Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 11.03.2016 - 13.03.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


11.
marts

PIEKTDIENA

 
LIEPĀJA
11.03.2016
LIEPĀJĀ NOTIKS BĒRNU TAUTAS DEJU SVĒTKI «PILNA SAUJA DZINTARIŅU»
2016. gada 11. martā, jau 13. reizi Liepājā notiks bērnu tautas deju svētki "Pilna sauja dzintariņu". Šogad Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē svētku lielkoncertā pulksten 18.00 pulcēsies vairāk kā 300 mazo dejotāju – divpadsmit tautas deju kolektīvi no Liepājas, Saldus, Jelgavas, Brocēniem, Zaļeniekiem un Jaunbērzes, kurus kopā aicina Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu deju kolektīva "Krustiņi" vadītāja Inta Āboliņa.


RENCĒNI
11.03.2016
NAKTS TRASE VALMERAS PUSĒ IZAICINA JAUNIEŠUS
Burtnieku novadā, Rencēnos 2016. gada 11. martā plkst. 18:00 notiks nakts trase jauniešiem, kurā aicinātas piedalīties komandas 2 cilvēku sastāvā, vecumā no 11 līdz 25 gadiem. Komandu uzdevums būs apmeklēt vairākus kontrolpunktus 2 km rādiusā ap Rencēnu pamatskolu un tur veikt dažādus interesantus uzdevumus. Pēc dalībnieku veiklības un atjautības, veicot uzdevumus kontrolpunktos, tiks noskaidrotas labākās komandas. Rezultātu paziņošana notiks 2016. gada 12. marta rītā, tāpēc dalībniekiem nakts jāpavada Rencēnu pamatskolā. Pirms miega paredzētas vēl vakariņas un dažas aktivitātes.

 
RĪGA
l0. - 13.03.2016
ROMANTIĶI, NĀC UZ IZSTĀDI «MĀJA I 2016»!
Kā zināms, no 2016. gada 10. līdz 13. martam notiks lielākais būvniecības notikums – izstāde "Māja I 2016", kas Ķīpsalā pulcēs būvniekus, arhitektus, projektētājus, namu apsaimniekotājus, konkurētspējīgākos būvmateriālu ražotājus un tirgotājus. Šogad izstādē savus jaunākos un modernākos risinājumus, preces un pakalpojumus prezentē vairāk nekā 300 uzņēmumu no 12 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Itālijas, Čehijas, Austrijas, Baltkrievijas, Krievijas. Pirmo reizi izstādē "Māja I" piedalās uzņēmumi no Beļģijas, Šveices un Turcijas. Kā katru gadu, arī šogad neizpaliks plašs un izdevīgs būvtehnikas, celtniecības produktu un instrumentu, kā arī santehnikas un dārza aprīkojuma piedāvājums.
 

  
LIEPĀJA
līdz  30.04.2016
LIEPĀJĀ APSKATĀMA DZINTARA ROTU IZSTĀDE «SAULE, JŪRA, DZINTARS»
Tautas lietišķās mākslas studijas "Zītars" meistari aicina apmeklēt dzintara rotu izstādi "Saule, jūra, dzintars" bibliotēkā "Libris". Liepājā izstāde bez maksas skatāma līdz 2016. gada 30. aprīlim. Izstādē apskatāmas studijas "Zītars" meistaru izgatavotās tautiskās rotas – kaklarotas, kniepķeni, saktas un citas rotaslietas, kas paredzētas Nīcas, Rucavas un Bārtas tautastērpu izdaiļošanai. Visi darbi ir unikāli, jo tāds ir katrs dzintara gabals un katrs meistars, kura rokās tas nonācis.
 
 
RĪGA
līdz 13.03.2016
650 CĪKSTOŅI NO VISAS PASAULES SPĒKOJAS «ARĒNĀ RĪGA» NOTIEKOŠAJĀ EIROPAS ČEMPIONĀTĀ
No 2016. gada 8.-13. martam "Arēna Rīga" notiek Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās, pulcējot labākos atlētus brīvajā cīņā vīriešiem un sievietēm, kā arī grieķu romiešu cīņā. Rīgā startēs 650 sportisti no 38 valstīm. Sportisti atzīst, ka uztraukums ir tikpat liels kā pirms olimpiskajām spēlēm.
 

