Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 11.12.2015 - 13.12.2015

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


11.
decembris

PIEKTDIENA


RĪGA
04.12.2015 - 10.01.2016
FESTIVĀLS «ZIEMASSVĒTKU EGĻU CEĻŠ 2015»
Ar svētku egles "Rīgas vitrāžas" iedegšanu 2015. gada 4. decembrī sākas sestais vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš", kura norises laikā iedzīvotāji aicināti apskatīt 43 vides objektus, kuru veidojuši profesionāli mākslinieki, radošo industriju pārstāvji un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti.


RĪGA
11.12.2015
SINFONIETTA RĪGA
Festivāla "Eiropas Ziemassvētki" koncertā 2015. gada 11. decembrī Lielajā ģildē Sinfonietta Rīga kopā ar izsmalcināto baroka vijoļspēles virtuozu Enriko Onofri piedāvā klausītājiem klasicisma ģēniju Volfganga Amadeja Mocarta un Jozefa Haidna mūziku, kā arī par zviedru Mocartu dēvētā Jozefa Martina Krausa un itāļu operu skaņraža Džovanni Paizjello skaņdarbus. Festivāla Eiropas Ziemassvētki sadarbībās partneris VAS "Latvijas dzelzceļš".

 
RĪGA
11.12.2015
FESTIVĀLS EIROPAS ZIEMASSVĒTKI
2015. gada 4. decembrī plkst. 19:30 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē pirmo reizi notiks populārā un klausītāju atzinību iemantojušā cikla "Vīns un Mūzika" koncerts, kas būs veltīts izsmalcinātajiem vīniem un mūzikai no Spānijas.
 
 
RĪGA
11.12.2015
LABDARĪBAS PASĀKUMIEM «BRĪNUMAINĀ ZEMŪDENS PASAULE»
Ziemassvētki ir brīnumu laiks. Visvairāk tiem tic bērni un īpaši jau tie, kuri mazliet citādāk uztver pasauli. Svētku priekšvakarā Dabas muzejs sadarbībā ar Dabas muzeja atbalsta biedrību ir sarūpējis ikgadējo notikumu internātskolu, bērnu namu, krīzes centru audzēkņiem – šoreiz iespēju iepazīt "Brīnumaino zemūdens pasauli".
 
 
RĒZEKNE
līdz 14.12.2015
IZSTĀDE «RĒZEKNES SKAŅAS»
2015. gada 8.decembrī plkst. 16:00, projekta "Rēzeknes skaņas" noslēgumā, Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē (Baznīcas ielā 34a, LMA 2.stāva izstāžu vestibilā) tiks atklāta izstāde "Rēzeknes skaņas", kurā skatāmi dažādi Rēzeknes ornamenti, balstoties uz pilsētvidē ierakstītām skaņām. Darbi veido savdabīgu pilsētas skaņu kodu vizualizāciju sietspiedē.

 
12.
decembris

SESTDIENA


RĪGA
12.12.2015 - 16.12.2015
LATVIJAS NACIONĀLĀ MĀKSLAS MUZEJĀ ATVĒRTO DURVJU DIENAS
No 2015. gada 12. līdz 16. decembrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā Rīgā, K. Valdemāra ielā 10a norisināsies Atvērto durvju dienas, kad ikviens interesents varēs iepazīties ar paveiktajiem rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem.


RĪGA
12.12.2015
PASĀKUMS «ZIEMASSVĒTKU TUBAS»
2015. gada 12. decembrī plkst. 15.00 pie vienas no lielākajām Rīgas eglēm Doma laukumā notiks Latvijā vēl nebijis pasākums "Ziemassvētku tubas". Projekts iecerēts kā Adventa laika muzikāls priekšnesums - koncerts, kurā apvienosies ap 80 tubistu un eifonistu no visas Latvijas.

 
SABILE
12.12.2015
2. SABILES KARSTVĪNA SVĒTKI
Šeit svētku apmeklētājus, visas dienas garumā, sagaida īpaši silta un aizraujoša programma. Svētki tiks atklāti jau pulksten 12.00, bet vēl pirms tam šeit norisināsies dažādas aktivitātes gan Sabiles sporta centrā, gan pilsētas laukumā. Vīna baudītājus priecēs vīna tirdziņš, bet ziemas labumu meklētājus amatnieku tirdziņš. Visas dienas garumā pilsētā būs iespēja piedalīties dažādās darbnīcās. Dienas vidū svētku apmeklētājus sasildīs zumbas dejas un piedalīšanās orientēšanās skrējienā. Kā jau Karstvīna svētkos pienākas būs arī karsto dzērienu degustācija.
 
 
VALMIERA
12.12.2015
TRADICIONĀLAIS ZIEMASSVĒTKU TIRDZIŅŠ
Tirdziņā, kā ierasts, amatnieki un mājražotāji būs sarūpējuši medus podus, īstu lauku rupjmaizi, pašdarinātus vīnus, žāvētas ogas un citus kārumus. Tāpat apmeklētājiem būs iespējams atrasts skaistas un noderīgas Ziemassvētku dāvanas, piemēram, siltus cimdus, vilnas zeķes, glītas rotas, pītus grozus, koka karotes, ādas cimdus un naudas makus.
 
