Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 28.08.2015 - 30.08.2015

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


28.
augusts

PIEKTDIENA
 
 
RĪGA
26.08. - 06.09.2015
GASTRONOMIJAS FESTIVĀLS
Gastronomijas festivāls jau ceturto gadu atklās starptautisko pārtikas izstādi "Riga Food" un priecēs gardēžus visā Latvijā! Vairāk nekā desmit dienu garumā ar jauniem ēdieniem un speciāliem piedāvājumiem mūs gaidīs teju 60 restorānos, kafejnīcās, bāros, konditorejās, beķerejās un picērijās. Gastronomijas festivāls notiek no 26. augusta līdz 6. septembrim, un tā laikā ikvienam būs iespēja nogaršot neskaitāmi daudz jaunus ēdienus un sajust unikālu garšu salikumus. Ar dažādām garšām priecēs gan vēl nedzirdēti censoņi, gan jau pieredzējuši uzņēmumi – restorāni, kafejnīcas, bāri, konditorejas, beķerejas un picērijas.
 
 
DAUGAVPILS
28.08.2015
«TEHNISKĀS APSKATES NAKTS»
Piektdien, 2015.gada 28.augustā, Daugavpils CSDD nodaļā, Kraujas ielā 3A no pulksten 20.00 līdz 01.00 notiks šī gada noslēdzošais "Tehniskās apskates nakts" pasākums. Tā devīze – "Mēs par drošu auto!". Līdzīgi pasākumi šogad notikuši Valmieras, Ventspils un Rīgas CSDD nodaļās, kurās pārbaudīti gandrīz 1500 automobiļi. Tehniskās apskates nakts pasākuma nolūks ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem, lai neapdraudētu ne savu, ne arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvības.
 
 
LIEPĀJA
27.08. - 29.08.2015
KRĀŠŅA GLADIOLU ZIEDU IZSTĀDE
Izstādes apmeklētāji varēs sastapt arī Latvijas Gladiolu un īrisu biedrības prezidentu – selekcionāru Laimoni Zaķi, kurš sniegs konsultācijas par gladiolu audzēšanu un šķirņu izvēli. Apmeklētājiem būs iespēja ne tikai apskatīt ziedus, bet arī iegādāties sirdij tīkamākos gladiolu sīpolus, lai jau nākamajā rudenī varētu priecāties par šiem karaliskajiem ziediem savā dārzā.
 
 
LIEPĀJA
28.08.- 29.08.2015
MĀKSLAS FORUMS «ATKLĀJ SAVU DZINTARU!»
Jau mēnesi ilgušais mākslas forums "Atklāj savu dzintaru!", kas apvieno multimediālus kamermūzikas koncertus, moderno baletu, brīvdabas teātri un laikmetīgo mākslu, ir radīts kā ievads gaidāmajai koncertzāles "Lielais Dzintars" atklāšanas programmai rudenī. Pilsētā joprojām ir vērojama foto stāstu serija "Baltijas portreti" sabiedriskā transporta pieturvietās, līdz septembra vidum būs skatāmi foruma ietvaros radītie laikmetīgās mākslas objekti, un Egona Peršēvica personālizstāde "мāксла" Liepājas muzejā.


LIEPĀJA
līdz 29.08.2015
FESTIVĀLS «VIA BALTICA»
Piektdien, 28. augustā, pulksten 19 Hika zālē būs iespēja dzirdēt īsti latvisku koncertu –  "Lettonia". Tajā piedalīsies flautiste Dita Krenberga, Juris Žikovs (klavieres) un Inga Sunepa (čells). Viņi izpildīs izcilus latviešu kamermūzikas paraugus, sākot ar kamermūzikas pirmsākumiem un Jāzepu Vītolu, beidzot ar tādiem mūsdienu latviešu komponistiem kā Imants Zemzaris, Tālivaldis Ķeniņš, Pēteris Plakidis, Jēkabs Mediņš, Pēteris Vasks un Pauls Dambis.