 
  RĪGA

IZSTĀDĒ APLŪKOJAMA OKEĀNIJAS SALU MĀKSLA
Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā atklāta izstāde "Okeānijas krāsas. Māksla un Medicīna". Izstāde ir starptautisks projekts, kas tapis muzejam sadarbojoties ar Sabiedrības attīstības biedrību "Tapa" un Klusā Okeāna salu Mākslas muzeju. Viss mazais ir arī skaistais. Nelielās Klusā okeāna un Okeānijas salas un atoli stiepjas no Malakas šauruma līdz Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas piekrastei. Kopumā tās ir aptuveni 14 dažādas valstis, kas veido Okeānijas reģionu. Šeit ir bijusi hierarhiska sabiedrība, ko veidoja valdnieki, priesteri, karavīri un vienkāršie cilvēki, kuri nodarbojās ar lauksaimniecību un zvejniecību.


 
12.
marts

SESTDIENA


MADONA
12.03.2016
GAIZIŅKALNĀ NORISINĀSIES TRADICIONĀLAIS GAIZIŅA KARNEVĀLS
2016. gada 12.martā, Madonas novadā norisināsies tradicionālais Gaiziņa Karnevāls, kur līdz ar ierasto Masku gājienu un Netradicionālo šļūcamo nobraucieniem ikvienam būs iespēja piedalīties visdažādākās ziemas aktivitātēs. "Ziema ir viens no tiem gadalaikiem, kad īpaši aicinām atbraukt uz dabiski visrelfejaināko un kalnaināko Latvijas pusi - Vidzemes augstieni. Pat tad, ja citviet sniegs ir jau nokusis, Latvijas augstākās virsotnes – Gaiziņkalna – apkaimē ir iespējams baudīt ziemas priekus un sportiskas aktivitātes sniegā," uzsver Romāns Hačatrjans, Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas vadītājs. "Ikvienam ir iespēja atbraukt un pārliecināties, ka Gaiziņkalnu un tā apkārtni vēl joprojām sedz vairāk nekā pusmetru bieza sniega sega."


RĪGA
12.03.2016
ATJAUNOJOT SENU TRADĪCIJU, TIEK RĪKOTI DEJU VAKARI KULTŪRAS PILĪ «ZIEMEĻBLĀZMA»
2016. gada 12. martā plkst. 19.00, atjaunojot senu tradīciju Kultūras pilī "Ziemeļblāzma", ikviens, kam tuvs dejotprieks, tiek aicināts uz Ziedu balli. Ballē muzicēs "Mirage Jazz Orchestra" un talantīgā spēcīgās balss īpašniece ar Latīņamerikas temperamentu – Diāna Pīrāgs. Programmā deju zelta izlase - fokstrots, rumba, ča ča ča, lēnais valsis, kviksteps, samba, džaivs, vīnes valsis un tango.
 


RĪGA
12.03.2016
NOTIKS IZGLĪTOJOŠA NODARBĪBA BĒRNIEM «PAVASARA SAULGRIEŽUS GAIDOT»
Tuvojas Lieldienas, tāpēc LNVM muzejpedagoģe Santa Cerbule nodarbībā mazajiem stāstīs par pavasara saulgriežiem un ar tiem saistītām tradīcijām, kā arī par ikgadējiem lauku darbiem, bez kuriem savulaik neiztika neviena zemnieka sētā. No muzeja plašā krājuma atlasīti priekšmeti liecinās par latviešu dzīvesveidu senākos laikos – varēs aplūkot koka traukus, skalu turētājus, lukturus un sveču traukus, sulu tecināmās renes, piestas, pītus grozus, sētuves u.c. Mazie un lielie šā pasākuma apmeklētāji arī uzzinās, pēc kādām zīmēm dabā mūsu senči spēja noteikt gaidāmos laika apstākļus pavasarī, vasarā un rudenī. Būs jāmin mīklas un jāatbild uz dažādiem jautājumiem. Ar uzdevumu kartes palīdzību bērniem muzeja ekspozīcijā būs jāatrod Lielās dienas pārsteigumi.


