«Velodiena Kuldīgā» pulcējusi gandrīz 2000 dalībnieku no visas Latvijas un arī Lietuvas

Aizvadītajā sestdienā, 2015.gada 23. maijā, Kuldīgas novadā jau astoto gadu norisinājās lielākais nekomerciālais velofestivāls Latvijā "Velodiena Kuldīgā". Tajā piedalījās gandrīz 2000 dalībnieku no visas Latvijas un arī viesi no Lietuvas. Tā kā šogad aprit 80 gadi, kopš sāka kursēt Kuldīgas bānītis, velodienas pasākumi aizritēja bānīša zīmē.

Pasākums, kuru meistarīgi un atraktīvi vadīja LNT ētera cilvēks Māris Grigalis, sākās ar velo parādi Kuldīgas estrādē. Katrs dienas brauciena dalībnieks – tādu bija pusotrs tūkstotis – atbilstoši savām vēlmēm un spējām varēja izvēlēties kādu no 3 piedāvātajiem maršrutiem – "Padures bronzas loks" (18,7 km), "Īvandes sudraba loks" (38,9 km) vai "Ēdoles zelta loks" (52,3 km). Visi maršruti sākotnēji veda pa agrāko bānīša ceļu, bet pēc tam sadalījās Padures, Īvandes un Ēdoles virzienā. Braucienu ievadīja Kuldīgas šīs sezonas tūrisma jaunums – vilcieniņš "Ludis" jeb "Goldingen Train", kuru pieskandināja pazīstamais "Rumbas kvartets".

Visos maršrutos šogad velobraucējiem tika piedāvātas īpašas pieturas, kurās bija jāveic interesanti un atraktīvi uzdevumi. Izpildot uzdevumus, velobraucēji saņēma zīmoga nospiedumu dalībnieka kartē, ar kuru pēc tam piedalījās izlozē par pasākuma dižbalvu – KTM velosipēdu no SIA "Velokurjers". Galvenā balva tika ādažniecei Arnitai Spulei, kura pasākumā piedalījās otro gadu.

Dienas braucienā tika piešķirtas arī vairākas speciālbalvas. Balvu nominācijā "Juniors 2015" – jaunu divriteni Dip dap – ieguva mazais kuldīdznieks Ernests Baumanis. Titulu "Velopatriots" ieguva vecākais pasākuma dalībnieks – pieredzējušais riteņbraucējs Edgars Račis. Savukārt titulu "Superkomanda" ieguva komanda "Veloprieks" ar 42 dalībniekiem, bet "Krāšņākās komandas" titulu ieguva ādas tērpos ģērbušās dāmas no Kuldīgas.

Pēc dienas braucieniem velobraucēji Pilsētas estrādē cienājās ar auzu pārslu putru ar ievārījumu un varēja klausīties mūziķu dueta "Ūdris un Balode" koncertu.

Īpašu uzmanību pasākumā pievērsa drošai velobraukšanai tumšajā laikā. Pilsētas estrādē norisinājās radošās darbnīcas "Esi spožs un drošs", kurās varēja izgreznot savus velosipēdus ar LED gaismu virtenēm un trafaretiem.

Ap 500 velobraucēju izmantoja iespēju doties Velonakts braucienā. Brauciena dalībnieki baudīja 18 km garu maršrutu pa Kuldīgu un tās apkārtni, priecājoties par naksnīgām ainavām. Žūrija, novērtējot nakts braucēju centienus braucamrīku izgaismošanā, par spožāko velobraucēju atzina kuldīdznieku Mārtiņu Jansonu, balvā piešķirot Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā sarūpēto planšetdatoru Apple iPad mini 3.

Nakts brauciena noslēgumā Pilsētas dārzā bija iespēja cienāties ar Velonakts zupu, skatīties brīvdabas kino un baudīt grupas "Astro`n`out" nakts koncertu.

Velofestivālu organizēja Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs sadarbībā ar Kuldīgas novada domi, SIA "Velokurjers" un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Pasākuma mērķis bija veicināt riteņbraukšanas kultūru un zaļo domāšanu Latvijā. Vairāk informācijas par Velodienu meklējiet interneta vietnē www.velokuldiga.lv

Kuldīgas novadā velobraukšanai pievērsta liela uzmanība – izveidots īpašs krustojumu velomaršrutu tīkls, kas ļauj neapmaldoties apskatīt Kuldīgu un tās apkārtni. Visi krustojumi ir numurēti un aprīkoti ar zīmēm, kas norāda virzienu uz nākamo krustojumu. Lielākajos krustojumos izvietoti informācijas paneļi ar teritorijas karti, kurā redzami velomaršrutu tīkli un krustojumi ar zīmēm. Velobraucēju ērtībām novadā izveidoti vairāk nekā 15 dažādi maršruti, bet iespējams maršrutus sagatavot arī individuāli pēc katra velobraucēja vēlmēm un interesēm, ceļā apskatot skaistākās Kuldīgas novada apskates vietas.

Ja savu velosipēdu nebūsiet paņēmuši līdzi, palīdzēs Kuldīgas Aktīvās atpūtas centrs – šeit iespējams iznomāt velosipēdu Kuldīgas un tās apkārtnes apceļošanai. Kopumā Kuldīgas Aktīvās atpūtas centra krājumā ir 130 velosipēdu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61023808sec.