Jelgavā top smilšu skulptūras

Pasta salā Smilšu skulptūru festivāla "Summer Signs’16" konkursa dalībnieki, bruņojušies ar dažāda izmēra lāpstām un lāpstiņām, grābekļiem, birstēm, rīvēm pat ķemmēm un švammēm, pārvērš smilšu kaudzes visiem atpazīstamos tēlos. Darbs pie skulptūru veidošanas turpināsies līdz 10. jūnijam, pēc tam tos izvērtēs kompetenta žūrija, kas arī noteiks konkursa uzvarētājus. Skulptūru veidošanas procesam var sekot līdzi arī tiešraidē festivāla mājaslapā – festivali.jelgava.lv.

Jelgavā Starptautiskais Smilšu skulptūru festivāls "Summer Signs" notiks jau desmito reizi, un šo gadu laikā tas ir audzis ne tikai organizatoriskajā ziņā, bet arī progresējis tā mākslinieciskais līmenis. Interesi par šo konkursu izrāda arvien vairāk tēlnieki no visas pasaules, piemēram, šogad skices un pieteikumi tika saņemti no 48 tēlniekiem, un no tiem tika izvēlēti 15.

Festivālā tēma ir "Āfrika" un tajā kopumā piedalās 20 mākslinieki no 10 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Ukrainas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Bulgārijas, Portugāles, Turcijas un Krievijas.

Papildu konkursa darbiem būs apskatāmi arī dažādi mākslas objekti, kā "Mītava" smilšu bārs, kas ir ne tikai apbrīnas vērta skulptūra, bet arī funkcionāls bārs, kurā varēs iegādāties atspirdzinošus dzērienus. Ikviens varēs nobildēties ar pamatīgām foto skulptūrām, divas no tām būs vārtu sargi – Āfrikas pagātnes tēli, kuri idejiski sargā palikušos civilizācijas neizpostītos dabas stūrīšus.

Šogad būs apskatāma festivāla vēsturē lielākā skulptūra, kas ir vairāk nekā 6 metru augsta un 20 metru plata. Apjomīgās demo skulptūras "Valdnieki" galvenais mākslinieks ir Kārlis Īle, kura vadībā strādāja skulptoru komanda –Maija Puncule, Ainars Zingniks un Eda Kaytan no Turcijas.

Pasākuma teritorija apmeklētājiem 2016. gada 11. jūnijā būs atvērta no pulksten 10 līdz 24 un 12. jūnijā – no pulksten 10 līdz 23. Tiks organizēta plaša kultūras un izklaides programma visai ģimenei, uzstāsies radošā apvienība "Pasaku nams" ar muzikālu rotaļizrādi "Ar gaisa balonu uz Āfriku", ritma grupa "Pulsa efekts", Lauris Reiniks, Samanta Tīna, "Musiqq", "Otra Puse" un Aija Andrejeva ar grupu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.36468911sec.