JŪRMALA
12.03.2016
DZINTARU KONCERTZĀLE AICINA UZ SKAISTĀKO PAVASARA KONCERTU - MOCARTS, HAIDNS UN KORELLI
Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris koncertmeistara Georgija Sarkisjana vadībā un izcilā flautiste Dita Krenberga aicina uz skaistāko pavasara koncertu atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē – Mocarts, Haidns un Korelli. Labākās itāļu baroka tradīcijas, Mocarta zeltainās pasāžas un Haidna dzirkstošā simfonija priecēs klausītājus 12. martā plkst. 19:00. Koncertā, kurā dzirdēsim Korelli Concerto grosso solminorā, Mocarta Pirmo koncertu flautai un orķestrim Solmažorā, kā arī Karla Nilsena Svītu stīgu instrumentiem un Haidna Simfoniju Hob.I:64 Lamažorā Tempora mutantur, satiksies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) stīgu instrumentālisti – siltās vijoles, tumsnējie alti un sulīgie čelli. Nebūs diriģenta – viņa vietā stāsies atskaņojuma vadītājs, un tas būs LNSO koncertmeistars jeb pirmā vijole Georgijs Sarkisjans


JELGAVA
12.03.2016
RADOŠAJĀ NODARBĪBĀ DARINĀS LIELDIENU ROTĀJUMUS
2016. gada 12. martā pulksten 12:00 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī notiks izzinoši radošā nodarbība "Nāc nākdama Liela diena", kuras laikā dalībnieki varēs izzināt senlatviešu Lieldienu tradīcijas un izgatavot svētku dekoru - Lieldienu olu groziņu. Lieldienas ir pavasara saulgriežu svinības, ko svin par godu pavasara un saules atnākšanai. Senlatviešiem Lieldienas saistās ar dažādām tradīcijām un rituālām darbībām zemes atmodai, nodrošinot tās auglību un svētību. Nozīmīgākie Lieldienu priekšdarbi ir greznošanās, Lieldienu ēdienu gatavošana un šūpoļu kāršana.


 
RĪGA
MĀKSLINIECE BAIBA SPRANCE AICINA UZ RADOŠO GRAFIKAS DARBNĪCU «VIEGLPRĀTĪBAS SEKAS»
2016. gada 12. martā, plkst. 16.00 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs (Elizabetes ielā 57a, dz. 26, Rīgā) un māksliniece Baiba Sprance aicina uz radošo grafikas darbnīcu "Vieglprātības sekas", kas norisināsies izstādē "Romans Suta un Sigismunds Vidbergs. Divu meistaru radošais dialogs". Pastāv viedoklis, ka mākslinieki mēdz būt vieglprātīgi. Reizēm sper soļus, paļaujoties uz likteni, īsti nezinot, kurp tas novedīs. Nereti šādi top izcili mākslas darbi. Mākslinieki raduši klausīt arī iedvesmai, kas var palīdzēt vairāk nekā gudri kaldināts plāns. Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs kopā ar mākslinieci, LNMM muzejpedagoģi Baibu Spranci piedāvā riskantu iespēju izmēģināt ko līdzīgu divu autoru – Romana Sutas (1896–1944) un Sigismunda Vidberga (1890–1970) – tušas zīmējumu izstādē, kura šobrīd ir skatāma muzeja ekspozīcijā. Viss sāksies ar dažām līnijām uz balta papīra, taču tālākā notikumu attīstība nevienam nav zināma.

RĪGA
«LIDO ATPŪTAS CENTRĀ» NOTIKS IKGADĒJĀ MASĻEŅICAS SVINĒŠANA
Gaidāmajā nedēļas nogalē - 2016. gada 12. un 13. martā – LIDO Atpūtas centrā (Krasta ielā 76) tradicionāli norisināsies vērienīga seno slāvu svētku Masļeņicas svinēšana. Apmeklētājiem būs iespēja baudīt dažādu veidu tradicionālo Masļeņicas ēdienu – pankūkas, vērot plašu muzikālu programmu, piedalīties rotaļās un konkursos, izmēģināt spēkus Umurkumurā, kā arī gatavot svētku simbolu – salmu lelli un apskatīt lauku sētas dzīvniekus. Senie slāvu svētki Masļeņica iezīmē atvadas no ziemas un ilgi gaidītā pavasara atnākšanu. Senāk šos svētkus svinēja veselu nedēļu, katrai dienai piedēvējot savu nosaukumu. Pavasara atnākšana tika sagaidīta ar jautrību un prieku – dziedot, dejojot, ejot rotaļās un mielojoties ar tradicionālo Masļeņicas ēdienu – pankūkām, kas simbolizē apaļu sauli. Neatņemama svētku sastāvdaļa ir arī salmu lelles dedzināšana, kas simbolizē ziemas aizvadīšanu un ardievas līdz nākamajam gadam.


