Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 20.05.2016 - 22.05.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


20.
maijs

PIEKTDIENA


RĪGA
līdz 22.05.2016
BAUDI PAVASARA RĪGAS RESTORĀNU NEDĒĻU!
No 2016. gada 16. līdz 22. maijam Rīgā norisināsies Pavasara Rīgas restorānu nedēļa, taču jau šobrīd ir pieejama iepriekšēja galdiņu rezervācija portālā www.LiveRiga.com. Lai gan ar katru gadu dalībnieku skaits palielinās, šajā sezonā ir novērota negaidīti liela interese  - piedalās 53 restorāni.
Šajā Pavasara Rīgas restorānu nedēļā īpaša uzmanība tiks veltīta vietējiem dabas produktiem, tādējādi atzīmējot Rīgas-Gaujas reģiona kopīgiem spēkiem iegūto Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017.gadā.
Rīgas restorānos var nobaudīt tādus ēdienus kā sviestā cepta piena teļa karbonāde izturēta upeņu lapu – kadiķogu marinādē, nātru – skābeņu un burkānu krēmzupa, rabarberu zefīrkrēms ar gurķu un bazilika sorbertu, ceriņu saldējums un citus no mūsu pašu dabas veltēm gatavotus ēdienus.

 
RĪGA
 līdz 12.06.2016
«TROMPETĒ» ATKLĀJ JAUNU FOTO IZSTĀDI
Kulturāli muzikālais džeza bārs-restorāns "Trompete" turpina radīt iespēju vizuālās mākslas māksliniekiem nodot savus darbus plašākai publikai. 2016. gada 16. maijā tiks atklāta Jāņa Porieša personālizstāde, kas šajā džeza bārā-restorānā bija jau otrā personālizstāde.
Pirmā viesmākslinieka, Reiņa Gailīša, personālizstāde "GRAFIKAS" ieguva pozitīvas atsauksmes, un izstādes laikā no š.g. 18. aprīļa līdz 15. maijam vairāk nekā tūkstotim viesu bija iespēja baudīt neatkārtojamu grafisko valodu.
Kā otro viesmākslinieku restorāns "Trompete" uzņem Jāni Porieti. Jānis Porietis ir profesionāls trompetists (LNSO un Sinfonietta Rīga), kurš vairāk kā desmit gadus nodarbojas arī ar fotografēšanu, lielākoties pievēršoties portretu foto veidošanai. Jāņa fiksētās reportāžas, kā arī portreti atrodami presē gan Latvijā, gan Vācijā, gan arī ASV.
 
 
RĪGA
līdz 22.05.2016
DABAS MUZEJĀ AICINA BAUDĪT MUZEJU SVĒTKUS
No 2016. gada 18. līdz 22. maijam Latvijas Dabas muzejā norisinās muzeju svētki, kurus atzīmē ar Muzeju dienu un Grīņu dabas rezervāta fotoizstādes atklāšanu 18. maijā, savukārt 21. maijā – iemīļotā Muzeju nakts.
Maijs pasaules muzejos aizrit ar svētku un pacilātības sajūtu, kopā ar apmeklētājiem atzīmējot Muzeju dienu un Muzeju nakti. Muzeju dienas tradīciju Starptautiskā Muzeju padome aizsākta 1977. gadā, Latvijā tā atzīmēta jau 39 gadus – kopš 1978. gada. Pirmais Muzeju nakts pasākums notika 1999. gadā Francijā, un kopš tā laika kļuvis par gaidītu notikumu daudzu valstu pilsētās un lauku reģionos. Šogad šie notikumi sekos cits citam, tāpēc 18. – 21. maiju esam nodēvējuši par muzeju svētku nedēļu. 

