Rīgas – Gaujas reģions izvēlēts par Eiropas gastronomijas reģionu 2017. gadā

Izmantojot tradīcijas kā atspēriena punktus  jaunām idejām un attīstībai, vienlaikus saglabājot saikni ar tautas saknēm, Rīgas – Gaujas reģions īstenos 2015. gadā iegūto Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017.gadā. Šajā pat gadā programmu īstenos arī Orhūsa un centrālā Dānija un Lombardijas reģions Itālijā.

Rīgas – Gaujas reģiona vadošais partneris ir Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs, bet sadarbības partneri ir Siguldas, Valmieras un Cēsu novadu pašvaldības, kā arī Gaujas Nacionālā  parka tūrisma klasteris.

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam. Gatavojoties kandidatūrai, tika speciāli izstrādāts sadarbības programmas koncepts "Ar dabu šķīvī" ("Wild at palate", angļu val.), kura pamatideja ir popularizēt Latvijas mežos, pļavās un upēs pieejamās izejvielas un produktus. Ar prasmi izmantot vietējo ražotāju labumus un dabas produktu sezonalitāti, ēdināšanas uzņēmumiem ir iespēja veidot interesantus piedāvājumus ar individuālu pieeju.

Programmu aizraujošāku padarīs Rīgas izaicinājums Gaujas reģionam – Gaumīgi Garšīgās Galvaspilsētas (Delightfully Delicious Destination, angļu val.) projekta ietvaros izvēlētie 12 sezonālie produkti, kas kļūs par pieredzes apmaiņas un sadarbības platformu starp reģiona iedzīvotājiem, lauksaimniekiem un šefpavāriem.

Skābene, rabarbers, kā arī bērzu un kļavu sula pavasarī, sams, skābie ķirši un lācene vasarā, brieža gaļa, baravika un cidonija rudenī, kā arī rupjmaize, rācenis un pīlādzis ziemā kļūs par savdabīgu paleti, lai izgleznotu Latvijas cilvēku un viesu šķīvjus ar savvaļas, mūsdienīgi tradicionālām garšām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46951699sec.