Piesprādzējies! Autonoma «AVIS» uzsāk nebijušu «road movie» filmu ciklu

2019. gadā ar vēl nebijušu kinolektoriju auto cienītājus un klasiskā kino gardēžus priecēs kinoteātris "Splendid Palace", aicinot baudīt brīvību, romantiku, spriedzi un piedzīvojumus road movie žanra desmit izcilākajās filmās. Sadarbībā ar pilna servisa līzinga un autonomas uzņēmumu AVIS kino vakari "Desmit izcili ceļojumi" piedāvās iespēju iepazīt pasaulē iemīļotā žanra labākos paraugus, kurus izvēlējušies kino eksperti. Pirms katra seansa uz sarunām par līkločiem, negaidītiem pagriezieniem, pitstopiem, ceļabiedriem un citām neatņemamām žanra sastāvdaļām aicinās kompetenti līdzbraucēji – kinokritiķi, aktieri un cilvēki, kuru ikdiena saistīta ar auto.

Pēdējos gados tematiski kino vakari kļuvuši par iecienītu žanru, kas piedāvā interesentiem ne vien noskatīties lieliskas filmas, bet arī uzzināt daudz jauna par to nozīmi kino vēsturē, noklausoties lekcijas vai sarunas pirms seansa. Jaunais kino vakaru cikls pirmo reizi piedāvā skatītājiem klasisko road movie tēmu. Tās būs kino ekspertu izraudzītas desmit izcilas filmas, kuru darbība notiek ceļā un kuru varoņu likteņos īpaša loma ir auto.

Road movie – vesterns auto laikmetā

Kāpēc cilvēki dodas ceļojumos? Jauni iespaidi un ceļabiedri, iespēja aizbēgt no ikdienas rutīnas, sakārtot domas un pieņemt sev nozīmīgus lēmumus. Līdzīgu iemeslu dēļ cilvēki veldzējas road movie jeb ceļa filmās – tās sola piedzīvojumus, negaidītas emocijas un jaunas sajūtas. "Road movie izveidojies kā amerikāņu kino apakšžanrs, alternatīva versija vesternam... auto laikmetā! Tātad ceļojums ar piedzīvojumu, vīrišķīgiem zēniem ar ieročiem (vai ģitārām) un liktenīgām meitenēm (der arī brunetes). Ceļa filmām piemīt smeldze, ilgošanās, mistika un dinamika – gandrīz viss, ko gaidām no labas filmas," stāsta kinokritiķe Daira Āboliņa.

Paši idejas autori AVIS sevi uzskata par piedzīvojumu meklētājiem, tomēr tas nav vienīgais iemesls, kāpēc dzimusi šī iecere. "Mums ceļš ir dzīvesveids – tāpat kā ikvienam kārtīgam ceļotājam un aizrautīgam piedzīvojumu meklētājam. Gan dzīves, gan kino ceļojumi ir pilni pārsteigumu, nekad nezini, kas gaida aiz pagrieziena, kādi būs tavi līdzbraucēji, kādus iespaidus gūsi un cik ļoti sekundes simtdaļa var mainīt dzīvi, pasaules uztveri, nākotni. Kurš atradis ceļa garšu, vairs nespēs palikt uz vietas," saka AVIS pārstāve Daina Kantāne.

Kas gan būtu ceļojums bez lieliska līdzbraucēja!

Pirmais no "Desmit izciliem kino ceļojumiem" gaidāms 29. janvārī plkst. 19.00 ar 90. gadu road movie ikonu, režisora Deivida Linča filmu "Mežonīgie sirdī" (Wild at Heart). Lula ir bijusi šķirta no sava mīļotā Seilora, kamēr viņš izcieš cietumsodu. Satikušies abi mīlētāji nolemj doties projām un pēc incidenta nakts klubā dodas Kalifornijas plašumos, kur viņus, cerams, neatradīs arī Lulas māmiņas Marietas nolīgtais algotais slepkava, kuram ir uzdevums glābt meitu no kriminālā mīļotā. Filma ir mīlas stāsts par spīti visam un visiem, spriedzes pilns piedzīvojums, kas tiek vēstīts ar režisoram raksturīgajiem elementiem: tā ir vienlaikus drāma un komēdija ar krietnu devu sirreālisma un vārdos neizskaidrojamā – kā jau jebkura cilvēka dzīve.

Cikla pirmā seansa līdzbraucēji būs kinokritiķe Daira Āboliņa un autobraucējs sirdī, aktieris Uldis Dumpis.

Kompetentu un uzticamu līdzbraucēju pavadībā (Viktors Freibergs, Dita Rietuma, Pauls un Ģirts Timroti, Toms Grēviņš u. c.) kinolektorijā visa gada garumā būs skatāmi tādi žanra paraugi kā "Lietusvīrs" (Rain Man, rež. Barijs Levinsons), "Nicinājums" (Le Mepris, rež. Žans Liks Godārs), "Telma un Luīze" (Thelma & Louise, rež. Ridlijs Skots), "Brāļi Blūzi" (The Blues Brothers, rež. Džons Landiss), "Taksists" (Taxi Driver, rež. Mārtins Skorsēze), "Mis Saulstariņš" (Little Miss Sunshine, rež. Valērija Ferisa un Džonatans Deitons), "Trakais Pjero"(Pierrot le Fou, rež. Žans Liks Godārs), "Parīze. Teksasa" (Paris, Texas, rež. Vims Venderss) un "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" (rež. Jānis Streičs).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56030893sec.