LIEPĀJA
IZSTĀDĒ LIEPĀJAS MUZEJĀ APSKATĀMA «LIEPĀJAS IELA LATVIJAS GARUMĀ»
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra fotostudijas "FOTAST" dalībnieki pilsētas jubilejas gadā realizējuši projektu "Liepājas iela Latvijas garumā", kuru šogad dāvina liepājniekiem un īsteno izstādē Liepājas muzejā. Izstādes atklāšana 2016. gada 9. martā plkst. 17.00 Liepājas muzejā, kur tā bez maksas būs apskatāma līdz 17. aprīlim. 2015. gadā, kad Liepāja svinēja 390. gadu jubileju, fotostudijas "FOTAST" dalībnieki nolēma sagādāt savai pilsētai unikālu dāvanu. Fotogrāfi, dodoties trīs kopīgās ekspedīcijās un arī individuāli, fotogrāfijās tvēra Liepājas ielas Latvijas 15 dažādās pilsētās un apdzīvotās vietās – Aizputē, Dagdā, Daugavpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Kuldīgā, Ludzā, Madonā, Priekulē, Priežmalē, Preiļos, Rēzeknē, Rīgā, Skrundā un Ventspilī. Šī gada martā fotostudijas dalībnieki sveic Liepāju dzimšanas dienā, sniedzot iespēju aplūkot šī projekta esenci fotoizstādē Liepājas muzejā.

13.
marts

SVĒTDIENA

RĒZEKNE
13.03.2016
RĒZEKNĒ NOTIKS PLAŠAS MASĻEŅICAS SVINĪBAS
Ik gadu Rēzeknē norit Krievu kultūras nedēļa, piedāvājot baudīt koncertus, piedalīties meistardarbnīcās un nedēļas noslēgumā Masļeņicas svētkos pēc senām slāvu tradīcijām sadedzināt salmu lelli, simboliski pavadot ziemu un sagaidot pavasari. 2016. gada  13. martā plkst. 11:00 ikviens tiek aicināts uz Masļeņicas svētkiem Rēzeknes kultūras un atpūtas parkā (Raiņa ielā 29a). Programmā būs gan koncerts, gan spēles un konkursi bērniem, ielas vingrošana un nacionālo virtuvju ēdienu degustācija, vizināšanās ar zirgiem un darbosies svētku tirgus. Svētku koncertā uzstāsies Krievijas vieskolektīvs "Ugrada", paredzēts arī iespaidīgs uguns šovs un Masļeņicas salmu lelles sadedzināšana. Pasākums notiks krievu valodā, ieeja bezmaksas.


JŪRMALA
MASĻENICU SVINĒS ARĪ BALTIJAS JŪRAS KRASTĀ
PIEVIENOJIES TRENIŅIEM MEŽAPARKĀ UN SKRIEN KOMPĀNIJĀViesnīca Baltic Beach Hotel & SPA aicina ikvienu izbaudīt krāšņu un gardu Masļenicas svētku pasākumu 2016. gada 13. martā no plkst. 13:00 līdz 17:00. Kas ir Masļenica? Tie ir jautri svētki, kas iezīmē ziemas beigas un ilgi gaidīto pavasara atnākšanu. Turklāt Masļenica ir slavena ar tradīciju cienāt viesus ar pankūkām. Restorānā Le Chef Buffet Pērle Jūs sagaidīs izcila, bagātīga bufete, kurā būs iespēja nogaršot  visu veidu pankūkas un piedevas visām gaumēm. Dzīvā mūzika "Berendejka" ansambļa izpildījumā piešķirs īpašu noskaņu svinēšanas laikā! Visiem viesiem būs iespēja piedalīties autentiskajā izklaidē - "Masļeņicas" figūras dedzināšanā pie jūras!

