Inese Galante aicina uz festivālu «Summertime»

No 2015. gada 10. līdz 16. augustam Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē notiks festivāls "Summertime - aicina Inese Galante". Festivāla ietvaros pirmo reizi notiks meistarklases, kuras būs iespēja...

10. augusts, pirmdiena
Lidija Baiha. Vijoles balss

Festivāla atklāšanas dienā dziedātāja un festivāla patronese Inese Galante kopā ar saviem draugiem – vijolnieci Lidiju Baihu, diriģentu Matiasu Flecbergeru un dziedātāju Andreasu Šāgeru – ne tikai uzstāsies koncertā, bet arī piedāvās filmas "Magic Of The Violin" pasaules pirmizrādi, kuras laikā skanēs īpaša muzikālā programma, ko sagatavojuši Lidija Baiha un Matiass Flecbergers. Filmas pamatā ir mūzikas instrumenta – vijoles – dzīvesstāsts no augoša koka līdz pat instrumenta tapšanai.

Vijoļspēli Lidijai Baihai četru gadu vecumā sāka ierādīt vectēvs. Turpinot studijas Vīnē, Lidija jau astoņu gadu vecumā uzvarēja pirmajā starptautiskajā konkursā, bet 14 gados ieguva " Eiropas gada mūziķa" titulu. Mūziķe spēlē uz patiešām izcila instrumenta – slavenā Gvarnēri vijoles, kas izgatavota 1732. gadā un maksā teju četrus miljonus eiro.

Līdzīgus panākumus savā CV var ierakstīt šā vakara diriģents Matiass Flecbergers (Matthias Fletzberger): piecu gadu vecumā tika uzņemts Vīnes Mūzikas universitātē, bet jau 12 gadu vecumā konkursā " Jaunie mūziķi" (Jugend musiziert) viņš izcīnīja 1. vietu. Šobrīd M. Flecbergers ir vairāku prestižu konkursu, tostarp " Busoni" , laureāts.

Austriešu tenoram Andreasam Šāgeram (Andreas Schager), kurš Latvijā viesojies jau vairākkārt, kritiķi piedēvējuši zelta kvalitāti. Lielākos panākumus dziedātājam atnesušas Rienci un Zigfrīda loma Milānas operteātrī "La Scala" , Madrides "Teatro Real" , Berlīnes Valsts operā, kā arī "BBC Proms" festivālā.

Matiass Flecbergers un Lidija Baiha Jūrmalas Kultūras centrā vadīs meistarklases 11.augustā. Ikviens aicināts tās apmeklēt bez maksas un ieklausīties profesionāļu padomos!

11. augusts, otrdiena
Canadian Brass. Mūzika. Iedvesma. Enerģija

Prestižo Grammy un Echo Klassik balvu laureāti, metālpūšamo instrumentu kvintets Canadian Brassir sava žanra leģendas, koncertos uzstādot visaugstāko kvalitātes latiņu. Ansamblis nojauc žanru robežas un tehnisko iespēju aizspriedumus, veidojot repertuāru no baroka līdz diksilendam un Brodvejai, no Monteverdi un Baha "Fūgas mākslas" līdz Korsakova "Kamenes lidojumam" un neskaitāmiem pašu aranžētiem, kā arī speciāli Canadian Brass sastāvam rakstītiem skaņdarbiem. Pūtēju kvintetam ļoti svarīgs ir kontakts ar klausītāju. Bieži nevar paredzēt, kāda tieši būs mūziķu programma, jo daļa skaņdarbu taps uz vietas, spontāni reaģējot uz publiku. Un šie mākslinieki to prot izcili. Canadian Brass festivāla rīkotāji uz Latviju vēlējās uzaicināt jau pirms vairākiem gadiem, taču savas milzīgās aizņemtības dēļ mākslinieki līdz šim Latvijā nav viesojušies. Nu šis sapnis beidzot ir piepildījies! Turklāt tieši ar Latvijas koncertu Canadian Brass noslēgs savu Eiropas koncerttūri.

Canadian Brass ir visveiksmīgākā un leģendārākā pūšaminstrumentu grupa pasaulē, un arī viņi šovasar visiem interesentiem pasniegs meistarklases Jūrmalas Kultūras centrā.

12. augusts, trešdiena
Andrea Motisa.Vidusjūras mirdzums

Mūzikas brīnumbērns, neparasti samtainās balss īpašniece, kuras dēļ prese viņu dēvē par jauno Noru Džounsu – katalāniešu vokāliste, saksofoniste un trompetiste Andrea Motisa (Andrea Motis) uz starptautiskās pasaules mūzikas skatuves sevi jau ir pieteikusi kā spilgts jaunais talants. Būtisks aspekts mūziķes karjerā ir sadarbība ar savu skolotāju, saksofonistu un basistu, katalāņu mūzikas lielmeistaru Žoanu Čamorro (Joan Chamorro). Jau piecpadsmit gadu vecumā Andrea kopā ar Čamorro sastāvu ierakstīja pirmo albumu.