29.
augusts

SESTDIENA

JELGAVA
28.08.2015
XV VISPĀRĒJIE PIENA, MAIZES UN MEDUS SVĒTKI
2015. gada 29. augustā Jelgavā notiks ikgadējie XV Vispārējie Piena, Maizes un Medus svētki Hercoga Jēkaba laukumā un XIII BALTAIS Piena paku laivu regate Lielupes ūdeņos, kas solās būt īpaši raiba, savu dalību ir pieteikušas vairāk nekā 30 komandas. Jau no pulksten 10 līdz pat 17 aicināti uz gada gardākajiem svētkiem Hercoga Jēkaba laukumā, lai iepazītos, nogaršotu un iegādātos dažādus piena, maizes un medus izstrādājumus, kā arī citus gardumus un amatnieku darinājumus, ko piedāvās 260 svētku dalībnieki. Latvijas biškopības un maiznieku biedrību degustāciju konkursos būs iespēja noteikt "Latvijas atzītāko medu 2015" un "Zemgales gardāko maizes našķi 2015".


VENTSPILS
29.08.2015
«SENĀS UGUNS NAKTS»
Pasākumā dziesminieks Haralds Sīmanis uzstāsies ar savu oriģinālmūzikas programmu, savukārt jauktais koris "Kaiva" (vadītāja – Ginta Rūse) izpildīs tautā iemīļotas dziesmas un tautasdziesmas, kas aicinās visus apmeklētājus vienoties dziesmā. Senās uguns nakts ir patīkamā, mierīgā gaisotnē, jūras krastā, ugunskuru, lāpu un sveču gaismā pavadīts vakars, malkojot tēju un dziedot līdzi mīļākajām dziesmām. Šogad Senās uguns nakti papildinās arī kāds īpašs mākslas darbs – mākslinieka Zigmunda Viļņa veidotā ugunsskulptūra, kuru tiks iededzināta pasākuma laikā par godu senajām ugunīm.


MADONAS NOVADS
29.08.2015
SĒŅU DIENU MĀRCIENAS PAGASTĀ
Pasākuma dalībniekiem būs iespēja apmeklēt Krustkalnu dabas rezervātā augošo sēņu izstādi, uzklausīt Latvijas Dabas muzeja sēņu speciālistu - mikologu stāstījumu par pazīstamām un neparastām sēnēm, uzdot interesējošus jautājumus un dalīties ar sēņu ēdienu receptēm. Jaunākie dalībnieki tiks aicināti iesaistīties radošās aktivitātēs, veidojot un zīmējot sēnes, savukārt pieaugušie varēs pārbaudīt savas zināšanas, izspēlējot spēli "Atpazīsti sēnes". Interesenti aicināti ņemt līdzi iepriekš salasītas sēnes, kuru nosaukumus vēlētos noskaidrot vai par kurām gribētu uzzināt ko vairāk.


BALTEZERS
29.08. - 30.08.2015
SPA YOGA FEST’15
SPA procedūras un pirts rituāli, dažādas jogas nodarbības, rītausmas un pilnmēness meditācijas, ārstnieciskā smieklu terapija, organisma attīrīšanas meistarklase un vēl daudz kas cits notiks Spa Yoga Fest’15, kas norisināsies pēdējās vasaras dienās un pilnmēness naktī – 2015. gada 29. un 30. augustā Baltezerā, brīvdabā Jogas un Tibetas medicīnas akadēmijas teritorijā.

 
JELGAVA
29.08.2015
EKSKURSIJAS "LABI GARŠO JELGAVĀ"
Ekskursijas "Labi garšo Jelgavā" maršruts vedīs pa hercoga Jēkaba laukumu, pa Lielo ielu, Pasta ielu, Katoļu ielu, Akadēmijas ielu un J. Čakstes bulvāri. Pa ceļam izgaršojot vietējo pārtikas amatnieku ražojumus, būs iespējams uzzināt, ko labprāt ēda jelgavnieki dažādos gadsimtos, kāda bija galdu klāšanas sistēma hercogu galmā, ko galdā cēla hercoga Jēkaba un Luīzes Šarlotes kāzās, ko savos dārzos audzēja Jelgavas apkārtnes muižnieki, kā arī daudz citu interesantu lietu par un ap ēdieniem Jelgavā. Ekskursijas ietvaros tiks atklāts, kura slavena latvieša firmas ēdiens bija alus zupa un pankūkas, kā arī izgaršosim slaveno Jelgavas Šarlotes skūpstu.
 