 
21.
maijs

SESTDIENA


SALACGRĪVA
21.05.2016
SALACGRĪVĀ NORISINĀSIES PIRMAIS REŅĢĒDĀJU FESTIVĀLS
2016. gada 21.maijā, Salacgrīvā norisināsies pirmais Reņģēdāju festivāls, kuru plānots iedibināt kā ikgadēju tradīciju.
Reņģēdāju festivāls piedāvās plašu programmu visas dienas garumā, un tas papildinās Salacgrīvā notiekošos ikgadējos plostnieku svētkus. Tāpat festivālam izraudzīts laiks, kurā reņģu Rīgas jūras līcī un zvejnieku stāvvados ir visvairāk.
Pirmais Reņģēdāju festivāls sāksies plkst.10.00 ar Ivara Ījaba ziņojumu "Reņģēdāju sociālais fenomens", kam visas dienas garumā sekos muzikālas, teatrālas, sportiskas un dažādas citas aktivitātes. Rīkotas pavāru sacensības, kurās viņiem pusotras stundas laikā būs jāpagatavo kāds ēdiens no reņģēm, ar zvejošanas tēmai veltītām izrādēm piedalīsies Lielupes, Ainažu un Viļķenes amatierteātri, kā arī Salacgrīvas teātra studija, notiks šaha simultānspēle, kurā piedalīsies finanšu ministre Dane Reizniece-Ozola, būs arī virves vilkšana un laušanās ar rokām.


LIEPĀJA
21.05.2016
LĪVAS CIEMA SVĒTKOS SPĒLĒS, ROTAĻĀSIES UN DEJOS DZINTARA KRASTA ĻAUDIS
2016. gada 21. maijā, pulksten 10.00 ar svētku dalībnieku gājienu no Rožu laukuma uz Liepājas Promenādi sāksies "Līvas ciema svētki" – gada lielākie tradicionālās kultūras svētki Liepājā. Divas dienas, 21. maijā no plkst. 10.00 – 19.00 un 22. maijā no 11.00 – 15.00, ikvienam būs iespēja baudīt bagātīgu kultūras programmu, kurā ne tikai skanēs tautas mūzikas svētki "Līvas upe", bet būs skatāmas arī krāšņas tautas deju programmas "Dzintara krasta ļaudis". Svētkus bagātīgus veidos arī fotoizstādes, teātra izrāde bērniem, spēles lieliem un maziem "Spēļu sētā" un citas radošas aktivitātes.


TALSI
21. - 22.05.2016
«RALLY TALSI» ĀTRUMPOSMOS DOSIES ARĪ VĒSTURISKO AUTOMAŠĪNU DALĪBNIEKI
Rally Talsi 50 gadu jubilejas svinību pirmajā dienā, 2016. gada 21. maijā, ātrumposmos dosies arī vēsturisko automašīnu Youngtimer Rally Talsi dalībnieki, kuri piedalīsies regularitātes rallijā. Youngtimer ekipāžas startēs divas stundas pirms Rally Talsi pirmās sporta automašīnas un katru ātrumposmu veiks divas reizes.
Youngtimer ir klasiski automobiļi, kas ražoti 20. gadsimta 60-tajos līdz 80-tajos gados. Šīs kategorijas spēkrati iezīmēja jaunu ēru pasaules autobūvē – laiku, kad automobilis kļuva demokrātisks un pieejams ikvienam, tajā pašā laikā saglabājot savu ekskluzivitāti un stilu.


RĪGA
21.05.2016
ARKĀDIJAS PARKĀ NOTIKS PĀRDAUGAVAS SVĒTKI
Arkādijas parkā un tā apkārtnē sestdien, 2016. gada 21.maijā, notiks Pārdaugavas svētki, kuru laikā no plkst.12 līdz pat 23 tiks rīkotas dažādas aktivitātes  - darbnīcas, koncerti, izstādes, sporta sacensības, tās noslēdzot ar muzikālu uzvedumu "Pārdaugavas logos" un balli ar grupu "Opus Pro".
Pārdaugavas svētki Arkādijas parkā, Uzvaras parkā, O.Vācieša  un J.Akuratera muzejā, kā arī pie Māras dīķa tiks svinēti jau septīto reizi. Šogad svētku tēma ir "Pārdaugavas logi", kas ir aicinājums pārdaugaviešiem un apkaimes viesiem ieskatīties iekšā, palūkoties ārā, ielaist svaigu gaisu un caur loga rāmi ļaut sev ieraudzīt neparastu ainavas rakursu.


