Kuldīgas novadā aicina uz lustīgu līgošanu

Klāt 2016. gada vasaras saulgrieži – latviešiem izsenis tik nozīmīgie svētki, kad ar meijām un ziediem rotājam mājas, plūcam jāņuzāles un vijam svētku vainagus, kuram jāņugunis un izbaudām gada visgarāko dienu un visīsāko nakti, cildinot dabu un auglību. Plašas iespējas svētku svinēšanai piedāvā Kuldīgas novads.

Lai kārtīgi iešūpotos svētku svinēšanai, Kuldīgā pirmais ielīgošanas pasākums pilsētas ielās un laukumos norisināsies jau otrdien, 21. jūnijā, no plkst. 11.00 līdz 13.00. Priecīgo ziņu, ka vasaras saulgrieži jau klāt, kopā ar Jāņu dziesmām kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem 21. jūnija pusdienlaikā nesīs Jāņa bērnu pulciņš, ko lustīgā izbraucienā pa pilsētu vedīs vilcieniņš Ludis. Jāņa mātes grozā atradīsies gan gards Jāņu siers un naktī ceptie pīrāgi, gan kāda dzīves gudrība vai ticējums. Jāņa tēvam padomā, kā allaž būs kāds jociņš, bet krūzē – kārtīgs Jāņu alus. Esiet gatavi šajā jampadracī iesaistīties arī paši, jo tiem, kas Jāņa bērnus labi uzņem, visu gadu pati Laima pa pēdām staigājot!

Līgo svētku svinībām visu nepieciešamo sagādāt būs iespējams, apmeklējot Jāņu tirgu Kuldīgas tirgū, Aizputes ielā 2a, trešdien, 22. jūnijā, no plkst. 12.00 līdz 19.00 un ceturtdien, 23. jūnijā, no plkst. 7.00 līdz 14.00. Jāņu tirgū būs nopērkamas Jāņu zāles, vainagi, šašliks, desiņas, svaiga un kūpināta gaļa, maize, pīrāgi, sklandrauši, plātsmaizes, mīkla pīrāgiem, dažādi sieri un citi piena produkti, izlejamais kvass un alus, sveramais saldējums, svaigas un kūpinātas zivis, olas, dārzeņi, zaļumi, zemenes un stādi. Iepērkoties virs EUR 5 pie viena tirgotāja, varēsiet piedalīties loterijā un laimēt tirgotāju sarūpētos gardumus un citus labumus. Loterijas izloze notiks ceturtdien, 23. jūnijā, plkst. 12.00. Par svētku noskaņu gādās grupa "Ēna". Pasākumu organizē SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi".

Līgo vakarā ceturtdien, 23. jūnijā, no plkst. 22.30 Kuldīgā tradicionāli Jāņuguni iedegs Pilsētas dārzā. Esi viens pats mājās Līgo vakarā? Tavu otro pusīti baida rasa pļavā un odi mežā? Tikai mieru! Īpaši Tev tiek rīkota Līgo nakts ballīte Pilsētas dārzā. Saulrietā krāšņi liesmos ugunskurs, skanēs gadskārtu dziesmas un ticējumi, dārzā rosīsies Jāņa tēvs un Jāņa māte ar sieru, alu un pīrāgiem. Krēslas aizsegā pie ugunskura varēsi piedalīties mistiskā spēka un veiksmes rituālā, bet uz deju grīdas kopā ar grupu ,,Fokši" – sasildīties un kājas izlocīt. Dejo, jautrojies un izklaidējies līdz trijiem rītā, kad pa vecā tilta bruģi Jāņu dienu iedipinās desmitiem basu pēdu... Ieeja pasākumā – bez maksas.

Iespēja izbaudīt Līgo svētku tradīcijas svētku laikā būs arī Kuldīgas novada pagastos:

ĒDOLĒ

22. jūnijā 20.00 Dzirnavu dārzā pie ugunskura – Jāņu ielīgošanas lustes – koncerts ar dažādām Līgo tradīcijām.

