Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 15.04.2016 - 17.04.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


15.
aprīlis

PIEKTDIENA


RĪGA
15.-17.04.2016
IZSTĀDĒ «AUTO 2016» SAGĀDĀTA PLAŠA PROGRAMMA UN IESPAIDĪGI AUTO MODEĻI
No 2016. gada 15. līdz 17. aprīlim Ķīpsalā notiks lielākā autoindustrijas izstāde Baltijā "Auto 2016", kur jauno vieglo un apvidus automobiļu ekspozīcijā būs arī Latvijas mēroga auto pirmizrādes. Dalībnieku gatavošanās izstādei notiek pilnā sparā, un jau šobrīd, mēnesi pirms izstādes, daži ir atklājuši savas kārtis.
Jauno automobiļu tīkotāji klātienē varēs novērtēt un arī iegādāties ne tikai praktiskus automobiļus, kāds, piemēram, nenoliedzami ir "Latvijas Gada auto 2016" galvenā titula ieguvējs "Hyundai i20", bet arī spēkratus, kas vienaldzīgu neatstās nevienu – vai nu sava iespaidīgā veidola, vai veiktspējas dēļ.

 
RĪGA
 līdz 30.06.2016
IZSTĀDĒ APLŪKOJAMAS MARTINA UN TOMASA DUKURU GODALGAS
Līdz 2016. gada 30. jūnijam Latvijas Sporta muzejā (Rīgā, Alksnāja ielā 9) aplūkojama vēl nebijusi ekspozīcija – "Pasaules skeletona karaļi – Martins un Tomass Dukuri", kurā aplūkojamas planšetes ar informāciju un fotogrāfijām par Latvijas skeletona vēsturi, brāļu Dukuru sporta panākumiem, Latvijas skeletona komandu,  Latvijas jaunajiem skeletonistiem, trasēm, kur notiek skeletona sacensības.
Tāpat izstādē publiskai apskatei ir izstādīti dažādi priekšmeti: Martina un Tomasa izcīnītās medaļas un sporta balvas, skeletona kamanas, ķiveres, naglenes, sacensību starta numuri, Ziemas olimpisko spēļu parādes un brīvā laika tērpi no Soltleiksitijas (ASV, 2002.gads), Turīnas (Itālija, 2006.gads), Vankūveras (Kanāda, 2010.gads) un Soču (Krievija, 2014.gads)  spēlēm, kā arī būs skatāma Dāvida Erenštreita filma "Dukuru mezgls" un ieraksts no raidījuma "Personība. 100g kultūras".
 
 
RĪGA
līdz 29.05.2016
JELGAVĀ APSKATĀMA IZZINOŠA MEDAĻU IZSTĀDE
Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā atklāta izstāde "Fauna Latvijas medaļu mākslā". Izstādi veidoja Latvijas Medaļu mākslas klubs, un tajā apskatāmas teju 20 Latvijas mākslinieku medaļas, kurās attēloti augi un dzīvnieki.
Medaļas ir dažādas gan pēc tematikas, gan tajā atspoguļotās idejas, gan izpildījuma. Piemēram, ir medaļas par tēmu ķīniešu horoskops, medaļas ar Hansa Kristiana Andersena pasaku tēliem, alegorijas. Uz izstādē apskatāmajām medaļām attēloti tādi dzīvnieki kā mežacūka, mednis, pērtiķis, varde, vabole, papagailis, ērglis, zirgs, zivs, vēzis, čūska, krupis, cūka, aita, suns, tīģeris, gailis, kaķis, pīle, astoņkājis un citi.

