“Riga Food 2018” – no tējas ceremonijām līdz bārmeņu šoviem

Trešdien, 5. septembrī, sākas Baltijas nozīmīgākā pārtikas izstāde “Riga Food 2018”, kura apmeklētājiem sniegs četras notikumiem bagātas dienas. Plašā pasākumu programma piedāvās baudīt aizraujošas bārmeņu sacensības, daudzveidīgu tējas meistaru čempionātu vairākās kategorijās, izcilu Latvijas pavāru konkursu un daudzus citus notikumus.

Pavāri un pavārzeļļi plecu pie pleca

“Pavāru kluba” organizētais konkurss izstādē “Riga Food” šogad būs īpaši aizraujošs – Latvijas labākie pavāri un jaunie pavāri 7. septembrī apvienos spēkus un cīnīsies pāros, lai noteiktu, kurš iegūs titulu “Latvijas pavārs 2018” un “Latvijas pavārzellis 2018”.

“Ik gadu šīs sacensības veido un attīsta Latvijas pavārmākslu, par prasību izvirzot labu garšu, augstu kvalitāti un rūpes par veselīgu uzturu. Šogad konkurss kļuvis vēl aizraujošāks – tajā jau Latvijā atzīti pavāri sadarbosies ar jaunajiem pavāriem. Pavārzeļļiem tā būs lieliska iespēja ne tikai sevi pierādīt, bet arī smelties pieredzi no pašiem labākajiem,” stāsta “Pavāru kluba” biedre un pavāru konkursu rīkotāja Svetlana Riškova.

Konkursā katra komanda pagatavos uzkodu, pamatēdienu un desertu. Izvēloties labāko pavāru, žūrija vērtēs ēdiena noformējumu, garšu, produktu saderību, kā arī konkursantu tehnisko meistarību un darba organizēšanas prasmes. Latvijas labākā pavārzeļļa titulu iegūs tas jaunais pavārs, kurš parādīs vislabāko darba tehniku, inovatīvu pieeju un veiksmīgi sastrādāsies komandā.

Titula “Latvijas pavārs 2018” ieguvējs saņems “Reaton Zelta Pavārnīcu”, kā arī naudas balvu – 700 eiro. “Latvijas pavārzellis 2018” saņems speciālo balvu un naudas balvu – 200 eiro. Papildus apbalvojumam jaunajiem pavāriem konkurss ir vērtīga iespēja iepazīties ar citiem savas profesijas kolēģiem un piesaistīt nākamo darba devēju uzmanību.

Latvijas Tējas čempionāts

7. un 8. septembrī Ķīpsalā norisināsies 5. Latvijas tējas čempionāts, kurā abas dienas izstādes apmeklētāji varēs vērot, kā paši labākie tējas meistari sacenšas četrās sacensību kategorijās. Papildus tam pasākuma teritorijā ar lekcijām par dažādu veidu tējām, tējas ceremonijām un pasaules tendencēm tējas kultūrā uzstāsies tējas nozares profesionāļi.

“Latvijas Tējas čempionāts ļauj katram tējas meistaram parādīt savas spējas un iepazīstināt plašāku publiku ar savu tēju. Ikvienam dalībniekam ir iespējas kļūt par Latvijas tējas čempionu, kvalificēties starptautiskajam turnīram, kā arī iegūt vērtīgu pieredzi un interesantus draugus visā pasaulē. Tējas čempionāta dalībnieki ne tikai atstāj iespaidu uz žūrijas locekļu atzinumu, bet arī veido mūsu valsts tējas industriju, to bagātinot un pilnveidojot,” stāsta Latvijas Tējas čempionāta organizators Jurijs Podusovs.

Latvijas Tējas čempionāta dalībniekam būs jādemonstrē tējas gatavošanas meistarība un jāpagatavo tēja pēc klasiskā kanona. Būs jārada arī unikāla tējas kompozīcija ar uzkodu, kas pasvītro un izceļ tējas garšu. Tējas degustācijas laikā tējas meistaram būs jādemonstrē savu garšas kārpiņu atmiņa un pareizi jānosauc nogaršotās tējas. Pirmo reizi Latvijā tiks organizētas sacensības arī tējas miksoloģijā, kurā sevi varēs parādīt arī bārmeņi, gatavojot kokteiļus uz tējas bāzes.