"Mēs konkursā " Ineses Galantes talanti" atrodam pērlītes, kuru talantam palīdzam attīstīties. To pašu dara Žoans – mūziķis ar lielo burtu, kurš investē savu meistarību jaunajos talantos un padarot viņus par zvaigznēm," saka festivāla direktore Diāna Galante.

13. augusts, ceturtdiena
Bel Canto dzīres ar Inesi Galanti

Labākajiem itāļu operkomponistu zelta repertuāra darbiem piemīt dažas kopējas kvalitātes: izcila melodija ar neatkārtojamu vijīgumu un dažbrīd caurspīdīgu vieglumu; Bet, kad šādā mūzikā uz sarunu, dialogu un duetu satiekas divi izcili interpreti – dziedātāji –, sajūsma kļūst divtik liela. Festivāla Summertime ceturtajā dienā - duetu vakarā – Inese Galante uz skatuves sev līdzās ir aicinājusi izcilus pašmāju dziedātājus. Diriģenta Ekharta Vicika vadītajā koncertā dziedās LNO soliste Ilona Bagele (mecosoprāns), izcilais latviešu basbaritons Egils Siliņš, Ineses ilggadējais skatuves partneris kontrtenors Sergejs Jēgers un LNO solists Raimonds Bramanis (tenors), kurš aizvadītajā sezonā veiksmīgi debitējis gan Pučīni operā "Vīlas" , gan hercoga lomā operā "Rigoleto" , izpelnoties gan kritiķu, gan publikas atsaucību.

Koncerta diriģents ir Ekharts Viciks – ļoti īpašs un daudzveidīgs mūziķis, kuram ir plašas zināšanas un liela pieredze. Dienu pēc koncerta viņš Jūrmalā vadīs meistarklasi, kurā atklās noslēpumus, kā dziedātājam labāk komunicēt ar diriģentu un publiku.

14. augusts, piektdiena
Swingles. Piektdienas vakars a cappella noskaņā

Piektajā Summertime festivāla koncertā iegriezīsies vokālo ansambļu lepnums no Londonas The Swingles. A cappella dziedātāju septets ir viens no mūsdienu labākajiem profesionālajiem vokālajiem ansambļiem.

Nav noslēpums, ka a capella žanru Latvijā ļoti mīl. Tiesa, runājot par The Swingles, īpaši jāuzsver – klausoties viņu uzstāšanos, rodas sajūta, ka uz skatuves spēlē orķestris, taču visus efektus dziedātāji panāk ar savu balsi, parādot tās neizsmeļamās iespējas un to, ka balsij praktiski nav robežu... The Swingles, kas ir leģendārās angļu vokālās grupas The Swingle Singers skatuves mantinieki, ļoti patīk eksperimentēt, tādēļ reizē viņu programmā būs viss - sākot no mūsdienu komponistiem un The Beatles līdz pat klasikas skaņdarbiem.

15. augusts, sestdiena
Džoijs Morants. Daniils Krāmers. Ņujorka-Maskava-Ņūorleāna

Pēc festivāla klausītāju lielā pieprasījuma jau otro reizi festivālā ciemosies leģendārais džeza pianists Daniils Krāmers (Даниил Крамер) no Krievijas. Programmā, kas iecerēta kā stilistisks veltījums džeza ģēnijam Lūisam Ārmstrongam, Krāmers uzstāsies kopā ar virtuozo trompetistu no ASV Džoiju Morantu (Joey Morant), tādējādi šis koncerts noteikti izvērtīsies par vienu no neaizmirstamākajiem vasaras piedzīvojumiem Latvijas džeza koncertdzīvē.

Džoijs Morants ir viens no mūsdienu vadošajiem džeza trompetistiem, Lūisa Ārmstronga daiļrades aizrautīgs interprets. Visaugstākās tehniskās meistarības un uzstāšanās stila dēļ viņu dēvē par Hot Lips un Mr. Entertainer. Morants uzstājies kopā ar Dizija Gilespija bigbendu, Kaunta Beizija orķestri, Laionelu Hemptonu, Reju Čārlzu, Džeimsu Braunu un citiem tikpat slaveniem mūziķiem..

16. augusts, svētdiena
Gala Galante

Tradicionālais festivāla gala koncerts – spoža un neaizmirstama Ineses Galantes sagādāto mūzikas svētku kulminācija! Kā allaž, festivāla noslēguma koncertā netrūks pārsteigumu, jo kopā ar Inesi Galanti uzstāsies gan ievērojami mākslinieki, gan arī Ineses draugi un domubiedri: Sanktpēterburgas dziedāšanas skolu apguvušais mecosoprāns, Latvijas publikas iemīļotā dziedātāja Oļesja Petrova (Олеся Петрова), ar skatuves harizmu dāsni apveltītais tenors Raimonds Bramanis, Ineses Galantes aroda kolēģi un atsaucīgi skatuves partneri, augstākās meistarības vokālisti katrs savā žanrā –Sergejs Jēgers un Intars Busulis, viens no Latvijas labākajiem crossover ansambļiem – čellu grupa Da Gamba, džeza pasaules izcilās personības pianists Daniils Krāmers un trompetists Džoijs Morants u.c. Tāpat gaidāmi arī citi muzikāli pārsteigumi!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60594416sec.