  
VALMIERA
 08. - 23.04.2016
VALMIERĀ NORISINĀSIES KRĀŠŅAS UN PASĀKUMIEM BAGĀTAS «MĀKSLAS DIENAS 2016»
No 2016. gada 8. līdz 23. aprīlim Valmierā norisināsies Mākslas dienas 2016, kā laikā paredzēti daudzveidīgi kultūras, mākslas un radošās partnerības pasākumi. Šogad Mākslas dienām izvēlēta tematika "Garšas palete", kas caurvīs katru no aktivitātēm, piedāvājot valmieriešiem un pilsētas viesiem vēl nepieredzētas emocijas.
Tāpat kā mākslinieks savā paletē jauc daudz krāsu, kas mijiedarbojoties veido īpašu toņu buķeti un noskaņu, arī Valmierā šogad centīsies piedāvāt dažādu mākslas žanru daudzveidību, kas bagātinās Valmieras kultūras un mākslas dzīves piedāvājumu. Programmu veidos vizuālās, skatuves un kustības mākslas pasākumi, kā arī ir padomāta par mūzikas, stila un modes cienītājiem.
 
 
   
16.
aprīlis

SESTDIENA


RĪGA
15.04. -13.05.2016
MĒNEŠA TREŠAJĀ APRĪĻA SESTDIENĀ PASAULĒ UN ARĪ LATVIJĀ IK GADU SVIN CIRKA DIENU
Pasaules Cirka Diena ir svētki, kas ik gadu aprīļa mēneša trešajā sestdienā tiek svinēti visā plašā pasaulē.
Svētību šiem svētkiem ir devis Romas pāvests Francisks un to patronese ir Monako princese Stefānija!
Pasaules Cirku Federācija un Eiropas Cirku Asociācija ir iedibinājušas šos lieliskos svētkus, kuru laikā labākie bērnu draugi – cirka akrobāti, klauni, žonglieri, burvju mākslinieki un dzīvnieku skolotāji iepriecinās ar īpašām, jautrām cirka aktivitātēm divu stundu garā izrādē.
Viesizrādēs pa Latviju dodas Rīgas Cirks ar Latvijas cirka māksliniekiem – akrobātiem, žonglieriem, klauniem, burvju māksliniekiem un saviem mīluļiem – baložiem un sunīšiem!


SUNTAŽI
16.04.2016
INTERESENTIEM BŪS IESPĒJA IEPAZĪTIES AR OBSERVATORIJU UN TAJĀ UZSTĀDĪTO TEHNIKU
Tu noteikti esi dzirdējis tādu vārdu kā spektrs. Vai zini, kas tas ir un kur to izmanto? Par spektru astronomijā un ne tikai aicinām tevi uzzināt StarParty #15 ietvaros 2016.gada 16.aprīlī Suntažu observatorijā. Noskaidrosim, kā tiek veikta spektra analīze, ko tā vēsta par kosmiskajiem objektiem, par procesiem uz Zemes. Galu galā uzzināsim par spektru arī no pavisam netradicionāliem aspektiem.
2016. gada 16. aprīlī StarParty #15 ietvaros noskaidros, kas ir spektrs un kā tas tiek izmantots dažādās nozarēs


RĪGA
16.04.2016
NORISINĀSIES PIEKTAIS LATVIJAS POSTFOLKLORAS FESTIVĀLS «GAVILES»
Festivālā uzstāsies mūsdienu tautas mūzikas grupas "Daba San", "Dārdi", "Rikši", "Sudobri","Tāri". Festivālu iegavilēs balss improvizācijas māksliniece Dana Indāne. Kā īpašie viesi šogad būs koklētāja Laima Jansone un lietuviešu dažādu tautu pūšamo mūzikas instrumentu virtuzos Saulius Petreikis!
Atzīmējot piekto pastāvēšanas gadu, "Gaviles" ne vien ir atstājušas dzimtās mājas - Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), bet arī guvušas cildenāku nosaukumu, nesot Latvijas vārdu. Ikviens mūsdienīgas tautas mūzikas cienītājs tiek gaidīts Spīķeru koncertzālē, 2016. gada 16. aprīlī plkst. 18.00 baudīt pavasarīgi košo V Latvijas Postfolkloras festivālu "Gaviles"!


