Turcija piedalās vairāk nekā 100 tūrisma gadatirgos, tanī skaitā arī Balttour

Turcija aktīvi veicina valsts atpazīstamību šajā gadā. Tā piedalās vairāk nekā 100 starptautiskos tūrisma gadatirgos, tanī skaistā arī Balttour. Turcija koncentrējas uz tās daudzpusību; no vēsturiskām vietām uz pilsētām, līdz pat saulainajiem brīvdienu galamērķiem. Turcijas stends (K18) Balttour izstādē piedāvās iedvesmu ceļojumu plāniem ikvienam -  gan pieredzējušam Turcijas apceļotājam, gan kādam, kas tikko atklājis Turciju kā iespējamo galamērķi.

Turcijas viegli sasniedzamā vēsture un saule

Turcijas spēcīgā puse ir tās daudzpusība. Valstij ir daudz dažādu galamērķu ikviena ceļotāja gaumei un budžetam: daba, saule, apskates vietas, aktivitātes un 16 UNESCO pasaules mantojumu vietas. Turcijas tūrisma padome piedāvā četrus ceļojumu veidus nākamajai pavasara-vasaras sezonai:

Kapadokija – pasaku zeme, kur apstājas laiks

Kapadokija atrodas Anatolijas vidienē. Daži to sauc par pasaku zemi. Šeit var nomierināt sevi un baudīt nebeidzamo brīvdabas muzeja skaistumu, kas ir viena no unikālākajām vietām apmeklējot Turciju. Kapadokijas melnā zeme ir plaši pazīstama ar tās pasaku skursteņu formas klinšu veidojumiem. Atklājiet šīs maģiskās vietas spēku dodoties pārgājienā, braucot ar riteni vai izjādē ar zirgiem Katrai ielejai ir sava atmosfēra kā Mīlestības ieleja un Rožu ieleja. Unesco pasaules mantojums Göreme is pazīstams ar alu baznīcām un freskām.

Pazemes pilsētiņas ir viens no veidiem, kā uzzināt šīs vietas vēsturi. Vairākas pazemes apmetnes sniedzas pāri Kapadokijas reģionam. Tās tika izmantotas kā slēptuves senajiem iedzīvotājiem, kurus apdraudēja iekarotāju spēki. Lidojums ar gaisa balonu ir labākais veids kā iesākt dienu un apbrīnot saullēktu. Labs nakts miegs ir garantēts ekskluzīvajās kalnu viesnīcās. Visgreznākās vietas piedāvā arī savus SPA pakalpojumus.

Kam: Vēstures cienītājiem, kas vēlas baudīt mierīgu atmosfēru

Kā nokļūt: vienas stundas lidojums no Stambulas uz Kaiseri (Kayseri) vai Nevšehiru (Nevşehir). No lidostas aptuveni vienas stundas braucienā ar autobusu vai automašīnu, ko organizē viesnīca.

Labākais laiks, kad ceļot: no aprīļa līdz oktobrim, arī vasaras mēneši, ja karstums nesagādā neērtības. Arī ziemā ir brīnišķīgs skats uz burvīgajiem pasaku skursteņiem, kas klāti ar sniegu.

Ko apskatīt un izbaudīt: lidojumu ar gaisa balonu, pazemes pilsētiņas un pārgājienus

Gulet (Gület) kruīzs  - brīvdiena uz jūras

Vai jums liekas, ka tradicionālās “viss iekļauts” brīvdienas ir pārāk garlaicīgas, bet jums ir nepieciešama pilnīga relaksācija? Gulet kruīzs domāts dzīves baudītājiem, kam patīk peldēties tirkīzzilos līčos un gulēt uz klāja zem zvaigznēm.

Koka kruīza kuģis ar apkalpi var tikt rezervēts privātai lietošanai, piemēram draugu grupai vai ģimenei. Izmaksas par nedēļu ir no 350 EUR vienai personai, izņemot dzērienus. Apkalpe sagatavo ēdienu. Kruīza kuģī ir no četrām līdz divpadsmit kajītēm.

Uzsvars tiek likts uz vēsturiskajām apskates vietām un peldei tirkīzzilajā jūrā. Kruīzi parasti tiek organizēti no Marmarisas vai Bodrumas. Tos ir viegli apvienot ar brīvdienām pie jūras ar nedēļu pludmalē.

Kam: ceļotājiem, kas meklē pilnīgu relaksāciju

Kā nokļūt: vienas stundas lidojums no Stambulas uz Antāliju vai Dalaman, no kurienes taksometrs aizvedīs līdz ostia

Labākais laiks, kad ceļot: no aprīļa līdz oktobrim

Ko apskatīt un izbaudīt: peldi tirkīzzilajā jūrā

 

Līsijas ceļš – 500 km, kalni un jūras mala

500 km garais Līsijas ceļš stiepjas no Antālijas uz Fethiji.Tas ir vēsturisks pārgājiena maršruts aktīvam ceļotājam, bet arī braucot garām tirkīza piekrastei, tas ir brīnišķīgs veids kā atklāt Līsijas ceļu un tās pludmales. Līsija ir bijusi pārtikusi karaliste, tāpēc tur atrodas daudzas vēsturiskas vietas, kā piemēram, nogrimusī pilsēta Kekova, ko var redzēt no laivas, mūžīgās Cirali uguns liesmas Olimpa kalnā. Ieteicams apmeklēt mazos ciematus.

Ja vienas nedēļas brīvdienas ir sadalītas pa dienām, tas nozīmē, ka braucot tie ir tikai 80 kilometri dienā. Atpakaļcelā uz Antāliju var braukt pa kalniem. Kalnu ainava ir neaprakstāma.

Kam: ceļotāja, kas vēlas daudz redzēt un piedzīvot

Kā nokļūt: vienas stundas lidojums no Stambulas uz Antāliju, kur var iznomāt automašīnu vai braucot ar vietējo autobusu

Labākais laiks, kad ceļot: no aprīļa līdz oktobrim, pavasaris un rudens ir vislabāk piemēroti pārgājieniem, ja vasarā liekas par karstu

Ko apskatīt un izbaudīt: nogrimusī pilsēta Kekova, Kas mazpilsēta, kur vietējie mēdz pavadīt savas brīvdienas un lēkšana ar izpletni Oludeniz

Dalijana – pludmale ar milzīgiem bruņurupučiem

Senais zvejas ciems ir jauns galamērķis latvietis ceļotājiem. Salīdzinot tā pludmales ar citām, Dalijana ir maza un klusa. Ceļotāji var sauļoties slavenajā Iztuzu pludmalē, kas ir arī ligzdošanas vieta milzīgajiem bruņurupučiem Caretta Caretta. Netālu atrodas vēl viena Dalijanas raksturīgā vieta : dubļu vannas.

No rietumiem uz Vidusjūru atrodas vēsturiskās Kaunos drupas. Tās tika filmētas arī 50.gadu filmā “Āfrikas Karaliene”. Arī jauki restorāni un mazi bāri atrodas netālu no Dalijanas upes.

Kam: dabas mīļotājiem un ģimenē, kas vēlas baudīt mierīgu atmosfēru

Kā nokļūt: vienas stundas lidojums no Stambulas uz Dalaman, no kurienes pusstundas brauciens ar taksometru vai autobusu no viesnīcas

Labākais laiks, kad ceļot: no aprīļa līdz oktobrim

Ko apskatīt un izbaudīt: dubļu vannas, kruīzu pa Dalijanas upi un Kaunos drupas

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.57129002sec.