DAUGAVPILS
21.05.2016
DAUGAVPILĪ PIRMO REIZI NOTIKS SEŠU LATVIJAS PILSĒTU – «PIĻU» DANČI
Daugavpils Cietoksnī, Marka Rotko mākslas centra pagalmā, 2016. gada 21. maijā, plkst. 18:00,  Muzeju nakts zīmē uz deju koncertu pulcēsies sešu Latvijas pilsētu – "piļu" vidējās paaudzes tautas deju kolektīvi. Vidējās paaudzes deju kolektīvu sadraudzības projekts "Danči pilī" kopā pulcēs dejotājus no tām Latvijas pilsētām, novadiem vai pagastu centriem un apdzīvotajām vietām, kuru nosaukumā ir vārda daļa "pils":  Salaspils, Jaunpils, Jēkabpils, Daugavpils, Mālpils, Valdemārpils.
Šāda ideja radusies salaspiliešiem, kuri pirms vairāk nekā 20 gadiem jau ieviesa konkursu "Salaspils kauss", savukārt 2014. gadā Salaspils kultūras nama "Rīgava" vidējās paaudzes deju kolektīvam "Ūsa" radās doma par visu Latvijas "piļu" tautas dejotāju kopīgu sadancošanu. Pirmajā sadancošanās pasākumā, kas norisinājās Salas"pilī", piedalījās  vidējās paaudzes deju kolektīvi no Jaunpils, Daugavpils, Mālpils, Valdemārpils un arī Salaspils pašvaldībām, nākamajā – 2015. gadā sekoja sadancošanās Jaunpilī un Mālpilī. Projekts paredz rīkot divus sadancošanas pasākumus katrā deju sezonā, un tos katru reizi rīko kāds cits no projektā iesaistītajiem kolektīviem.


ZIEMEĻLATGALE
21.05.2016
ZIEMEĻLATGALĒ NOTIKS VELOMARŠRUTA «RYPOJ VASALS!» UN LATGOLYS ŠMAKOVKYS DADZYNUOTOVYS ATKLĀŠANA
Velomaršruta "Rypoj vasals!" atklāšanas dienā, 2016. gada 21. maijā, Balvu, Viļakas, Kārsavas, Baltinavas un Rugāju novadi ir sagatavojuši grandiozu pasākumu programmu ne tikai aktīvajiem velo braucējiem, bet arī citu sajūtu baudītājiem Ziemeļlatgalē. Svinīgais velomaršruta nr. 34 atklāšanas brīdis Ziemeļlatgalē notiks plkst. 11.00, kad katrā novadā tiks griezta svinīgā lente un palaisti braucienā pirmie velosipēdisti.
Balvu pilsētā pēc plkst. 11.00 gan mazi, gan lieli ir aicināti uz parādes velobraucienu "Pretī vasarai", kur īpaši tiks sveikti tie, kas piedomājuši pie sava un velosipēda vizuālā tēla. Savukārt plkst. 11.50 interesenti tiek aicināti doties velomaršruta "Rypoj vasals!" atklāšanas braucienā no Balviem līdz Rugājiem, kurā ir iekļautas arī vairākas atpūtas vietas nesteidzīgajiem, bet sportiskie velo braucēji, kam rezultāts ir no svara plkst. 11.40 tiks dots starts velobraucienam "Balvi- Rugāji"ar kopējo garumu 18 km. No plkst. 12.00 Balvu pilsētas parkā bērniem un viņu vecākiem tiks organizētas velo stafetes un aktīvā pēcpusdiena. Dienas programmas nobeigumā no plkst. 20.00 Balvu novada muzejā plaša programma "Kas ir aiz durvīm?" Muzeju nakts ietvaros. 
 

VALMIERA
21.05.2016
VALMIERAS ESTRĀDĒ NOTIKS VASARAS KONCERTU SEZONAS ATKLĀŠANA
"Vasara sākas Valmierā"- ar šādu devīzi sestdien, 2016. gada 21. maijā, Valmieras pilsētas estrādē notiks vērienīgs vasaras koncertu sezonas atklāšanas pasākums, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē pasākuma organizatori.
Šis pasākums jau notiks otro gadu pēc kārtas un pērn tas pulcēja gandrīz 2 000 cilvēku.
Valmieras iedzīvotājus un pilsētas viesus izklaidēs populārākie Latvijas šlāgera, deju un popmūzikas izpildītāji.
Koncertprogramma sāksies jau no plkst.16.00 un turpināsies līdz pat rīta ausmai.
Pasākumā uzstāsies populārākie Latgales mākslinieki - grupas "Ginc un Es" un "Galaktika", turklāt kā savdabīga rozīnīte ir plānota Brīnumu ģimenes – "Duets Sandra" uzstāšanās. Savukārt, "Country" mūzikas stilu pārstāvēs šī muzikālā žanra populārākie Latvijas izpildītāji - grupa "Klaidonis".


