Gaismas instalācija, kas Rīgas iedzīvotājiem vēsta par jauno gadu

Rīgā, laukumā pie Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel (Elizabetes ielā 55), izveidota interaktīva gaismas instalācija “Mans jaunais gads”, kas Rīgas iedzīvotājiem vēsta par jauno gadu. Instalāciju radījis “Samsung Latvia” sadarbībā ar latviešu uzņēmumu “Neonlightroom”.  Gaismas objekts  līdz 4. februārim pieejams ikvienam interesentam Rīgas centrā.

Mirdzošais gaismas burtu jūklis ir četrus metrus augsts, visa tā konstrukcija un programmatūra veidota unikāli tieši šim projektam. Kopējā izstrādē izmantoti vairāk kā trīs tūkstoši gaismas diožu lentu, kas manuāli uzstādīti katram izgaismotajam burtam. Tāpat izmantotas 80 individuālas gaismas kastes, kas programmētas tā, lai ģenerētu dažādas vārdu kombinācijas. Instalācijas burtu jūklī paslēpti dažādi vārdi, garāmgājēji tiek aicināti meklēt jaunā gada vēstījumus paši, vai, spiežot objekta priekšā novietoto interaktīvo pogu, uzzināt, kāds būs 2022. gadam.

“Kopējā darbā iesaistījās vairāk nekā desmit dažādu nozaru speciālisti un lielākā darba daļa, kā piemēram, burtu zīmēšana un sistēmas montāža tika veikta ar rokām, taču visi neona burti pūsti no stikla caurulītēm un pēc tam pildīti ar argona gāzi,” stāsta Neonlightroom pārstāvis Jānis Brolišs.

Košais gaismas objekts ir daļa no kampaņas, kas iezīmē Samsung jaunā flagmaņa Galaxy S21 FE iznākšanu. Kā ierasts, FE jeb fanu sērijas viedtālrunī apkopotas Galaxy lietotājiem pašas nozīmīgākās funkcijas – profesionāla līmeņa kamera, īpaši izturīgs akumulators, kā arī jaudīgs procesors.

“Mūsu mērķis bija radīt vēl neredzētu vides objektu, kurš ataino inovācijas, radošumu un spilgtas, rotaļīgas krāsas, kas tiek izceltas arī jaunajā viedtālrunī. Tāpat instalācijas gaismas toņi izvēlēti, iedvesmojoties no Galaxy S21 FE modeļu krāsām – lavandas, olīvzaļās, grafīta un baltās. Mēs ceram, ka šis pilsētvides papildinājums ikvienam radīs patīkamas emocijas, taču instalācijā apslēptie vārdi un to vēstījums, ļaus cerīgi paraudzīties uz jauno gadu,” stāsta Samsung korporatīvās komunikācijas vadītāja Baltijas valstīs Līga Bite.

Instalācija Elizabetes ielā 55, Rīgā pieejama ikvienam jebkurā laikā, taču, lai krāsaino gaismu spēli saskatītu vislabāk un iegūtu izteiksmīgas fotogrāfijas, objektu ieteicams apmeklēt dienas otrajā pusē, kad sāk krēslot vai ir jau satumsis. Ar gaismas objektu saistīts arī konkurss, kurā iespējams laimēt Galaxy S21 FE viedtālruni, Galaxy Buds2 austiņas, kā arī pēc pasūtījuma izgatavotu neona zīmi. Lai piedalītos, dalībniekiem jāuzņem attēls ar instalāciju un tas jāpublicē savā Instagram kontā, atzīmējot @samsunglv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48434591sec.