 
DAUGAVPILS
29.08.2015
ORIENTĒŠANĀS SPĒLE «SKREJOŠĀ PILSĒTA»
Vasaras izskaņā, 2015. gada 29. augustā, Daugavpilī pirmoreiz notiks pilsētas orientēšanās sacensības "Skrejošā Pilsēta". Starts plkst.10.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā. "Skrejošā Pilsēta" ir projekts ar 15 gadu vēsturi, kas radās Sanktpēterburgā. Tā galvenais mērķis ir ļaut dalībniekiem aktīvās atpūtas veidā izpētīt pilsētvidi un ieraudzīt pilsētu no neierastas puses. Projekta spēlēs svarīga loma ir novadpētnieciskajai sastāvdaļai: dalībnieki ne tikai veic uzdevumus, bet arī uzzina daudz interesantu faktu par pilsētu un atklāj tās jaunos nostūrus.
 

30.
augusts

SVĒTDIENA

SALDUS
30.08.2015
VELOPARĀDE
2015. gada 30. augustā, Saldus Radio jubilejas pasākuma laikā, aicinām ikvienu pavadīt aizejošo vasaru un sagaidīt krāšņo rudeni, piedaloties krāsainā, jautrā un Saldū vēl nebijušā aktivitātē – Veloparādē! Tā kā augusta beigas lielai daļai no mums, īpaši ģimenēm, kur ir skolas vecuma bērni, saistās ar pavisam tuvo jaunā mācību gada sākumu, parādes tēma izvēlēta atbilstoši šim notikumam - "Par zaļu pat vēl zaļāks ir mūsu skolas laiks".

 
RĪGA
30.08.2015
SPĒĻU UN ROTAĻU DIENA
Šo svētdien, 2015. gada 30. augustā, Brīvdabas muzejā no plkst. 10:00 līdz plkst.16:00 norisināsies Spēļu un rotaļu diena. Aizvadot vasaras brīvlaiku un sagaidot skolas gaitu sākumu, Brīvdabas muzejs aicina mazus un lielus apmeklētājus piedalīties dažādās seno laiku un mūsdienu spēlēs un rotaļās, līdzdarboties rotaļlietu tapšanā un izspēlēties pēc sirds patikas visas dienas garumā.
 
 
JAUNMOKAS
30.08.2015
VINNIJS PŪKS CIEMOS JAUNMOKĀS
Pirms skolas sākuma 2015. gada 30. augustā pl. 12:00 aicinām paviesoties Jaunmoku pils muzejā, lai tiktos ar draisko, nebēdnīgo Vinniju Pūku un viņa draugiem. Rīgas Jauniešu leļļu teātra muzikālā izrādē pasakas varoņi, nonāks visfantastiskākajos apstākļos, izdzīvos bērnu ikdienas dzīvi, priecāsies, jokosies, rotaļāsies un skums. Vienlaikus redzēsim daudz kā negaidīta, cilvēcīga, arī  audzinoša. Uz izrādi gaidīti arī vecāki, jo bērnība jau nezūd, tā tikai piemirstas pārējo lietu steigā. Pēc izrādes visiem būs iespēja padarboties muzeja piedāvātajā radošajās darbnīcās - pagatavot savu sapņu ķērāju, mācīties atpazīt meža zvēru pēdas, meklēt dažādus domu graudus, kas, iespējams, noderēs arī skolā.
 
 

Ja vēlaties, lai nākamajās nedēļās Travelnews.lv kalendārā parādās arī jūsu rīkotie pasākumi, aicinām aizpildīt linkā esošo anketu - http://bit.ly/1ARip7z - izvērtēsim pieteikumus un interesantākos notikumus publicēsim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50084805sec.