RĪGA
21.05.2016
BIĶERNIEKU SPĪDVEJA STADIONĀ RISINĀSIES ŠĪ GADA PIRMĀS SPĪDVEJA SACENSĪBAS
2016. gada 21. maijā CSDD Biķernieku spīdveja stadionā risināsies pirmās spīdveja sacensības 2016. gada sezonā, bet pirms tām notiks preses konference ar šeit augustā gaidāmā pāru Eiropas čempionāta rīkotājiem.
Latvijas labākie spīdveja meistari Maksims Bogdanovs, Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks ir starp Eiropas čempionāta favorītiem un savu līdzjutēju priekšā pacentīsies iegūt titulu. Medaļas pāru Eiropas čempionātos mums ir, bet kāpēc lai tieši Rīgā pirmo reizi neiegūtu titulu? Vēl jo vairāk tāpēc, ka pērn visi trīs jau sekmīgi startēja Biķeniekos "Grand Prix" pretendentu pusfinālā.
Sacensības sākums plkst. 14:00. Spīdveja mačs starp Latvijas junioru komandu un komandu no Somijas, kuras rindās būs gan vēl pavisam jauni spīdvejisti, gan arī bijušie Somijas junioru čempionātu medaļnieki. Latvijas komandā savainojuma dēļ nebūs pašreiz labākā mūsu juniora Jevgeņija Kostigova, toties brauks Dāvis Kurmis un Oļegs Mihailovs, kuri šosezon jau startē Daugavpils "Lokomotīves" sastāvā Polijas Nice spīdveja līgā, gan Deniss Zvorigins, Artjoms Trofimovs un krāslavietis Elvis Avgucevičs, kuram 19. maijā paliks tikai 15 gadi.


SIGULDA
21.05.2016
SIGULDĀ NORISINĀSIES VIENS NO TAKU SKRĒJIENU SERIĀLA «STIRNU BUKS» POSMIEM
Taku skrējienu seriāls "Stirnu buks" ir pazīstams ar dažāda garuma distancēm, kas marķētas izcili ainaviskās vietās visā Latvijā. Šogad pirmo reizi kā viena no sacensību norises vietām ir izvēlēta Sigulda, kur 2016. gada 21.maijā norisināsies seriāla otrais posms ar vislielāko apskates objektu skaitu distances garumā.
Skrējienu seriāla Siguldas posms dalībniekus no Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra vedīs uz Gaujas Nacionālo parku, kas ir īpaši aizsargājama dabas teritorija Gaujas senielejas apkārtnē. Skrējiena trase vedīs pa atjaunotajām un izbūvētajām takām, iekļaujot arī jauno Siguldas serpentīna ceļu. Distances apraksts un karte ir pieejami sacensību organizatoru mājas lapā.


VALMIERA
21.05.2016
VALMIERĀ PLAŠI ATZĪMĒS STARPTAUTISKO MUZEJU NAKTI
2016. gada 21.maijā Valmierā jau 12.gadu pēc kārtas atzīmēs Starptautisko Muzeju nakti. Tās laikā valmieriešiem un pilsētas viesiem būs iespēja izbaudīt daudzveidīgu un aizraujošu pasākumu programmu, ko piedāvās Valmieras muzejs, Valmieras Drāmas teātris, Valmieras 5.vidusskola, mākslas "Galerija Laipa" un tirdzniecības centrs "Valleta". Šogad Muzeju naktij izvēlēta tēma "Durvis" – kā sākums un robežšķirtne starp "iekšējo" un "ārējo" pasauli, starp "pirms" un "pēc", starp "zināmo" un "nezināmo", starp "savējiem" un "svešajiem".    


