Accenture dāvina Rīgai interaktīvu pilsētvides dizaina objektu

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums Accenture, atzīmējot 20 darbības gadus Latvijā, dāvina Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem interaktīvu pilsētvides dizaina objektu – viedās šūpoles, kas ikvienam būs brīvi pieejamas uz AB dambja. Tas būs ne tikai izklaides objekts bērniem un pieaugušajiem, bet arī kalpos kā viedierīču bezmaksas uzlādes punkts. Enerģija tiks ražota gan šūpošanās laikā, gan  šūpolēm pievienotajos saules paneļos. Objekts ikvienam būs pieejams līdz šī gada septembra beigām.

“Viedās šūpoles ir simbols radošumam, enerģijai un izmaiņām gan tehnoloģijās, gan sabiedrībā kopumā. Accenture misija Latvijā ir rosināt pārmaiņas. Līdz šim to esam darījuši, atbalstot dažādas izglītības aktivitātes un apmācot jaunos speciālistus. Pēdējo gadu laikā esam apmācījuši ievērojamu skaitu cilvēku, tostarp sadarbībā ar RigaTechGirls vairāk nekā 1000 sievietēm bez pamatzināšanām datorzinībās esam snieguši gana spēcīgas iemaņas, lai viņas turpinātu mācības un uzsāktu karjeru IT nozarē. Viedās šūpoles ir kā simbols šīm uz ilgtspēju vērstajām pārmaiņām – gadu simtiem pazīstamais objekts ar inovatīvu tehnoloģiju atbalstu tagad guvis jaunu funkcionalitāti un ne tikai izklaidē, bet arī ražo enerģiju,” skaidro Accenture inovāciju vadītājs Baltijā Kristaps Banga.

“Rīgas dome veicina un atbalsta viedas pilsētas attīstību, kā arī inovatīvu projektu īstenošanu Rīgā. Palielinoties zaļā dzīvesveida popularitātei, aizvien vairāk iedzīvotāju pievērš uzmanību ilgtspējai. Tāpēc ir svarīgi plašākai sabiedrībai parādīt, ka inovācijas un tehnoloģijas ar šādu pilsētvides funkcionālo dizaina objektu starpniecību var palīdzēt uzlabot mūsu ikdienu. Būtiska loma ir sadarbības partneriem, kas ar dažādām mazākām vai lielākām iniciatīvām var palīdzēt attīstīt pilsētu. Uzņēmumi var uzbūvēt konkrētu veloceliņa posmu, labiekārtot kādu no pilsētas pludmalēm vai īstenot kādu citu projektu. Aicinu visus rīdziniekus un pilsētas viesus gūt pozitīvas emocijas viedajās šūpolēs, tādējādi novērtējot tehnoloģiju mijiedarbību ar cilvēku. Tāpat aicinu uzņēmumus apdomāt veidus, kā tie var palīdzēt īstenot līdzīga veida iniciatīvas Rīgā,” norāda Rīgas domes priekšsēdētāja biroja vadītāja Evija Celma.

Divus metrus augstās šūpoles pašā AB dambja sākumā būs pieejamas līdz septembra beigām, ļaujot visiem interesentiem gūt unikālu pieredzi un izbaudīt Rīgas krāšņo panorāmu, atgādinot par gleznaino AB dambi kā vienu no klusākajām atpūtas vietām pašā pilsētas centrā. Tajās vienlaicīgi varēs šūpoties divi cilvēki. Enerģija tiks ražota šūpošanās laikā un objekta augšdaļā izvietotajos saules paneļos, sniedzot iespēju uzlādēt dažādas ierīces ar USB pieslēgumu. Iebūvētā skaļruņu sistēma papildinās šūpošanās pieredzi ar elektroniski sintezētas skaņas audioceliņu. Viedās šūpoles tapušas Latvijā pēc īpaša Accenture pasūtījuma, uzņēmumam cieši sadarbojoties ar radošo un tehnisko industriju pārstāvjiem. Dizaina objekta koncepta ideja – Oskars Cirsis, tehniskā izstrāde un realizācija – Rihards Skrubis & Krišjānis Zariņš.

Accenture ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums, viens no vadošajiem IT uzņēmumiem Baltijā un pasaulē. Filiāli Latvijā Accenture atvēra 2002. gadā. Tā apgrozījums Latvijā finanšu gadā, kas ilga no 2020. gada 1. septembra līdz 2021. gada 31. augustam, bija 91,29 milj. eiro, uzņēmuma peļņa attiecīgajā laikposmā bija 3,96 milj. eiro. Kopš 2021. gada uzņēmumam ir birojs arī Lietuvā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43120384sec.