23. jūnijā 22.00 Dzirnavu dārzā pie ugunskura – Līgo nakts balle. Spēlē grupa "ĒNAS"; 1.00 gar ezeru pāri slūžu tiltam – puspliko skrējiens.

KABILĒ

23. jūnijā Kabiles parka estrādē – nāc Līgo desmalā. 21.00 – ielīgosim vakaru kopā ar Kabiles pašdarbniekiem. 23.00 – 4.00 – Lustīgus dančus spēlēs Banchiks (Artūrs Bānis no Ventspils). Līdzi ņemt jāņuzāles, rotāties zāļu vainagiem, groziņā kārtot lietas pēc savas garšas gaumes. Noderēs arī ērta un silta seģene sēdēšanai zemē. Ieeja bez maksas.

KURMĀLĒ

23. jūnijā Vilgāles estrādē – Līgo vakars. 21.00 visi aicināti pie "Dālderu" mājas krustojuma gājienam uz estrādi. Pēc gājiena pašdarbnieku koncerts, ugunskura iedegšana un zaļumballe. Ieeja brīva.

LAIDOS

21. jūnijs 19.00 Rudē – Vasaras saulgrieži.

23. jūnijs 16.00 estrādē (lietus gadījumā "Bitītē") – Ielīgošanas pasākums. 22.00 – Līgo danči.

PADURĒ

22. jūnijā 20.00 pie Padures klēts – Jāņu ielīgošana. Aicināti ierasties ar Jāņu zālēm, lai kopīgu pītu lielo Padures Jāņu vainagu, kā arī aicināti Padures Jāņi un Līgas uz godināšanu. Jāņu vainadziņu konkurss un balle kopā ar "Dy Matīss un

PELČOS

23. jūnijā 13.00 Ābeles ciemā, Klusās ielas galā, laukumā pie priedītēm – Līgo dienai veltīts pasākums kopā ar folkloras kopu "Nārbuļi".

23. jūnijā 21.00 laukumā pie Pelču tautas nama – Līgo balle. Ieeja bezmaksas.

RENDĀ

23. jūnijā 22.30 Rendas estrādē – Jāņu nakts zaļumballe kopā ar grupu "Duets" no Liepājas. Ieeja brīva.

RUMBĀ

17. jūnijā 14.15 Ventas ciema "Bukaišos" – "Sieru dižošanās". Ikviens aicināts atnest paša gatavotu sieru. Dalīsimies arī ar receptēm.

23. jūnijā 22.00 Ventas ciemā – Zaļumballe kopā ar grupu "Ugāles ritmi".

SNĒPELĒ

22. jūnijā no 18.00 pagasta brīvdabas estrādē – gatavosimies Līgo svētkiem pasākumā – "Līgo Snēpelē!" Siera degustēšana, alus smēķēšana, pīrāgu un raušu baudīšana, vainagu pīšana, zāļu tēju vākšana, pirtī iešana, līksma dancošana un aplīgošana, dažādas spēles. Pasākumā jautrus dančus dejos VPDK "Snēpele", pirtī iešanu izspēlēs amatierteātris, visus apdziedās sieviešu vokālais ansamblis "Mozaīka" un vīru vokālais ansamblis, bet lustīgu meldiņu spēlēs kapela "Kā ir tā ir".

TURLAVĀ

23. jūnijā 20.00 Turlavas Dižgaiļu parka estrādē – Līgo svētki, Turlavas amatierteātra pirmizrāde – komēdija Rita Missūne "Šauj viņu nost"; pēc pasākuma Līgo balle.

VĀRMĒ

22. jūnijā 20.00 Vārmes brīvdabas estrādē "Liepu birzs" – Vārmes amatierteātra "Es un Tu" pirmizrāde A.Birbeles komēdija "Kapusvētki PR". Ieeja brīva.

23. jūnijā 23.00 brīvdabas estrādē "Liepu birzs"– Līgo zaļumballe, spēlē grupa "Eja". Ieeja – brīva.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45249796sec.