Čempionāta dalībniekus vērtēs starptautiska žūrija no Vācijas, Vjetnamas, Šrilankas un Latvijas. Līdzīgi kā kafijas un someljē čempionātiem, sacensību kategorijas ir sadalītas tā, lai pēc iespējas pilnīgāk būtu iespējams novērtēt katra dalībnieka profesionālās iemaņas. Uzvarētāji dosies pārstāvēt Latviju starptautiskajā tējas meistaru konkursā “Tea Masters Cup International”, kurā satiekas paši labākie tējas nozares profesionāļi no vairāk nekā 15 valstīm.   

Latvijas meistarīgākie bārmeņi

“Riga Food 2018” apmeklētājus priecēs arī aizraujoši bārmeņu šovi – paši labākie Latvijas bārmeņi 6. septembrī sacentīsies bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā sacensībās “Evian & Badoit Latvia Cup 2018”, taču 7. septembrī notiks “Rīgas Melnā balzama” kokteiļu konkursa “Riga Black Balsam Global Challenge 2018” Latvijas fināls.

Konkursā “Evian & Badoit Latvia Cup 2018” bārmeņi piedāvās oriģinālu, jaunu, īpaši šim pasākumam pašu radītu kokteiļa recepti, kurā izmantoti “Evian” vai “Badoit” dabīgie minerālūdeņi. Sacensību mērķis ir popularizēt bezalkoholiskos kokteiļus, kā arī paaugstināt bārmeņu profesionalitāti – pirmās vietas ieguvējs iegūs pilnībā apmaksātu braucienu uz pasaules bezalkoholisko kokteiļu čempionātu “Mattoni Grand Drink 2018” Prāgā.

Lai popularizētu “Rīgas Melno balzamu” kā unikālu kokteiļu sastāvdaļu, Ķīpsalā notiks “Riga Black Balsam Global Challenge 2018” Latvijas fināls, kura laikā Latvijas labākie bārmeņi demonstrēs jaunas kokteiļu receptes, kurās izmantots šis leģendārais dzēriens. Pirmo trīs vietu ieguvēji kvalificēsies “Riga Black Balsam Global Challenge 2018” pasaules finālsacensībām, lai 29.novembrī Rīgā cīnītos par balvu fondu 5000 eiro vērtībā.

Izmēģini savas prasmes!

Līdztekus profesionāļiem savas prasmes kokteiļu jaukšanā varēs pierādīt arī izstādes apmeklētāji, piedaloties konkursā ““Akmeņlauža” kokteiļu dižlidojums 2018 viesojas “Riga Food””, kura laikā ikviens būs aicināts pagatavot savu “Akmeņlauža” kokteili. Konkurss 5. un 8. septembrī notiks uz “Riga Food 2018” skatuves, bet pārējā laikā – “Akmeņlauža” ekspozīcijā.

Visi minētie konkursi notiks Starptautiskā izstāžu centra Ķīpsalā hallē Nr. 1. Izstādē būs arī semināri, Latvijas Maiznieku biedrības 25 gadu jubilejas simpozijs un daudzi citi notikumi. Detalizēta pasākumu programma: www.bt1.lv/rigafood/visit.php#events

Kā zināms, no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2018”, kuras piedāvājumā ir vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, meistaru un pārtikas produktu konkursi, aizraujoši šovi, izglītojošas meistarklases un degustācijas.

”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv; sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

Izstādes darbalaiks:

Profesionāļu diena

5. septembris 10.00–18.00

Apmeklētājiem

6.–7. septembris 10.00–19.00

8. septembris 10.00–17.00

 Biļešu cenas:

5. septembrī (Profesionāļu dienā)

Ieejas biļete – 10 €

Pārtikas nozares profesionāļiem, aizpildot anketu un atstājot savu vizītkarti – 5,00 €

6.–8. septembrī

Ieejas biļete – 5 €

Skolēniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem – 4,00 €

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) – 13 €

Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas

Grupas (10+) ieejas biļete skolēniem, studentiem – 3,00 €

Autostāvvieta – 5,00 €

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09973717sec.