GULBENE
21.05.2016
GULBENĒ TŪRISMA SEZONA TIKS ATKLĀTA AR LAIVOŠANU PA PEDEDZES UPI
2016. gada 21. maijā Litenē, Gulbenes novadā tiks atklāta Tūrisma sezona ar laivošanu pa Pededzes upi!
Laivošana tiek organizēta ar domu nesteidzīgi izbaudīt Gulbenes novada Pededzes ainavas.
Pasākums domāts visiem kuriem patīk aktīvā atpūta! Šobrīd pieejamas divvietīgās un vienvietīgās laivas! Aptuvenais laivošanas ilgums 3-4 stundas (tie ir 12 km.) Ja ģimenē ir zīdainis līdz 1,5 gadu vecumam, ir pieejami mazie sēdeklīši!


RĪGA
21.05.2016
MUZEJU NAKTS APMEKLĒTĀJI PIRMO REIZI VARĒS IELŪKOTIES PADOMJU LAIKA BUNKURĀ
Alus darītava Aldaris jau piekto gadu pēc kārtas Muzeju naktī, kas šogad norisināsies 2016. gada 21. maijā, gaidīs ciemos visus interesentus. Ņemot vērā, ka šī gada Muzeju nakts devīze ir Durvis, Aldaris pirmo reizi plašākai publikai ļaus ieskatīties aiz padomju laika bunkura durvīm Stūra mājas gidu pavadībā.
Aldaris apmeklētājus pie sevis gaidīs jau no plkst. 16:00. Viesiem būs iespēja doties ekskursijā pa vēsturisko Aldara alus darītavu, degustēt Aldarī brūvētās un pasaulē populārās alus šķirnes, kā arī izstaigāt padomju laika bunkuru, kas līdz šim apmeklētājiem nebija pieejams. 


JAUNPILS
21.05.2016
MUZEJU NAKTĪ PIEKLAUVĒ, ATVER UN IEKLAUSIES JAUNPILĪ
Šogad muzeju naktī – 2016. gada 21. maijā, arī Jaunpils pusē aicina palūkoties uz pavisam praktiskām lietām – durvīm, un apdomāt to, ko mums tās nozīmē – tikai ieeju telpā vai ieeju emocijās, sajūtās? Viens ir šis fiziskais process – vērt durvis, otrs garīgais – kas mūs sagaida aiz šīm durvīm, par to arī būs jaunpilnieku muzeju nakts stāsts – "Pieklauvē, atver, ieklausies Jaunpilī".
Durvis vērsies plkst. 19:00, kad muzeju nakts Jaunpilī tradicionāli tiks atklāta pie Jaunpils pils lielgabala.


TURAIDA
21.05.2016
TURAIDAS MUZEJREZERVĀTS AICINA IKVIENU PIEDALĪTIES «MUZEJU NAKTS» PIEDZĪVOJUMOS
Turaidas muzejrezervāts 2016. gada 21.maijā no plkst. 19.00 līdz 01.00 aicina ikvienu piedalīties "Muzeju nakts" akcijā, lai iepazītu vēstures stāstus, materiālo un nemateriālo kultūras mantojumu, aktīvi iesaistītos izziņas piedzīvojumā. Šī gada "Muzeju nakts" tēma Latvijā ir "Durvis", un Turaidas muzejrezervāta programmas nosaukums "Šonakt gadsimti durvis ver".
Turaidas muzejrezervāts aicina vērīgi aplūkot durvis – tās atver ceļu uz dažādiem gadsimtiem, tās atver skatu uz cilvēka iekšējo pasauli, tās ir liecība par amatnieku veikumu citos laikos, par skaistuma, vērtību un drošības izpratni. Arī nemateriālais kultūras mantojums glabā atziņas par durvīm cilvēka dzīvē – gan tām, kas viegli veras, gan tām, kas vienmēr paliek mums slēgtas, gan tām, kuras glabā jūtu pasaules noslēpumus. Durvis jāgrib un jāmāk atvērt. Ar īsto atslēgu, ar interesi, izziņas vēlmi un labvēlību. Durvis uz vēsturi, durvis uz pasauli, durvis uz saprašanos.


