Rīgā Starptautisko bērnu aizsardzības dienu atzīmēs ar daudzveidīgu pasākumu programmu

No 1. līdz 3. jūnijam ar daudzkrāsainu pasākumu programmu Rīgā svinēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu. Koncerti, izrādes un festivāli, radošās darbnīcas, sporta aktivitātes, spēles un rotaļas notiks galvaspilsētas kultūras centros, parkos, kultūrtelpās „Strops”, kā arī Kalnciema, Spīķeru kvartālos un Pārdaugavā.

1. jūnija pēcpusdienā bērni kopā ar vecākiem ir gaidīti kultūrtelpā „Strops”, Ķengaragā, Mazjumpravas muižas teritorijā, kur kultūrtelpa savu vasaras sezonu uzsāks ar „Dirty Deal Teatro” izrādi bērniem „Kā saule gadījās”. Savukārt otra kultūrtelpa „Strops” šogad darbosies Ziepniekkalnā, Ēbelmuižas parkā, un šajā dienā bērnus aicina uz Jāņa Znotiņa izrādi „Karnevāls un kartupeļu salāti”.

„Šī ir lieliska iespēja baudīt svētkus brīvā dabā, skaistā un zaļā teritorijā, noskatoties izrādi un aktīvi pavadot laiku svaigā gaisā,” saka pasākuma organizatori – biedrība „I Did It”.

1.jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, plkst. 19.00 VEF Kultūras pils Kamerzālē ar koncertprogrammu “Brīnišķīgais sapnis” uz vienas skatuves kopā uzstāsies pieredzējuši akadēmiskās mūzikas pārstāvji un jaunie mākslinieki, kuri ir tikai vēl pašā savu muzikālo gaitu sākumā. Koncertā piedalīsies Rīgas Doma kora skolas vokālās nodaļas audzēkņi, jaunā dziedātāja Katrīna Paula Felsberga, pianiste Liene Circene, kā arī koklētājas Aleksandra Pučkova un Līga Griķe.

Koncertu atklās Pāvula Jurjāna mūzikas skolas 4. kokles klases audzēkne Aleksandra Pučkova (ped. Anda Eglīte). Aleksandra ieguvusi 2. vietu pirmajā grupā Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas “stīgu instrumentu spēle – kokles spēle” audzēkņu valsts konkursā 2016. gadā. Šis koncerts būs pirmā reize, kad Alkesandra uzstāsies kopā ar profesionāliem mūziķiem, viņai uzticēti 2 skaņdarbi.

Apmeklētājus priecēs arī Rīgas Doma kora skolas vokālās nodaļas audzēkņi, to starpā 1. vietas un labākā soprāna speciālbalvas Starptautiskajā Giulio Perroti vokālistu konkursā Vācijā (2017. gadā) ieguvēja Katrīna Paula Felsberga. Mācības Rīgas Doma kora skolā Katrīna uzsāka 2006.gadā un šobrīd tās turpina kordiriģēšanas un akadēmiskās dziedāšanas nodaļās. 2016.gadā kā vienīgā Latvijas pārstāve - dziedāja - Eiropas jauniešu kora Tenso sastāvā vairākās Eiropas valstīs.

