Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 01.04.2016 - 03.01.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


01.
aprīlis

PIEKTDIENA


RĪGA
01.- 03.04.2016
GATAVOJIES VASARAI IZSTĀDĒ «ATPŪTA UN SPORTS 2016»
Lai nomestu ziemā uzkrātos kilogramus un vasaru sagaidītu labā fiziskā formā, ir pēdējais laiks pievērsties sportiskām aktivitātēm. Sagatavoties palīdzēs un visu nepieciešamo atrast varēs no 1. līdz 3. aprīlim izstādē "Atpūta un sports" Ķīpsalā!

 
TURAIDA
 01.04.2016
TURAIDĀ AICINA IEPAZĪT SENO KALĒJA ARODU
Jau vairākus gadus Turaidas muzejrezervāts, atsaucoties Latvijas Nacionālā kultūras centra aicinājumam, piedalās akcijā "Satiec savu meistaru!" un sadarbībā ar Turaidas kalēju Andri Ščeglovu 2016. gada 1. aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 aicina iepazīt seno kalēja arodu. Šajā dienā Turaidas smēdē interesentus gaidīs kalējs Andris Ščeglovs, lai sarunās par kalēja darbu dalītos savās prasmēs un zināšanās.
Īpaši aicināti vīri, kuru aicinājums ir apgūt seno amatu un kļūt par mācekļiem kalējam, kā arī skolēni un jaunieši, lai iepazītu nu jau reto un īpašo amatu.
Akcijas "Satiec savu meistaru!" laikā kalējs Andris Ščeglovs izrādīs Turaidas smēdi, iepazīstinās ar senajiem un mūsdienu kalēja darba rīkiem, stāstīs par kalēja amata noslēpumiem un savu pieredzi, kā arī demonstrēs savas prasmes kalšanā. Ikviens dalībnieks arī pats būs aicināts izmēģināt spēkus, izkaļot naglu vai kādu citu sīku dzelzs priekšmetu. "Satiec savu meistaru!" pasākuma būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par cilvēku, par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē.
 
 
ZIEMEĻLATGALE
01. - 03.04.2016
SATIEC SAVU MEISTARU ZIEMEĻLATGALĒ, KAS DALĪSIES SAVĀS PRASMĒS AR APMEKLĒTĀJIEM
No 2016. gada 1. līdz 3. aprīlim Ziemeļlatgales amatu meistari vērs durvis vaļā ne tikai uz savām saimniecībām, bet arī zināšanām un prasmēm, kas ir pārmantotas no paaudzes paaudzē, lai akcijas "Satiec savu meistaru" dalībnieki izzinātu Ziemeļlatgales kultūrvēsturisko mantojumu un tā vērtības.
Baltinavas novada etnogrāfiskais ansamblis 1. aprīlī no plkst. 12.00 ciemos gaida tos, kuri vēlas mācīties latviešu tradicionālās rotaļdejas, pavadīt atjautīgu pēcpusdienu minot mīklas, izzinot seno latviešu dzīves ritējumu caur paražām un sakāmvārdiem. Savukārt redzēt Latvijas mazākā novada spēku ieadītu cimdu rakstos var apciemojot Baltinavu arī 2. aprīlī no plkst. 13.00, kad cimdu adītājas no Baltinavas, Balviem, Rugājiem, Rēzeknes, Viļakas un Kārsavas pulcēsies Baltinavas novada muzejā, lai mācītu adīt Ziemeļlatgales cimdus.
 
  
TALSI
 01. - 02.01.2016
SATIEC SAVU MEISTARU ARĪ TALSU NOVADĀ!
No 2016. gada 1. līdz 3. aprīlim Latvijā jau astoto reizi notiks pasākums "Satiec savu meistaru!". Vairāk nekā 150 vietās mācekļus pie sevis aicinās tautas lietišķās mākslas meistari, stāstnieki, teicēji un muzikanti. Šogad pasākumā īpaši liels skaits dalībnieku pievērsušies tautastērpu darināšanai. Dažādas prasmes apgūt būs iespējams arī Talsu novadā. 
 
