Ķīpsalā norisinās lielā «Latvijas Grāmatu izstāde 2020»

Jau ceļā pie lasītājiem – "Latvijas Grāmatu izstāde 2020" Ķīpsalā, kas no 2019. gada 28. februāra līdz 1. martam piedāvās tikties ar ievērojamiem latviešu un ārvalstu rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, iepazīties ar jaunumiem, darboties radošajās darbnīcās, mainīties ar grāmatām un iegādāties tās par īpaši izdevīgām cenām.

"Latvijas Grāmatu izstāde" ir nozīmīgākais grāmatniecības pasākums, kas Rīgā pulcē grāmatizdevējus, autorus, grāmattirgotājus, potenciālos izdevējus, bibliotekārus un lasītājus. Daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvā Latvijas un ārvalstu izdevniecības.

"Latvijas Grāmatu izstādē 2020" piedalīsies gandrīz visi nozīmīgākie Latvijas grāmatizdevēji: "Zvaigzne ABC", "Jānis Roze", "Jumava", "Pētergailis", "Latvijas grāmata", "Latvijas mediji", "Kontinents",  "Madris", "RaKa", "Avots", "MicRec", "Mansards", "Neputns", "Dienas grāmata", "Liels un mazs" un citi.

"Lasīšana prātam ir tas pats, kas fiziski vingrojumi ķermenim. Tā uzlabo koncentrēšanās un rakstīšanas prasmes, atmiņu un analītiskās spējas, papildina vārdu krājumu un pat mazina stresu. Turklāt, lasot grāmatas, mums ir unikāla iespēja apceļot visu pasauli. Tādēļ ikvienu aicinu uz "Latvijas Grāmatu izstādi", kur varēs iepazīt un iegādāties pašas jaunākās grāmatas, kas aizvedīs galvu reibinošos ceļojumos gan lielus, gan mazus," – tā "Latvijas Grāmatu izstādes" vadītāja Sanita Blomniece.

Plaša kultūras programma

"Latvijas Grāmatu izstāde 2020" aicina baudīt plašu un daudzpusīgu izstādes kultūras programmu – trīs dienu laikā norisināsies vismaz 100 kultūras pasākumi un Ķīpsalā viesosies vairāk nekā 130 autoru. Uz Lielās skatuves varēs baudīt autoru priekšlasījumus un piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos. Omulīgi iekārtotajā Rakstnieka viesistabā interesenti varēs aprunāties ar grāmatu autoriem. Savukārt Uzvediba.lv darbnīcās norisināsies diskusijas par bērnu un pieaugušo uzvedības problēmu iemesliem un to, kā ar spēļu elementiem paredzēt, mazināt un novērst problēmizraisošu uzvedību mājās, izglītības iestādē vai darbā.

Grāmatas un pasākumi mazajiem lasītājiem

Pašas jaunākās bērnu grāmatas izstādē piedāvās gandrīz visi Latvijas lielākie grāmatizdevēji. Protams, padomāts ir arī par aizraujošu pasākumu programmu mazākajiem apmeklētājiem! Jautrajā lasītavā varēs satikt bērnu grāmatu autorus un varoņus, spēlēt attīstošās spēles, eksperimentēt, piedalīties aizraujošos konkursos un asprātīgās viktorīnās un iesaistīties citās radošās nodarbēs. Jautrība un prieki garantēti!

Mainies ar grāmatām!

Turpinot iepriekšējos gados aizsākto un apmeklētāju atsaucību guvušo tradīciju, visās trīs izstādes dienās Ķīpsalā darbosies Grāmatu maiņas punkts. Ikviens ir aicināts nākt uz izstādi un ņemt līdzi grāmatas, kas jau daudzkārt pārlasītas un vairs nav aktuālas, lai iemainītu pret vēl nelasītām. Grāmatu maiņas punktā var atrast bilžu un pasaku grāmatas bērniem, uzziņu literatūru, mākslas grāmatas un dažādu citu lasāmvielu. Nāc un iemaini pret īsto!

Atskats uz "Latvijas Grāmatu izstādi 2019"

2019. gada izstādē piedalījās 103 uzņēmumi no 8 valstīm – Latvijas, Baltkrievijas, Čehijas, Lietuvas, Krievijas, Turcijas, Ukrainas un Vācijas. Trīs dienās "Latvijas Grāmatu izstādi 2019" apmeklēja 16 367 interesenti, kas ir par 13 % vairāk nekā 2018. gadā. Pirmo reizi izstādē bija Baltkrievijas nacionālā ekspozīcija "BELKNIGA" un Ukrainas nacionālā ekspozīcija "Ukrainas grāmata".

"Latvijas Grāmatu izstādi" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izglītības izstāde "Skola 2020", kas piedāvā visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs. Vairāk: bt1.lv

Vairāk par "Latvijas Grāmatu izstādi" lasi šeit.

Seko jaunumiem arī sociālajā tīklā Facebook: Fb/gramatuizstade

Darbalaiks:

28.–29. februāris 10.00–18.00

1. marts 10.00–17.00

Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas

Ar izstādes "Skola 2020" biļeti ieeja "Latvijas Grāmatu izstādē 2020" – bez maksas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78480816sec.