JELGAVA
21.05.2016
JELGAVAS TORNĪ MUZEJU NAKTĪ TIKS ATVĒRTAS VIRTUĀLĀS DURVIS TŪRISMAM
Muzeju naktī 2016. gada 21.maijā, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis aicina apmeklētājus atvērt virtuālas durvis tūrismam un papildus torņa apmeklējumam iepazīt tūrisma piedāvājumu Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā. Muzeju nakts laikā būs iespējams apmeklēt torņa interaktīvās ekspozīcijas un skatu laukumu bezmaksas, kā arī vērot projekciju uz torņa sienas "Atver durvis tūrismam" un rast iedvesmu vasaras ceļojumam pa tuvējo apkārtni.
Šogad muzeju nakts apmeklētāji 21.maijā no pulksten 19 līdz 1 naktī varēs apskatīt Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa ekspozīcijas un skatu laukumu bezmaksas. Tornī būs atvērtas 3 interaktīvās ekspozīcijas, kur aktīvi darbojoties var izzināt Latvijas valsts prezidentu dzīvesstāstus, Jelgavas simbolus, nozīmīgākos vēstures notikumus Jelgavā, kā arī Zemgales tautastērpa rakstus. Savukārt skatu laukumā varēs vērot naksnīgo Jelgavu no 37 metru augstuma. 


OGRE
21.05.2016
OGRĒ MUZEJU NAKTĪ VĒRS «DURVIS UZ AIZPOGULIJU»
2016. gada 21.maijā, kad visā Latvijā norisināsies Starptautiskā akcija "Muzeja nakts", arī Ogres Vēstures un mākslas muzejs apmeklētājiem sarūpējis īpašu pasākumu programmu.
Šogad muzeju nakts vienojošā tēma ir "durvis".
Ogres Vēstures un mākslas muzejs ogrēniešus un pilsētas viesus aicina doties interesantā piedzīvojumā, atverot "Durvis uz Aizpoguliju". Tas būs ceļš ar savdabīgām apstāšanās vietām , kurā muzeju nakts apmeklētāji varēs izbaudīt 5 "-šanas": skatīšanās, bildēšanās, spoguļošanās, darbošanās un klausīšanās prieku.
Atšķirībā no pagājušā gada, Muzeju nakts aktivitātes norisināsies pie patreizējā muzeja ēkas , Ogrē, Brīvības ielā 15, kā arī Ogres Kultūras centra vasaras dārzā.


LŪZNAVA
21.05.2016
MUZEJU NAKTĪ LŪZNAVĀ IZSKANĒS LATGALIEŠU MŪZIKAS NOSKAŅU KONCERTS
2016. gada 21. maijā pirmo reizi akcijā Muzeju nakts ar saukli "Atver durvis uz MŪZU!" piedalīsies arī Lūznavas muiža, kurā līdzās ceļojošā festivāla "Vadātājs" norisēm pasākuma apmeklētāji varēs baudīt akustisku latgaliskās mūzikas koncertu.
Latgaliešu mūzikas koncerts sāksies 22.00 un tā baudīšanai pirmo reizi apmeklētājiem tiks atklāti arī līdz šim neiepazītie muižas bēniņi. Noskaņu koncertā muižas bēniņos piedalīsies Guntra Kuzmina ar draugiem no Rēzeknes novada vokālās studijas "Skonai", Sovvaļnīks, Guntis Rasims, Laura Bicāne, Rēzeknes klezmeri, "Ave Jahbahus trio", Ilmārs Romančuks, Vinsents Kūkojs, grupa "Kaneva Cold" un Kārlis Kazāks, bet koncerta vadītāja būs Ilga Šuplinska. Februārī Lūznavas muiža saņēma Latgaliešu kultūras gada balvu "Boņuks 2015" kā 2015. gada "Gada notikums", tādēļ koncerts izskanēs arī kā pašsaprotams latgalisko notikumu turpinājums Lūznavā. 