GULBENE
16.04.2016
GULBENĒ AICINA UZ ZAĻO PAVASARA TIRDZIŅU
Ar lieliem soļiem esam ienākuši skaistajā pavasarī, kad arvien biežāk var dzirdēt putnu čalas, dienas kļūst garākas un saule neskopojas rādīt savus siltos starus.
Kā jau ierasts, iestājoties pavasarim, tirdziņā varēs iegādāties dažāda veida stādus, dārzeņus, amatnieku un mājražotāju sarūpētās preces. Gulbenes novada pašvaldības aģentūrā "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" būs iespēja iegādāties Gulbenes suvenīru-atlaižu karti "Gulbenes karte", kas sniedz iespēju iepirkties un izmantot pakalpojumus ar dažādām atlaidēm.
 

RĪGA
16.04.2016
LATVIJAS REGBIJA IZLASE PIEDZĪVOS ILGI GAIDĪTO REVANŠA DIENU AR PRETINIEKIEM NO LIETUVAS
Latvijas izlasei 2016. gada 16. aprīlī Daugavas stadionā, Rīgā plkst. 15:00 notiks ilgi gaidītā revanša diena pret saviem principiālākajiem, tuvākajiem un niknākajiem pretiniekiem no Lietuvas, kurā būs iespējams pārtraukt četru zaudējumu sēriju savstarpējos mačos.
Īpaši sāpīgs bija Latvijas zaudējums iepriekšējā spēlē pirms nepilna gada, kad Viļņā mājinieki ņēma virsroku ar 46:11 šī paša cikla pirmajā spēlē starp abām baltiešu izlasēm. Divas spēles pirms divus gadus ilgā cikla beigām Lietuva, kas World Rugby rangā patlaban atrodas 41. pozīcijā, jau ir garantējusi pirmo vietu ENC 2B divīzijā, tāpat kā vienu spēli pirms beigām Latvija – otro vietu. Latvijas 55. vieta World Rugby rangā ir tās augstākā kopš 2010. gadā, kas gan tālu atpaliek no 37. vietas pasaulē 2006. gada nogalē.



LIEPĀJA
16.04.2016
LIEPĀJĀ NOTIKS TAUTAS DEJU FESTIVĀLS «APRĪĻA PILIENI»
2016. gada 16. aprīlī, pulksten 18.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē norisināsies XII Tautas deju festivāla "Aprīļa pilieni" koncerts, kurā Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs "Kvēle" un tā vadītāja Ingrīda Lūka kopā pulcina tautas deju kolektīvus no Rīgas, Jelgavas un Liepājas.
Jau 12 gadu vidējās paaudzes deju kolektīvs "Kvēle" un tā vadītāja Ingrīda Lūka kopā aicina vidējās paaudzes un jauniešu tautas deju kolektīvus, lai veidotu svētkus gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Šogad festivālā piedalās vairāk kā 270 dejotāji no 12 tautas deju kolektīviem, galvenokārt, no Rīgas, kā arī no Jelgavas un Liepājas. Dalībnieki iecienījuši šo festivālu, jo tas sniedz ne tikai dejotprieku, bet arī īpašu sacensības garu sportiskās aktivitātēs, veidojot pozitīvu emociju piepildītu dienu Liepājā. Šī festivāla mērķis ir gan Dziesmu un deju svētku tradīciju stiprināšana un vadītāju jaunrades un sadarbības veicināšana, gan arī iespēja rosināt dejotāju fiziskās un radošās izpausmes savstarpējā sacensībā un sportiskajās aktivitātēs.