 
RĪGA
PIEVIENOJIES TRENIŅIEM MEŽAPARKĀ UN SKRIEN KOMPĀNIJĀ
Katru svētdienu treniņos Mežaparkā līdzdalību ņems pieredzējušās skrējējas Anita Kažemāka un Jolanta Liepiņa, kuras pārliecinoši ir vienas no ātrākajām Latvijas maratonistēm. Anita un Jolanta kopā ar adidas skriešanas skolas treneriem Romānu Melderi un Zandu Zariņu-Rešetinu vadīs treniņus trīs tempa grupām jeb skrējējiem, kas sev izvirzījuši mērķi sasniegt kādu konkrētu rezultātu Lattelecom Rīgas maratona garajās distancēs. Savukārt sporta ārste Sandra Rozenštoka un treneri no Sporta Laboratorijas, vadīs treniņu iesildošo un atsildošo daļu un sniegs padomus ikvienam skrējējam, kurš treniņos Mežaparkā vēlas sagatavoties kādai no īsākajām distancēm vai noskriet sagatavojošo treniņu pa savu izvēlēto maršrutu savā tempā atbilstoši savam garastāvoklim, treniņu grafikam un laika apstākļiem.


RĪGA
IEPAZĪSTI JŪGENDSTILA PERIODĀ LIETOTUS TELEFONUS
No 2016. gada 25. februāra līdz 24. aprīlim muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" īpašā izstādē aicina iepazīt jūgendstila periodā lietotus telefonus. Ekspozīcijā būs redzami galda telefona aparāti, kas lietoti Latvijas teritorijā, galvenokārt Rīgā, laika posmā no 1882. gada līdz Pirmā pasaules kara beigām.
Jūgendstila perioda sabiedrības, pasaules uzskatu un mākslas attīstība ir nesaraujami saistīta ar zinātniskajiem atklājumiem un tehnoloģiju attīstību, kuras nozīmīga daļa ir arī telefonu vēsture. Izstādē "Telefoni jūgendstila laikmetā" būs iespēja iepazīt vienu no jūgendstila perioda telefonu veidiem - galda telefona aparātus, tiks eksponēti vairāki vācu firmu Siemens&Halske un Mix&Genest, kā arī zviedru firmas L.M.Ericsson telefonu aparāti, kādi lietoti privātos telefonu tīklos vai arī izmantoti kā mājas telefoni. Izstādē eksponēti priekšmeti no Valda Hofmarka privātkolekcijas, kas veidota 35 gadu laikā.

RĪGA

«VĪNA STUDIJĀ» SKATĀMA IZSTĀDE «ARTERRITORY STĀSTI PAR MĀKSLINIEKIEM. FOTOGRĀFIJA»
No 2016. gada 24. februāra "Vīna Studijā" Rīgā, Elizabetes ielā 10, būs skatāma izstāde "Arterritory stāsti par māksliniekiem. Fotogrāfija".
Ja izstāde ir publiska telpa, kur mākslinieks caur saviem darbiem satiek skatītāju, kur jebkurš var atnākt un mēģināt izdibināt autora pasauli, tad mākslinieka darbnīca vienmēr ir nesusi līdzi noslēpumainības auru, bijusi kā intriga, kas uzdod jautājumus, – kas tajā notiek, kā darbi rodas, kā notiek gatavošanās izstādei? Tā ir privātā telpa, kas satur informāciju, kas izstādēs paliek aiz kadra. Pagājušā gada vasarā mākslas un kultūras portāls Arterritory.com aizsāka fotostāstu sēriju par māksliniekiem, caur attēliem mēģinot notvert noskaņas un sajūtas, vietas un situācijas, lai kaut nedaudz apjaustu netveramo mākslinieka radošo procesu. Fotogrāfiju sērijas tika publiskotas portālā, tādā veidā gan aktualizējot mākslas notikumus, gan pievēršot uzmanību jauniem vārdiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2543478sec.