Pēc vasaras sezonas no oktobra tiek slēgts Gaujas Nacionālā parka informācijas centrs pie Zvārtas ieža

Noslēdzoties vasaras tūrisma sezonai, no 2015.gada 1.oktobra līdz pavasarim tiek slēgts Gaujas Nacionālā parka informācijas centrs "Zvārtes iezis", ko apsaimniekoja  SIA Komercsabiedrība "GNP Informācijas centrs".

Apkopojot informāciju secināts, ka līdz septembra beigām, salīdzinot ar pagājušo gadu, apmeklētāju interese par teritoriju nav mazinājusies. Zvārtes ieža teritoriju un gleznaino Amatas upes ieleju šosezon visvairāk apmeklējuši apmeklētāji no Latvijas novadiem un pilsētām. Lielākoties apmeklētāji ieradušies ar auto vai autobusu. Ģeoloģisko taku gar Amantas upi izvēlējās kājāmgājēji, kurus uzrunā neskartās dabas burvība. Otrajā vietā jau vairākus gadus nemainīgi – ceļotāji no Vācijas. Zvārtes burvība bija atvilinājusi ceļotājus arī no Austrālijas un latviešus no Amerikas. Tūristus no Francijas piesaista Latvijas neskartās dabas skaistums, kuriem patīk ainavas Amatas upes krasos. Zvārtes iezis ir atdzīts kā Spēka vieta enerģijas attīrīšanai, jaunu ideju un nozīmīgu atklāsmes gūšanai, tāpēc šī vieta piesaista ezotēriskus cilvēkus.

Jāpiebilst, ka Zvārtes ieža teritorijā turpinās dabas tūrisma infrastruktūras atjaunošanas darbi- ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu tiek tjaunotas gājēju takas trīs kilometru garumā, izbūvētas kāpnes, gājēju tiltiņš, laipas, kā arī tika uzbūvēta jauna skatu platforma u.c.
 Informācijas centrs "Zvārtes iezis"  gaidīs apmeklētājus aprīlī, kad Amatas ūdeņi sāks trakot un krastos pulcēsies azartiski vīri un apņēmīgas sievas ar laivām un plostiem, krastos ziedēs zilās un baltās vizbulītes, atlidos gājputni un saulē sildīsies pirmie dzelteni tauriņi!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.43492103sec.