 
LIEPĀJA
 01. - 02.04.2016
LIEPĀJĀ AICINA UZ LATVIJAS MEISTARU DIENĀM «SATIEC SAVU MEISTARU!»
Jau astoto reizi visā Latvijā Eiropas projekta "Eiropas amata prasmju dienas" ietvaros notiks nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas pasākums "Satiec savu Meistaru!". Liepājā interesenti 1. un 2. aprīlī aicināti apgūt dažādu amatu prasmes lietišķās mākslas centrā "Dārza iela", folkloras centrā "Namīns", Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā un radošajā kafejnīcā "Kursas putni". Dalība bez maksas.
 
  
 
RĒZEKNE
01. - 03.04.2016
SATIEC SAVU MEISTARU RĒZEKNĒ!
No 2016. gada 1. līdz 3. aprīlim astoto gadu notiek ikgadējā Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas akcija "Satiec savu meistaru!". Arī Rēzeknē  meistari aicina piedalīties darbnīcās un apgūt tradicionālās prasmes.
1.aprīlī no plkst. 16.30 līdz 19.00 Tautas lietišķās mākslas studijas "Dzīpariņš" meistare Anita Kairiša aicina apgūt adatas pinuma tehniku (Amatu prasmju telpā "Lāde", Krasta ielā 31, tālr. 25880259).
Tāpat 1. aprīlī no plkst. 17:30 zemnieku saimniecības "Rekļasola" meistare Rozālija Mežatuča aicina iepazīt latviskās tējas mākslas noslēpumus (nodibinājuma LEARN un veikaliņa "Zaļais" telpās, Atbrīvošanas aleja 95c, tālr. 28715802, 26516242) un iemācīties augu vākšanas un sagatavošanas principus ziemai, kā arī nodegustēt dažādu veidu tējas.
 

 
OGRE
01.04.2016
VISUS CEĻOTĀJMĪĻUS AICINA DOTIES AIZRAUJOŠĀ NEKLĀTIENES CEĻOJUMĀ UZ SAULAINO KUBU
2016. gada 1.aprīlī plkst. 18.00 Ogres Vēstures un mākslas muzejs aicina visus ceļotājmīļus doties aizraujošā neklātienes ceļojumā uz  saulaino Kubu.
Šis būs vēl neierasts stāstījums cikla "Ogrēnieši ceļo" ietvaros - par saulaino salu Lielo Antiļu salu arhipelāgā savos iespaidos dalīsies pavisam četri stāstnieki -  ogrēnieši Ilze un Āris Šeikini, kubiete, māksliniece Ligia Casabella un viņas dzīvesdraugs Aleksandrs Dvorņikovs. (Ligia Casabella nesen no Kubas ir pārcēlusies uz dzīvi Latvijā un šovasar viņas darbu izstāde būs skatāma Ogres Vēstures un mākslas muzejā).


 
RĪGA
01. - 03.04.2016
AICINA UZ IKGADĒJO STARPTAUTISKO SKAISTUMKOPŠANAS UN VESELĪBAS NOZARES IZSTĀDI EXPO BEAUTY 2016
 Nozīmīgais starptautiskais pasākums pulcēs kopā profesionāļus no dažādām valstīm, bet speciālistiem un izstādes apmeklētājiem tiks piedāvāta daudzveidīga un piesātināta programma. Izstādes ekspozīcija un pasākumi, komerciālā programma, konkursi un semināri katram apmeklētājam un speciālistam dos iespēju iegūt noderīgas zināšana un jaunus iespaidus.
Presei, nozares speciālistiem un visiem izstādes apmeklējumiem interesants notikums būs "Apaļā galda" diskusijas izstādes atklāšanas dienā 1. aprīlī plkst. 12.00. Aktuālo nozares tematu vidū būs kosmetoloģijas, SPA, dekoratīvās kosmētikas un frizūru veidošanas tehnoloģiju attīstības pasaules tendences, Latvijas nozīme skaistumkopšanas un veselības nozares darba tirgū, medicīnas un jaunāko tehnoloģiju ietekme uz mūsdienīgas personības tēla veidošanu.

