Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 15.01.2016 - 17.01.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


15.
janvāris

PIEKTDIENA


RĪGA
15.01.2016
ATKLĀS GUNĀRA BIRKERTA PRIVĀTBIBLIOTĒKU
2015. gada nogalē LNB saņēma nozīmīgu dāvinājumu – bibliotēkas ēkas projekta autora G. Birkerta personīgo profesionālo bibliotēku. Tā pusgadsimta laikā veidota paralēli izcilai radoša arhitekta karjerai Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV). Bibliotēka ietver grāmatas no G. Birkerta studiju laika Štutgartes Tehniskajā augstskolā, monogrāfijas par viņu pašu un ievērojamiem 20. gs. pirmās puses modernās arhitektūras meistariem – Ludvigu Mīsu van der Roi (Ludwig Mies van der Rohe), Le Korbizjē (Le Corbusier), Valteru Gropiusu (Walter Gropius), Frenku Loidu Raitu (Frank Lloyd Wright).

 
RĪGA
līdz 24.01.2016
IZBAUDI ZIEMAS NAKTIS ZOODĀRZĀ
Nekad nevar paredzēt, ko interesantu un neparastu izdosies novērot. Kādas skaņas pēkšņi atskanēs no tumsas aizsega – vai vilka gaudas, vai ēzeļa skanīgā dziesma, vai varbūt no snauda iztrūcināta pāva pārsteiguma pilni saucieni. Bet varbūt pavisam blakus voljēra pustumsā būs pielavījies tīģeris; .
 
 
RĒZEKNE
līdz 06.02.2016
APSKATI LATGALI LAIKU RITĒJUMĀ
Izstādē apskatāmi 23 melnbalti zīmējumi (Ķīnas tuša, 30x40 cm) ar komentāriem latviski un latgaliski, kur atklājas mākslinieka skatījums uz divu nedēļu laikā pamanītajām ikdienas niansēm Latgalē. Zīmējumos atainoti Latgales lauku priekšmeti un ēkas, ar apbrīnu novērtējot neparasto ikdienišķajā un Latvijas laukos klātesošo tradicionālās kultūras mantojumu.
 
  
KULDĪGA
līdz 31.01.2016
IZSTĀDE "KRONIS VISIEM"
Antīkas bantītes, atrastas zīlītes, savītas stieplītes atdzīvojas un sadejo svētku svinībās un draugu izklaidēs. Ar tīru vienkāršu apļa enerģiju kronis sarunājas ar valkātāju – tu esi daiļa, tu esi intriģējoša, mums ir savi stāsti, varbūt padalīsimies, un varbūt arī nē! Kronis mirdz galvā, bet, to noņemot, pakarināts pie sienas, tas spēlējās ar gaismu un izklaidē ciemiņus. 
 
 
RĪGA
līdz 25.01.2016
RĪGAS DOMA PĀRVĒRTĪBĀM VELTĪTA IZSTĀDE
Domā pēdējo piecu gadu laikā norisinājušās nozīmīgas pārmaiņas - notikuši atjaunošanas darbi būtiskās šī kultūrvēsturiskā pieminekļa daļās. Tomēr Doms piedzīvojis rekonstrukciju arī citādā nozīmē. Caur projekta "Mans Doms" aktivitātēm senajā Domā restaurēta un iedzīvināta arī tā loma kā sabiedriski un kulturāli nozīmīgam centram, pulcēšanās vietai. Abas šīs katedrāles restaurācijas puses skatāmas šajā unikālajā izstādē. 
  
 
16.
janvāris

SESTDIENA


VALMIERA
līdz 17.01.2016
VALMIERA AICINA UZ PASAULES SNIEGA DIENU
Pasaules sniega diena ir ikgadējs sniega festivāls ģimenēm un bērniem, kas vienlaicīgi notiek dažādās vietās visā pasaulē. Sniega dienas ietvaros organizētie pasākumi dod bērniem un viņu vecākiem iespēju iepazīt un arī izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega. Pasaules sniega dienas mērķis nav noskaidrot vai atlasīt nākamos čempionus, bet gan dot iespēju bērniem un arī viņu vecākiem kopīgi izbaudīt prieku un radīt patīkamas atmiņas, kā arī iedvesmu turpināt nodarboties ar ziemas aktivitātēm arī nākotnē.


CĒSIS
16.01.2016
PIEDALIES AIZRAUJOŠĀ AUTOORIENTĒŠANĀS PIEDZĪVOJUMĀ!
Nezini, ko darīt brīvdienās? Piedalies Lielajā Orientēšanās Braucienā "Sigulda-Cēsis", kas notiks jau pavisam drīz – 2016. gada 16.janvārī! Brauciens vedīs Tevi gar Gaujas senlejas krastiem, cauri Vidzemes Šveicei un seno līvu zemēm. Cēsīs meklēsi apslēptos kontrolpunktus senajā pilsētas daļā.

 
17.
janvāris

SVĒTDIENA

LIEPĀJA
līdz 28.02.2016
APSKATI LATVIJAS KERAMIKU NO MILJARDIERA PRIVĀTKOLEKCIJAS
Izstādē pārstāvētie divdesmit gadi Latvijas mākslas vēsturē ir īpaši, jo šajā laikā krasi iezīmējas divi profesionālās mākslas attīstības virzieni, divi "spārni", ko nosacīti varētu dēvēt par "akadēmisko" un "moderno". Šo divu "spārnu" vēzieni minētajā laika posmā ir nosacījuši arī Latvijas keramikas attīstību, ko izstādē reprezentē kolekcionāra un mecenāta Pētera Avena pēdējos gados izveidotā Latvijas keramikas kolekcija.


VENTSPILS
SNIEGA DIENĀ VENTSPILĪ PAREDZĒTAS DAUDZAS AKTIVITĀTES
Starptautiskās sniega dienas ietvaros, 2016 gada 17. janvārī, Lemberga hūtē notiks dažādi izklaides un sportiski pasākumi. Sniega dienas ietvaros iedzīvotāji tiek aicināti uz distanču slēpošanu ar mērķi noslēpot veselības apļus.

SIGULDA
SIGULDĀ NOTIKS LEDUS SNIEGAVĪRA SKULPTŪRAS VEIDOŠANA UN PASTAIGA SNIEGA KURPĒS
Jau piekto reizi Latvijā tiek atzīmēta Pasaules Sniega diena. Tas ir Starptautiskās slēpošanas federācijas ikgadējs sniega festivāls, kas dod bērniem un viņu vecākiem iespēju iepazīt un arī izmēģināt visdažādākās aktivitātes sniegā. Sniega dienas pasākumi trīs dienu garumā norisināsies daudzviet Latvijā, tostarp arī Siguldas novadā.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.39642906sec.