Biķernieku trasē notiks «Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!» finālbraucieni

Ceturtdien, 24.novembrī plkst.16:00 kampaņas “Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!” noslēgumā  notiks CSDD un apdrošināšanas sabiedrības ERGO rīkotās braukšanas apmācības finālbraucieni. To uzvarētājs no ERGO saņems īpašu autobraucēja ķiveri ar Latvijas labāko rallijkrosa pilotu Reiņa Nitiša un Jāņa Baumaņa autogrāfiem.

Kopumā oktobrī un novembrī 316 autovadītāji izmantoja iespēju bez maksas pilnveidot savas zināšanas un braukšanas prasmes. Apmācības vairāk apmeklēja vīrieši, taču trešdaļa no dalībniekiem bija sievietes. Būtiski, ka apmācāmo autovadītāju vidējais braukšanas stāžs bija 10 gadi un viņi ikdienā aktīvi piedalās ceļu satiksmē.

“Prieks, ka autovadītaji ir sapratuši - braukšanas prasmes un zināšanas ir jāatjauno regulāri,” stāsta Biķernieku trases direktors Normunds Lagzdiņš. “Sevi un savu auto visnoderīgāk ir pārbaudīt laikā, kad strauji mainās laiks un kad ceļa virsma var būt gan sausa, gan slapja, gan arī ledaina. Lai turpinātu izglītot autovadītājus, arī šogad Biķernieku trase piedāvās bezmaksas drošas ziemas brakšanas konsultācijas.”

“Plašā atsaucība apliecina, ka cilvēkiem ir interese par jautājumiem, kas saistīti ar prasmēm un zināšanām drošākai dalībai ceļu satiksmē. Arī apmācībās veiktā aptauja liecina, ka par to ir svarīgi runāt, jo autobraucējiem tomēr nav pilnīgas izpratnes par agresīvas braukšanas būtību. ERGO un CSDD veiktās aptaujā 63% dalībnieku atbildēja, ka neuzskata sevi par agresīviem braucējiem, taču tajā pašā laikā tieši tikpat atzīmēja, ka mēdz šķērsot krustojumu pie dzeltenās gaismas un vēl tikpat – ka pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu. Arī mēs ERGO ikdienā nereti saskaramies ar autovadītājiem, kuri nejūtas līdzvainīgi notikušā negadījumā, lai gan ir strauji bremzējuši, vairākkārtēji mainījuši braukšanas joslas, apdzenot citus transportlīdzekļus vai tml. Taču dalība ceļu satiksmē ir nopietna atbildība, un, lai arī kādi būtu iemesli, emocijām, nervozitātei un jebkādiem agresīviem manevriem tajā nav vietas,” pauda Ingrīda Ķirse, ERGO valdes locekle Baltijā.

“Nekad agrāk nebiju piedalījies drošas braukšanas apmācībās, bet šoreiz nolēmu izmēģināt,” atzīst Aivars, kurš ir autovadītājs ar 8 gadu stāžu. “Braucot ikdienā pa pilsētu, liekas, ka satiksmē jūtos komfortabli, bet apmācībās iekļautie elementi bija noderīgi arī tādiem autovadītājiem kā man. Ikdienā gan cenšos ceļu satiksmes noteikumus nepārkāpt, bet savu reizi  mazliet ātrumu pārsniegt gadās, taču par agresīvu autovadītāju sevi pilnīgi noteikti neuzskatu. Paldies, ka šādas apmācības tiek organizētas un domāju, ka tās noteikti vajag turpināt”, stāsta Aivars.

“Es piedalījos Biķernieku trases apmācībās jau pagājušajā gadā, jo man tās ļoti noder. Labi noorganizētas apmācības, savukārtbraukšana uz laiku ir īsts izaicinājums, jo gribas jau uzrādīt pēc iespējas labāku laiku. Tas piešķira pasākumam adrenalīna devu”, savā pieredzē dalās Ilze, kura  pie auto stūres ir ceturto gadu.

Kampaņa “Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!” ir pirmā par kuras vēstnešiem kļuva daudzas sabiedrībā pazīstamas personības - kampaņas galvenais varonis Reini Nitišs, tāllijkrosists Jānis Baumanis, dziedātājs un raidījumu vadītājs Lauris Reiniks, šefpavāri Lauris Aleksējevs un Ēriks Dreibants, aktieri Lauris Dzelzītis un Ainārs Ančevskis un vēl daudzi citi. Kopumā kampaņā iesaistījās vairāk nekā 700 cilvēki, kuri izmantoja iespēju nofotografēties ar kampaņas tāfeli Statoil degvielas uzpildes stacijās.

Kampaņas “Pierādi sevi citur, nevis uz ceļa!” mērķis ir agresīviem autovadītājiem piedāvāt alternatīvu. Proti, ikviens tiek aicināts pierādīt sevi sportā, trasē, virtuvē, darbā vai citur, nevis uz ceļa!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53907609sec.