plkst. 19.50 ar atkārtojumu otrdienās plkst. 23.50.

Ceļotāju kustības "On the Way of Freedom" zināmākā ekspedīcija ir 2006. gadā veiktais ceļojums no Rīgas uz Melburnu, kā arī ekspedīcija ar kanoe laivām pa Jukonu "Jukonas skartie". Šie ceļojumi arī izdoti DVD formātā un vairākkārt pārraidīti dažādu TV kanālu ēterā.

Savukārt Baizeļu ekspedīcija turpināsies jau šī gada maijā Gruzijā, kur plānots veikt dažādas grūtības pakāpes Padomju Savienībā zināmos DOSAAF motociklu maršrutus un apskatīt tās Gruzijas vietas, kas grūti sasniedzamas, pārvietojoties ar automašīnām vai kājām. Kā viens no uzdevumiem ir izvirzīts apskatīt Gruzijas ļaužu viedokli par Abhāziju un militāro konfliktu Ukrainā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44817996sec.