RĪGA
21.05.2016
LATVIJAS NACIONĀLAJĀ VĒSTURES MUZEJĀ NORISINĀSIES NODARBĪBA BĒRNIEM «LATVIJAS MUIŽU STĀSTI»
2016. gada Muzeju nakts ietvaros mazi un lieli vēstures interesenti 21. maijā plkst. 12.00 gaidīti Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā Brīvības bulvārī 32, Rīgā, uz nodarbību ģimenēm ar bērniem "Latvijas muižu stāsti".
Nodarbībā muzeja ekspozīcijā "Muižas un muižniecība 17.–19. gs." bērni uzzinās, kā Latvijas teritorijā pirms vairākiem gadsimtiem veidojās muižnieku kārta. Kāds bija hercogu, grāfu un baronu dzīvesveids? Kā tie pavadīja darba dienas un kādas nodarbes bija iecienītas brīvajā laikā? Kad sāka celt greznās muižu dzīvojamās ēkas? Kāpēc Rundāles pils tik ļoti atšķiras no Rīgas pils? Kas saista Jaungulbenes muižu un namu Brīvības bulvārī 32, kurā pašlaik atrodas Latvijas Nacionālā vēstures muzeja izstāžu un ekspozīcijas zāles? 


RĒZEKNE
21.05.2016
IELŪKOJIES «PA ATSLĒGAS CAURUMU» LATGALES KULTŪRVĒSTURES MUZEJĀ
2016. gada 21. maijā plkst. 19.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) varēs ielūkoties "Pa atslēgas caurumu" un iepazīt līdz šim nezināmus muzeja noslēpumus. Starptautiskās akcijas "Muzeju nakts"  moto šogad ir "durvis", aicinot ikvienu ienākt, meklēt un atrast stāstus, kas rodami muzejā.
Rēzeknē no 16. līdz 21. maijam notiek mākslinieku plenērs "Domas lidojums" un Muzeju nakts atklāšana Latgales Kultūrvēstures muzejā plkst. 19.00 sāksies ar plenēra darbu izstādes atvēršanu, kas būs apskatāma tikai šajā vakarā. Tāpat vienreizēja iespēja būs redzēt "Rēzeknes Māmiņu kluba" dalībnieču radošo darbu "Zaļo pakalnu sega".


ĀRAIŠI
21.05.2016
ĀRAIŠU ARHEOLOĢISKAJĀ MUZEJPARKĀ VARĒS VĒROT DZĪVI AIZ EZERPILS DURTIŅĀM
2016. gada 21.maijā Āraišu apkārtnē Muzeju naktī būs atvērtas daudzas un dažādas durvis. Ar neparastiem stāstiem, dažādām aktivitātēm un vērošanu varēs līdziesaistīties ikviens liels un mazs apmeklētājs no plkst.19:00 līdz pat vieniem naktī.
Āraišu Siena šķūnī tiks atklāta izstāde "Āraišu durvis" ar gandrīz 30 dažādām fotogrāfijām no Āraišu apkārtnes. Izstāde tiks veidota no fotokonkursa iesūtītajiem darbiem. Vakara gaitā skatītāju vērtējumā tiks noskaidroti labāko trīs fotogrāfijas autori. 


TUKUMS
21.05.2016
DAUDZVEIDĪGAS AKTIVITĀTES UN PAT KĀZAS MUZEJU NAKTĪ PIEDĀVĀ TUKUMA MUZEJS
2016. gada 21. maijā no plkst. 19:00 muzeji visā Latvijā vērs savas durvis akcijas "Muzeju nakts" apmeklētājiem. Arī Tukuma muzejs šogad sarūpējis plašu un daudzveidīgu Muzeju nakts programmu - radošas darbošanās, muzikālus priekšnesumus, mākslas darbu apskates, loterijas, naksnīgas aktivitātes, nedzirdētus stāstus, īpašus pārsteigumus un uguņošanu. Durvis ver septiņas Tukuma muzeja struktūrvienības, kā arī astoņi asociētie partneri. Neierasti, bet durvis Muzeju naktī vērs arī Tukuma novada Dzimtsarakstu nodaļa, kas tieši Muzeju naktī salaulās 11 pārus.