17.
aprīlis

SVĒTDIENA

VENTSPILS
l7.04.2016
VENTSPILĪ NOTIKS KALNU DIVRITEŅU SACENSĪBU SERIĀLA «MTB MARATONS» PIRMAIS POSMS
2016. gada 17. aprīlī, Ventspils Piedzīvojumu Parkā notiks kalnu divriteņu sacensību seriāla Vivus.lv MTB maratons pirmais posms. Ventspils nu jau tradicionāli ir kļuvusi par mājvietu šī seriāla sākuma posmam. Kā skaidro Vivus.lv MTB maratons seriāla organizators Mairis Levans: "Ventspils ir ļoti pateicīga vieta kalnu divriteņu maratona organizēšanai agrā pavasarī, jo varam gandrīz ar 100% garantiju būt droši, ka sniegs aprīlī jau būs nokusis. Tāpat Ventspils Piedzīvojuma parka infrastruktūra un slēpošanas kalns ir ļoti pateicīgs velosacensību organizēšanai."
Šogad Vivus.lv MTB maratons svin savu desmito sezonu, tāpēc organizatori īpašu uzmanību pievērsīs jaunumiem gan distancēs, gan sacensību centrā. Kā vienu no distanču jaunumiem varam atzīmēt "Labs kino" Pusaudžu distanci, kas veidota, lai nodrošinātu pusaudžiem viņu vecumam un fiziskajai gatavībai atbilstošu distanci. Pusaudžu distances garums Ventspilī būs aptuveni 10 kilometri, bet citos Vivus.lv MTB maratona posmos distances garums variēs no 10 līdz 15 km. Pusaudži distancē dosies atsevišķi no maratona vai pusmaratona distanču dalībniekiem, tādējādi uzlabojot dalībnieku drošību trasē un nodrošinot iespēju pusaudžiem godīgi sacensties savā starpā. Savukārt sacensību centrā tiks nodrošinātas dažādas atrakcijas bērniem un līdzjutējiem, lai nevienam nebūtu garlaicīgi un neviens nejustos lieks šajā pasākumā.

 
OGRES NOVADS
17.04.2016
NOTIKS VELOORIENTĒŠANĀS SACENSĪBAS «XVELO»
2016. gada 17.aprīlī, Ogres novadā notiks MTB veloorientēšanās sacensības xVelo, kas dažādās Latvijas vietās tiek rīkotas jau sesto gadu. Sacensību starts tiks dots plkst. 12.00 pie Ogres Valsts ģimnāzijas, bet distance vedīs pa Ogres un Ikšķiles novadiem.
Sacensībās var piedalīties individuāli vai komandās no 2-3 dalībniekiem kādā no distancēm – 2 stundu vai 4 stundu. Komandu uzdevums būs izvēlētajā kontrollaikā apmeklēt pēc iespējas vairāk dabā izvietotu kontrolpunktu, kam ir dažādas vērtības. Lai apmeklētu visus kontrolpunktus, būs jāveic aptuveni 80 kilometru gara distance, un paredzams, ka tas būs pa spēkam tikai spēcīgākajām 4 stundu distances komandām. Pēc sacensībām visi dalībnieki piedalīsies dažādu balvu izlozē. 


RIGA
17.04.2016
IZSKANĒS KONCERTS «VARIĀCIJAS PAR RAIMONDA PAULA TĒMĀM»
2016. gada 17. aprīlī plkst. 16.00 Rīgā, koncertzālē Lielā Ģilde notiks koncerts "Variācijas par Raimonda Paula tēmām". Koncertā piedalīsies Nacionālo Bruņoto spēku orķestris un diriģents Guntis Kumačevs, kā arī solisti Baiba Renerte (mecosoprāns), Margarita Ogibalova (vijole) un Aigars Raumanis (saksofons). Koncertā skanēs gan tās Raimonda Paula melodijas, kas kļuvušas par pūtēju orķestru zelta repertuāru, gan aranžējumi un jaundarbi.
Aranžējumi un jaundarbi, kas būs dzirdami koncertā, radušies autoriem piedaloties Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pūtēju orķestru repertuāra papildināšanas projektā. LNKC 2015. gada nogalē jau otro reizi aicināja profesionālos, topošos un neprofesionālos komponistus, mūzikas autorus un aranžētājus uz radošu sadarbību, papildinot Latvijas pūtēju orķestru repertuāru. Šoreiz veltot projektu Raimonda Paula astoņdesmitajai jubilejai, autori radīja dziesmu aranžējumus, apdares un fantāzijas, popūrijus, parafrāzes un svītas par Raimonda Paula tēmām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.06277895sec.