Notiks pirmais Latvijas grilēšanas čempionāts

Šovasar dažādās pilsētās visā Latvijā norisināsies pirmais Latvijas atklātais grilēšanas čempionāts, kurā aicināts piedalīties ikviens grilēšanas entuziasts. Sacensību ietvaros notiks grilēšanas šovi, meistarklases un grilu parāde, šie pasākumi visiem interesentiem būs pieejami bez maksas.

Čempionātu organizē Latvijas Grilēšanas savienība sadarbībā ar jaunu brīvdabas pasākumu zīmolu Sunny Frog. Čempionātu atbalsta Latvijas pašvaldības, mudinot entuziastus visā Latvijā iesaistīties grilēšanas pasākumu aktivitātēs.

Latvijas Grilēšanas savienības vadītājs Juris Titovs atzīst, ka Latvijā grilēšana ir ļoti populāra - gandrīz katrā mājsaimniecībā kāds nodarbojas ar grilēšanu, izmēģinot dažādus grilēšanas veidus un receptes. Tomēr līdz šim nebija vienota pasākuma, kas apvienotu grilēšanas entuziastus, popularizētu Latvijas grilēšanas kultūru un tradīcijas. "Grillēšana ir dzīves stils, tādēļ Latvijas grilēšanas čempionātā aicināti piedalīties visi interesenti," mudina Juris Titovs.

Latvijas atklātā grilēšanas čempionāta uzdevums ir noskaidrot labāko grilēšanas komandu mūsu valstī, popularizējot grilēšanu kā aktīvu un interesantu dzīves stila daļu, un sekmējot nozares attīstību Latvijā. Sacensības tiek organizētas komandai, jo grilēšana ir kopīgs izklaides pasākums draugiem un domubiedriem, kurā notiek aktīva ideju, iespaidu, sajūtu apmaiņa. Latvijas atklātā grilēšanas čempionāta dalībnieku veikumu, komandas atraktivitāti, kreativitāti un vizuālo noformējumu vērtēs kompetenta žūrija, kuru pārstāvēs gan Latvijas meistari, gan starptautiski tiesneši. Čempionāta dalībniekiem būs jāgrilē ne tikai gaļa un zivis, bet arī Latvijas  tradicionālie produkti un deserts. Komandas prezentācijā Fantāzija vērtēs arī pagatavotās maltītes noformējumu.

Latvijas Grilēšanas savienības mērķis nav apvienot profesionālus pavārus, bet entuziastus, kuriem grilēšana ir dzīves stils, kas iedvesmojis uzņēmējdarbībai. "Latvijā grilēšanas sezona nebeidzas nekad, jo grilēt var ne tikai vasarā, bet arī gada aukstākajos mēnešos. Latvijas daba bagātīgi nodrošina ar dažādām dabas veltēm, kas piemērotas grilēšanai – zivis, dārzeņi, augļi, siers," atzīst Latvijas Grilēšanas savienības vadītājs Juris Titovs.

Pirmais Latvijas grilēšanas čempionāts notiks Sunny Frog grill & party pasākumu ietvaros visā Latvijā. Sunny Frog ir jauns brīvdabas pasākumu zīmols, kas garantē daudzveidību un kvalitāti, popularizējot aktīvu dzīves stilu. Sunny Frog producents Patriks Grīva atzīst, ka grilēšanas svētkiem pasaulē ir senas tradīcijas. Mūsu kaimiņvalstīs – Igaunijā un Lietuvā – šādi grillfesti notiek jau 16 gadus. "Šīs vasaras pasākumi visā Latvijā notiks divās daļās – dienas pirmajā pusē norisināsies grilēšanas čempionāts, meistarklases un grila šovi, bet vakarā esam sarūpējuši jaunu šova programmu dažādām muzikālām gaumēm. Šie svētki būs lieliska vasaras atpūta visai ģimenei," atklāj producents Patriks Grīva.

Koncertos visā Latvijā muzicēs Opus Pro un Aija Andrjeva, Menuets, Lauris Reiniks, Z-Scars, Dzelzs vilks, Tranzīts, Dakota, Nikolajs Puzikovs, Sabīne Berezina, Rassel, Edvards Grieze. Pasākuma laikā pie muzikālās pults darbosies Dj Artis Volfs un Dj Roberts Lejasmeijers.

Latvijas grilēšanas čempionāta atklāšanas pasākums notiks 2016. gada 18. jūnijā Kuldīgā, 23. jūnijā pasākuma organizatori aicina uz ļoti interesantiem Līgo svētkiem Rakšos (pie Cēsīm), 9. jūlijā grilēšanas entuziastus gaidīs Jūras svētkos Ventspilī, bet 30. jūlijā – Valmierā. 20. augustā  paredzēts noslēguma pasākums Jēkabpilī, kurā tiks paziņoti Latvijas pirmā atklātā grilēšanas čempionāta uzvarētāji.

Latvijas Grilēšanas savienība aicina pasākumā piedalīties arī grila ražotājus, lai prezentētu Latvijā pieejamo grilu dažādību. Tāpat pasākumā ar savu produkciju aicināti vietējie ražotāji un rokdarbnieki. Pieteikties pirmajam Latvijas atklātajam grilēšanas čempionātam un dalībai pasākumā var Latvijas Grilēšanas savienības mājas lapā www.grilesana.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71481299sec.