22.
maijs

SVĒTDIENA

DAUGAVPILS
22.05.2016
NORISINĀSIES STARPTAUTISKAIS TAUTAS MĀKSLAS FESTIVĀLS «AUGŠDAUGAVA 2016»
2016. gada 22. maijā, Daugavpils novada pašvaldība rīko Starptautisko tautas mākslas festivālu "Augšdaugava 2016".
Šogad pasākumā tiks akcentēta Augšdaugavas simboliskā nozīme Latvijas neatkarības atjaunošanā. Pagājuši 30 gadi, kopš žurnālisti Dainis Īvāns un Artūrs Snips 1986. gadā uzsāka publicēt leģendāro rakstu sēriju "Par Daugavas likteni domājot" laikrakstā "Literatūra un Māksla", norādot uz ekonomiskajiem un estētiskajiem zaudējumiem, ko radītu Daugavpils HES celtniecība gleznainajos Daugavas lokos. Tas izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā un aizsāka kustību pret hidroelektrostacijas celtniecību. Cīņā par Daugavas ielejas saglabāšanu iesaistījās lielas ļaužu masas, kas bija sākuma platforma Tautas frontei un cīņai par Latvijas neatkarību. "1987. gadā tika paziņots M. Gorbačova lēmums pārtraukt HES celtniecību, kaut bija ieguldīti jau 20 miljoni rubļu. Mēs uzvarējām." D. Īvāns.

GULBENE
līdz 22.05.2016
GULBENĒ BŪS IESPĒJA APSKATĪT RETRO AUTO
2016. gada 21. un 22. maijā Gulbenes pilsētu un novadu ierūcinās retro auto parāde, kas sāksies 21. maijā plkst. 13.00 no Gulbenes dzelzceļa stacijas stāvlaukuma.
Retro auto parādes maršruts Dzelzceļa iela – O. Kalpaka iela – Blaumaņa iela – Litene. Plkst. 14.00 auto pulcēsies pie Litenes muižas, un tur tie būs apskatāmi līdz plkst. 17.00. Šajā dienā Litenes norisināsies Lielais vasaras sezonas atklāšanas pasākums "Vasara sākas Litenē!".
22. maijā retro auto no plkst. 10:00 līdz 17:00 varēs apskatīt Gulbenē, autostāvvietā pie Dzelzceļa stacijas.

RĪGA
22.05.2016
AR SACENSĪBĀM RĪGĀ LATVIJAS SPĒKAVĪRI ATKLĀS JAUNO SEZONU
2016. gada 22.maijā, Rīgā, Mūkusalas ielā 93, no plkst. 12.00 risināsies šī gada sezonas ievadpāsākums "Būvniecības ABC Spēkavīru rekordu diena" ar gandrīz visu labāko atlētu piedalīšanos.  
Šī gada Latvijas spēkavīru sezona sāksies šajā nedēļas nogalē ar vērienīgu pasākumu galvaspilsētā - "Būvniecības ABC Spēkavīru rekordu diena", kurā dalību apstiprinājuši tādi atlēti kā Artis Plivda, Aivars Šmaukstelis, Ivars Grahoļskis, Jānis Ilgavižs, Magnuss Vucāns, Igors Podčeredņičenko un arī Otomārs Skreija, pērnā gada Latvijas Spēkavīru čempionāta debitants. Viņiem pievienosies arī Nauris Ozols un Raivis Mundiciems, kuri aktīvi iepriekšējā sezonā startēja spēkavīru amatieru sacensībās. Diemžēl ilgāku laiku sacensībās nestartēs Didzis Zariņš, jo tikko atgriezies no militārajām mācībām Liepājā un nav bijis pietiekami daudz laika sagatavoties. Savukārt Oskars Martužans nesen pārcietis meniska operāciju un laukumā varēs atgriezties pēc divu mēnešu pauzes.


ĶEKAVA
22.05.2016
STRAUJI TUVOJAS IKGADĒJAIS ĶEKAVAS VELOMARATONS
2016. gada 22. maijā, jau trešo gadu pēc kārtas Pierīgā norisināsies vērienīgais Ķekavas velomaratons, kurā ir aicināts piedalīties ikviens riteņbraukšanas entuziasts, lai pārbaudītu savus spēkus kādā no četrām piedāvātajām sacensību distancēm dažādām vecuma un kvalifikācijas grupām.
Tāpat kā iepriekš, arī šogad rezultatīvākie dalībnieki savā īpašumā iegūs vērtīgas balvas, turklāt pirmo reizi velomaratona vēsturē Sporta un Tautas distanču kopvērtējuma pirmo vietu ieguvējus sagaida arī īpašs apbalvojums - stikla trofeja -, kas atgādinās par sacensību trases aizraujošo grants seguma posmu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83838606sec.