Tāpat koncertā piedalīsies arī starptautisku atzinību guvusī koklētāja Līga Griķe. Viņa sevi pierādījusi vairākkārt: Līga ir Latvijas talantu konkursa “Ineses Galantes Talanti” 2015. gada uzvarētāja kategorijā “Stīgu instrumentu spēle”, kā arī pirmās vietas ieguvēja starptautiskajā konkursā "London Grand Prize Virtuoso", kur iesūtot video ierakstus ar savu programmas atskaņojumu, piedalījās mūziķi no visas pasaules.
Pianiste Liene Circene ieguvusi Latvijas Lielo mūzikas balvu par gada spilgtāko debiju 1994. gadā, uzvarējusi vairākos starptautiskos konkursos Ukrainā, Polijā, Francijā un Anglijā, tostarp 7. Eirovīzijas jauno izpildītāju konkursā, kur ieguva 2. vietu (1994. gadā). Trīs gadus dzīvojusi Francijā, patlaban viņas dzīvesvieta ir Sigulda. Māca klavierspēli studijā Rīgā un Siguldas mūzikas skolā. Koncertā uzstāsies gan kā soliste, gan kopā ar jaunajiem Rīgas Doma kora skolas dziedātājiem.
Koncertā piedalīsies arī Kultūras ministrijas apbalvojumu par iegūto 2.vietu starptautiskajā Giulio Perotti vokālistu konkursā saņēmusī Anna Amanda Stolere, jauktā kora “Sola” kormeistars Artūrs Oskars Mitrevics, 1.vietu starptautiskajā konkursā “Teatralnije asamblei” 2018. gadā ieguvēja Elizabete Laura Porgante, 1.vietas konkursā “Talants Latvijai” 2013.gadā ieguvēja un apvienotā bērnu simfoniskā orķestra vijolniece Sofija Balabkina, RDKS 1. - 2. klašu koris, NMV RDKS vokālās nodaļas 1. kursa audzēknis Emīls Gilučs, kā arī vijolnieks Patriks Poikāns, kurš kopš 2016. gada spēlē E.Dārziņa mūzikas skolas simfoniskajā orķestrī.

Koncertā IEEJA BEZ MAKSAS


Sestdien, 2. jūnijā, notiks vairāki festivāli. Darboties radošajās darbnīcās, skatīties leļļu teātra izrādi un vairākas bērnu operas varēs festivālā „Dari pats”, kas risināsies Kalnciema kvartālā. Savukārt Esplanādē festivālā „Visi kopā” bērni ar vecākiem varēs vērot demonstrējumus, piedalīties konkursos un iegūt informāciju, par drošību, kas jāievēro, lai aktīvi pavadītu vasaras brīvlaiku. Arī Spīķeru kvartālā svētku dienā notiks festivāls „Radi un iedvesmojies”, kurā būs iespēja piedalīties spēlēs, izzinošās darbnīcās, noskatīties izrādi „Kas zaķīti pasargās?”, kā arī būt kopā ar Kašera sapņu fabriku un vērot muzikālo izrādi „Varde par solisti”.

3. jūnijā Kultūras centra „Ritums” filiālē, Ieriķu ielā 43A, bērnus gaida piedzīvojumi kopā ar Loti no Izgudrotāju ciema un svētku koncerts pasākumā „Krāsainais maršs”. Sportiskas aktivitātes, muzikāli priekšnesumi, piepūšamās atrakcijas, spēles un stafetes bērniem būs pieejamas pasākumā „Mazā stiprinieka 7 varoņdarbi”, kas notiks Maskavas ielā starp Plostu un Rasas ielu.

Tradīcijām bagātie Ziemeļblāzmas bērnu svētki šogad, atzīmējot svētku 110 jubileju, aicina uz TAD „Bitīte” lielkoncertu, radošajām darbnīcām, veiklības spēlēm, varēs klausīties „Jauno Jāņu orķestra” uzstāšanos.

Pasākums brīvā dabā notiks arī Dzegužkalna estrādē un parkā, kur pasākumā „Saules bērni” piedalīsies bērnu un jauniešu deju kolektīvi un vokālie ansambļu, kā arīdzan darbosies radošās darbnīcas. Svētdien bērni aicināti apmeklēt arī koncertu „Bimini” un radošās darbnīcas kopā ar „Brain Games” kultūras centrā „Mazā ģilde”.

Starptautiskās bērnu aizsardzības dienas pasākumus atbalsta Rīgas pašvaldība, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Ar pasākumu programmu var iepazīties tīmekļa vietnē: www.kultura.riga.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12754488sec.