 
JELGAVA
12.12.2015
RADOŠAJĀ NODARBĪBA
Svētku eglīte ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa ikvienā mājā. Došanās uz mežu izraudzīt savu īpašo eglīti, eglītes uzstādīšana un rotāšana - tas ir rituāls, kas rosina sirdīs svētku sajūtu. Lai eglīte iegūtu vēl personiskāku noskaņu, aicinām tai rotājumus izgatavot pašiem. Liekot lietā izdomu un izmantojot visdažādākos priekšmetus, iespējams pagatavot ļoti oriģinālus svētku rotājumus. Ja pašu eglītei rotas pietiek, pašdarināti rotājumi var būt brīnišķīga dāvana tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Ir skaisti izbaudīt ne tikai dāvanu saņemšanas, bet arī dāvināšanas prieku. 12.decembra radošajā nodarbībā ikvienam būs iespēja ļaut vaļu fantāzijai un izgatavot neparastus rotājumus no dažādiem materiāliem - filca, pērlītēm, pogām, čiekuriem.
 
 
JŪRMALA
12.12.2015
PĀRGĀJIENS LIELAJĀ ĶEMERU TĪRELĪ
2015. gada 12. decembrī norisināsies purvu bridēju organizētais pārgājiens ar purva kurpēm Ķemeru tīrelī, kas aicina atklāt purvu noslēpumus. Būs iespēja  atklāt purvu burvību no cita skatu punkta, uzzināt to uzbūvi, veidošanās vēsturi, mazliet apgūt augu un dzīvnieku valsti.
 
 
13.
decembris

SVĒTDIENA

KĀRSAVAS NOV.
13.12.2015
LATGALĒ ATDZIMST SUPRĀTKU TRADĪCIJA
Kultūras zīmes "Latviskais mantojums" nesēja maiznīca "Dzīles" Ziemas saulgriežu gaidīšanas laikā saviem apmeklētājiem piedāvā izzināt mitoloģisko puzuru veidošanas noslēpumus, kā arī to spēka stāstu un nozīmi Latvijas kultūrvēsturiskajā mantojumā. Lai telpu piepildītu ne tikai ar latviskās dzīvesdziņas stāstījumu, bet arī ar Ziemassvētku aromātu un garšu, suprātku laikā kopīgi tiks ceptas un rotātas piparkūkas.


RĪGA
13.12.2015
«LATVIJAS ĢIMEŅU SPORTA FESTIVĀLS»
Latvijas Ģimeņu Sporta festivāla reģistrācija notiks no plkst. 11.00, atklāšana plkst. 12.00. Pasākuma laikā dalībniekiem kopā ar minioniem (tiesnešiem) būs iespēja piedalīties aizraujošās, atraktīvās un sportiskās aktivitātēs. Dalībniekiem būs iespēja spēlēt jau ierastas, gan pavisam jaunas spēles (YOU FO, Speedminton u.c.). Paralēli sportiskajām aktivitātēm darbosies arī dažādas radošās un izzinošās darbnīcas. Minionu slimnīcā būs iespēja pārbaudīt bērna stāju un pēdas stāvokli, bet bērniem būs iespēja iejusties ārsta lomā un "ārstēt" savu mīļāko rotaļlietu.


JELGAVA
13.12.2015
TREŠĀ ADVENTE KOPĀ AR JĀNI STREIČU
Šogad katra adventes svētdiena Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī tiek pavadīta sarunu vakaros, kad kopā ar īpašajiem vakara viesiem iespējams doties pārdomu pasaulē par dvēseliskām un cilvēciskām vērtībām un svētku būtību. Trešajā adventē, 2015. gada 13.decembrī Tornī norisināsies sarunu vakars "Advente ir laiks pacelt acis uz debesīm", kura īpašais viesis būs latviešu kinorežisors Jānis Streičs.


RĒZEKNE
13.12.2015
RĒZEKNE AKTĪVI GATAVOJAS ZIEMASSVĒTKIEM
13.decembrī plkst. 15:00 Rēzeknē, Festivāla parkā tiks iedegta galvenā pilsētas egle un svētku namiņā atkal varēs satikt Ziemassvētku vecīti. Pasaku tēli - Vinnijs Pūks, Sivēntiņš Rū un dziedošie draugi no Smurfu ciema - aicinās ikvienu iesaistīties rotaļās un lielformāta spēļu izzināšanā – būs "Ziemassvētku cirks", koordinācijas spēle "Augšup" u.c. Muzikālo svētku uzvedumu "Vinnija Pūka Ziemassvētki" ģimenēm piedāvā radošā apvienība FreshART (Rīga).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64316607sec.