   
02.
aprīlis

SESTDIENA


RĪGA
02. -01.04.2016
LABĀKIE CROSSFIT ATLĒTI NO 15 VALSTĪM SACENTĪSIES ĶĪPSALĀ
Vairāk nekā 60 labākie CrossFit atlēti no 15 valstīm, demonstrējot apskaužamu izturību, spēku un veiklību, sacentīsies par uzvaru otrajās divu dienu funkcionālā fitnesa sacensībās – "Battle of Riga 2016", kas ir lielākais šāda veida pasākums visā Baltijā. Sacensības notiks 2016. gada 2. un 3. aprīlī izstādē "Atpūta un sports" Ķīpsalā.
"Jau pirmās funkcionālā fitnesa sacensības pagājušajā gadā Ķīpsalā radīja plašu interesi, un tās augsti novērtēja kā dalībnieki, tā arī līdzjutēji, aiznesot ziņu par "Battle of Riga" Eiropas plašumos. Tas ir atspoguļojies arī šī gada dalībnieku skaitā – kvalifikācijas kārtai pieteicās vairāk nekā 300 pretendentu no 15 valstīm (pērn – 200), tostarp saņēmām arī 76 pieteikumus no daiļā dzimuma pārstāvēm. Mūsu mērķis ir gana ambiciozs – vēlamies būt starp pamanāmākajām funkcionālā fitnesa sacensībām Eiropā," atzīst sacensību "Battle of Riga" organizators Mārtiņš Druvkalns.


PREIĻI
02.04.2016
TUVOJAS «CĪRUĻPUTEŅA» LAIKS UN TAM LĪDZI - SKRĒJIENS PA PREIĻU PILSĒTAS IELĀM
Nemanot mūsu bezsniega ziema ir pietuvojusies pavasarim! Aiz loga ir aprīlis, un gribas skatus vērot aizvien pavasarīgākās nokrāsās.
Skrējiens pa Preiļu pilsētas ielām "Cīruļputenis - 2016" notiks 2. aprīlī. Tātad - tikšanos laiks tiek mainīts, bet vieta paliek iepriekšējā, un apkārtējo novadu skrējējiem tā būs laba izdevība pirms pusmaratona savu gatavību pārbaudīt Preiļos.


JŪRMALA
02.04.2016
DZINTARU KONCERTZĀLĒ UZSTĀSIES VIENI NO PIEPRASĪTĀKAJIEM ŅUJORKAS DŽEZMEŅIEM
2016. gada 2. aprīlī plkst.19:00 ar pasaulslavenā Ārona Goldberga džeza trio koncertu Dzintaru koncertzāle uzsāk jaunu ciklu Jūrmala Jazz. Tā ietvaros koncertzālē varēs baudīt izcilu džeza mūziķu sniegumu no visas pasaules.
Lai baudītu dzīvu bībop džezu šajā pavasarī nav jādodas uz Amerikas Savienotajām Valstīm, jo pavisam autentisku, Ņujorkas dūmakaino džeza mūzikas pagrabiņu intīmajā gaisotnē ieturētu džeza mūzikas vakaru Jūrmalā piedāvās viens no aizrautīgākajiem un neatvairāmākajiem post bībopa pianistiem Ārons Goldbergs un viņa džeza trio. 


SALACGRĪVA
02.04.2016
INTERESENTUS AICINA IEPAZĪT DABAS NORISI IZZINOŠĀ PASĀKUMĀ «LAIKS MOSTIES UN DOTIES PA PĒDĀM!»
Ar izzinošu pasākumu "Laiks mosties un doties pa pēdām!" sestdien, 2016.gada 2. aprīlī Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centrs "Ziemeļvidzeme" Salacgrīvā turpinās aktivitāšu ciklu dabas iepazīšanai "Gadalaiku pēdas dabā jeb par dažiem "KĀPĒC un KĀ?".
No pl.11:00 lieli un mazi interesenti aicināti pulcēties dabas izglītības centrā "Ziemeļvidzeme" (Rīgas ielā 16, Salacgrīvā), kur sākotnēji teorētiski varēs uzzināt par pirmā "atmodas" mēneša norisēm dabā. Savukārt pēc tam būs iespēja doties aptuveni divu stundu ilgā pārgājienā, kura laikā tiks pētīti koku pumpuri un skaras, niedru dzinumi, noteiktas koku sugas, skatīti skudru pūžņi u.c. norises dabā piekrastē.
 

