Rīgā šodien piestās 52 metrus gara jahta «Meteor» [1]

2020. gada 28. aprīļa pēcpusdienā Rīgas sporta burāšanas centra piestātnē Ķīpsalā ienāks 52 metrus gara Jahta "Meteor", kas pie mums ir atkuģojusi no Antigvas salas (Antigua) Karību jūrā.

Jahta "Meteor" ir Royal Huisman Shipyard 2007. gadā būvēta buru jahta, uz kuras šobrīd burā 13 burātāju komanda no Latvijas, bet sacensībās tā piedalās zem Monaco jahtkluba karoga. Jahta "Meteor" komanda no 11.-15. martam piedalījās superjahtu regatē SuperYacht Challenge Antigua, un to veiksmīgi noburāja. Nākamais regates etaps tika plānots 19.-22. martā St.Barths Bucket Regatta, bet regate tika atcelta, sakarā ar Covid-19 notikumiem pasaulē.

Tā kā pasaules ostas ir slēgtas un burātāji tajās netiek uzņemti, tika pieņemts lēmums doties mājās – uz Latviju. 3. aprīlī Jahta "Meteor" atstāja Antigvas salu, lai dotos ceļā uz Rīgu, uz Rīgas sporta burāšanas centra piestātni, pa ceļam tik piestājot Azoru salās, lai uzpildītu degvielu.

Izturoties atbildīgi pret notiekošo, jahtai, ienākot Rīgas sporta burāšanas centra ostā, tiks organizēti visi nepieciešamie drošības pasākumi. Par Jahta "Meteor" ierašanos ir informēta Latvijas robežsardze, kas ieradīsies ostā, lai veiktu nepieciešamo komandas pārbaudi. Kā arī ir speciāli pieaicināti medicīnas centra ARS mediķi, kas ieradīsies, lai veiktu Covid-19 analīzes visiem komandas locekļiem. Piestātnes teritorija tiks norobežota, un piekļuve jahtai citām personām nebūs iespējama.

Latviešu burātāju komanda, sadarbībā ar Daugavgrīvas jahtklubu, regulāri piedalās dažādās superjahtu regatēs, burājot pa visu pasauli. 2019.gadā komanda piedalījās Loro Piana Superyacht Regatta, kur ar Jahta "Meteor" ieguva godalgoto 3.vietu. Šī gada neplānoti atceltā regate St.Barths Bucket Regatta bija kā starpposms, lai 2021.gadā jahta varētu piedalīties New Zealand Millenium Cup Jaunzēlandē.

Komandā ("Scarpateam") burā dažāda vecuma burātāji no Latvijas ar dažādu pieredzi burāšanā, tai skaitā tiek piesaistīti jaunieši, tādējādi popularizējot burāšanas sporta veidu un dodot iespēju jauniešiem gūt pieredzi jūras jahtu burāšanā. Šajā braucienā piedalījās 17-gadīgais Miks Eduards Valters, kuram šis ir pirmais tāljūras brauciens. Vienlaicīgi latviešu burātāju komanda popularizē savu valsti un nes Latvijas vārdu pasaulē.

Šīs sezonas plānos komandai ir piedalīties jūnija beigās plānotajā GoRR regatē (Gulf of Riga Regatta https://gulfofrigaregatta.eu/lv), ja tā netiks atcelta.

Rīgas sporta burāšanas centra piestātne nodrošina līdz pat 60 vietām dažāda izmēra ūdens transportam. Jahta "Meteor" ir lielākā jahta, ko Rīgas Sporta Burāšanas Centrs uzņems savā šī brīža pastāvēšanas vēsturē. Vienlaicīgi Rīgas sporta burāšanas centrs ir 2016.g.uzsākts projekts - daudzfunkcionāla ūdens sporta bāze Ķīpsalā, kas primāri ir veidota, lai attīstītu burāšanas sporta veidu Latvijā. Izveidojot Rīgas sporta burāšanas centru Rīgas pilsētas centrā, ir radīta papildu iespēja piesaistīt un veidot dažādus ar burāšanu saistītus gan vietēja, gan starptautiska mēroga pasākumus Daugavā. 2018.gadā te tika organizēts vērienīgs pasākums – pasaules čempionāts PLATU25 jahtām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Līga 11/08/2020 14:04 08.11.2020 vai vēl ir iespējams paskatīties uz jahtu?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92559695sec.