RĪGA
02.04.2016
LATVIJAS NACIONĀLAIS VĒSTURES MUZEJS AICINA UZ NODARBĪBU BĒRNIEM «STĀSTI PAR MODI»
2016. gada 2. aprīlī plkst. 12.00 Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā (Brīvības bulvārī 32, Rīgā) notiks cikla "Muzejs ģimenei" nodarbība "Stāsti par modi".
Tās laikā bērni un viņu vecāki uzzinās, kā gadsimtu laikā mainījās modes tendences un kas no senajiem laikiem ir saglabājies līdz mūsdienām: kāpēc modes dāmas pirms 150 gadiem arī siltās un saulainās vasaras dienās tinās šallēs un lakatos? Kāpēc to, ka dāma parādīja savas kāju potītes, uzskatīja par nepieklājību? Kāpēc pirms 150 gadiem kungi pastaigās ņēma līdzi spieķi? Vai senos laikos modes dāmas un kungi Latvijā tērpās savādāk?
Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniegs muzejpedagoģes, izskaidrojot gan to, ko "modes valodā" nozīmē vārdi "katliņš", "frēze", "turnīra" un "pompadūrs", gan daudzas citas interesantas lietas saistībā ar modi.


03.
aprīlis

SVĒTDIENA

JELGAVA
līdz 08.06.2016
JELGAVĀ APSKATĀMA GLEZNU IZSTĀDE «ATBRAUKT, IEPAZĪT, IEMĪLĒT!»
No 2016. gada 31.marta līdz 8.jūnijam Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī būs apskatāma gleznotāja Raita Junkera gleznu izstāde "Atbraukt, iepazīt, iemīlēt!", kurā atspoguļotas Jelgavas svētku un notikumu noskaņas. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieku norisināsies 31.martā pulksten 18:00.
Gleznotājs, pedagogs un dizaineris Raitis Junkers ir darbīgs cilvēks, kurš piedalās Jelgavas notikumos gan kā aktīvs līdzdalībnieks, gan arī kā mākslinieks, kurš ieinteresēti vēro un krāsās iemūžina svētkus un norises Jelgavā. Mākslinieks uz audekla atklāj svētku dalībnieku prieku un lepnumu par pilsētu, kura attīstās un kļūst krāšņāka, attaisnojot devīzi "Jelgava – pilsēta izaugsmei".

 
SIGULDA
līdz 24.06.2016
SIGULDAS PILS KOMPLEKSĀ ATKLĀTAS AMATNIEKU DARBNĪCAS
Siguldas pils kompleksa rekonstruētajā staļļa ēkā ikviens interesents aicināts apmeklēt rotkaļu, tekstila, ādas un tradicionālo Siguldas spieķu darbnīcas, kā arī izstāžu galeriju, kurā būs skatāmas oriģinālas amatniecības un mākslas izstādes. Šobrīd galerijā iespējams skatīt "John Neeman Tools" rokām darināto kokapstrādes darbarīku izstādi.
Amatnieku darbnīcā "Baltu rotas" apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja vērot, kā rotaslietas darina Siguldas rotkaļi Inita un Vitauts Straupes, kuri ar šo arodu nodarbojas jau vairāk nekā 20 gadu. Darbu pamatā ir seno Baltu tautu rotu bagātības – forma, raksti un stāsts. Darbnīcā apmeklētāji tiks iepazīstināti ar rotu kolekcijām, kā arī paši varēs iesaistīties radošos procesos, izgatavojot sev nelielu suvenīru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.20656109sec.