Iepazīsti dažādu valstu virtuves izstādē «Riga Food»

Gruzīnu čurčhela un čača, ungāru vīni, vafeles un eļļas, ukraiņu borščs un vareņiki, uzbeku augļi un dārzeņi, itāļu šķiņķis un balzamiko… – tie ir tikai daži nacionālo virtuvju labumi, ko jau no 8. līdz 10. septembrim varēs nobaudīt Baltijas lielākajā pārtikas izstādē “Riga Food 2022”. Izmanto unikālu iespēju doties aizraujošā garšu ceļojumā pa 12 dažādu valstu virtuvēm vienuviet – tepat Ķīpsalā!

Trīs dienas izstādes apmeklētāji varēs paviesoties Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Gruzijas, Kanādas, Ukrainas, Ungārijas, Uzbekistānas, Itālijas, Spānijas, Malaizijas un Moldovas kopstendos. Dodamies ceļā jau tagad!

Rieksti, čurčhela, čača, tēja – ceļojums caur Gruzijas garšām

Ja nonāc ciemos kārtīga gruzīna mājās, tad tas ir aizraujoši un uz ilgu laiku! Gruzijas virtuve ir viena no pasaulē izslavētākajām, un tās īpatnības ar lepnumu glabātas gadu simtiem. Izstādes “Riga Food” apmeklētāji Gruzijas kopstendā varēs nogaršot lazdu riekstus, pekanriekstus un dažādas valriekstu šķirnes, ko piedāvās vieni no lielākajiem Gruzijas riekstu ražotājiem “Anigozi” un “GPR Hazelnut”. Ar žāvētiem mandarīniem, kivi, ķiršiem, plūmēm un citiem augļiem cienās vairāki uzņēmumi, tostarp, “Caucasus Organic Fruits”, “Kerki” un “Kareli Fruits”. Neizpaliks arī saldumi – čurčhela, kas gatavoti no valriekstiem un biezas vīnogu sulas. Gruzija un vīni ir atsevišķs stāsts, īpašs stāsts, ko apmeklētājiem izstāstīs “Zurab Kviriashvili Vineyards”, bet ar čaču cienās “Georgian Legend”. Interesants atklājums būs tēja “Renegade Tea Estate”, kuru ražo igauņi un lietuvieši. Viņi biroja darbu iemainīja pret “gumijas zābakiem” un tagad Gruzijas plantācijās audzē kvalitatīvu tēju. Atnāc uz izstādi un nogaršo!

Gruzijas nacionālajā stendā pārtikas nozarē aktuālo prezentēs 15 Gruzijas uzņēmumi.

Ungārijas garšu buķetē vafeles, vīni, alus un dažādas eļļas

Ungārijas virtuve daudziem saistās ar gulašzupu, ugunīgiem paprikas ēdieniem un kvalitatīvu vīnu. Tā ir valsts ar senām lauksaimniecības tradīcijām – šeit audzē eļļas augus, nodarbojas ar graudkopību un vīnkopību, un to varēs sajust arī izstādē “Riga Food 2022”. Līdzās jau tik ierastajai rapšu un saulespuķu eļļai varēs iepazīt “Grapoila” mežrozīšu sēklu, dadžu, melno ķimeņu un kaņepju sēklu eļļas. Ungāri ir visai kāri uz saldumiem, tāpēc desertu un konditorejas izvēle ir plaša. Par to varēsi pārliecināties, paviesojoties Ungārijas kopstendā. Viens no vadošajiem vafeļu ražotājiem Ungārijā – “URBAN Confectionery” – cienās ne tikai ar vafelēm, bet arī batoniņiem, cepumiem un piparkūkām. Savukārt “Pékmester Biscuits” prezentēs halāla produktus un bezglutēna pārtiku, tostarp, vegāniskos cepumus. Jau pirms simts gadiem Ungārija bija izslavēta kā vīna ražotājvalsts. Par vīna kvalitāti varēs pārliecināties arī “Riga Food 2022” apmeklētāji, baudot “Teleki” fantastiskos sausos sarkanos, baltos un rozā vīnus no slavenā Vilāņas vīna reģiona. Dažādus alus, tostarp bezglutēna un augļu alus, aicinās degustēt “MONYO Brewing Co” un ceturtā lielākā Ungārijas alus darītava “Pécsi Sör”.

Ungārijas kopstendā izstādē startēs deviņi ungāru uzņēmumi.

Ukrainas virtuves maratonā – borščs, vareņiki, konservējumi un vīni

Ja katras tautas virtuves startētu olimpiskajās spēlēs, tad ukraiņi būtu ārkārtīgi spēcīga komanda zupu disciplīnā – ar spilgto flagmani boršču priekšgalā. Arī izstādes “Riga Food 2022” apmeklētāji, paviesojoties Ukrainas nacionālajā kopstendā, varēs nogaršot gardo un tumīgo ukraiņu boršču, ko gatavos Rīgā atvērtā kafejnīca “Borščs – vakariņas pie ukrainietēm”. Vēl viens Ukrainas nacionālās virtuves stūrakmens ir dažāda pildījuma vareņiki, ko piedāvās viens no vadošajiem saldētās produkcijas ražotājiem Ukrainā – “Makei”. Savukārt Ņižinas konservu rūpnīca izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar divu populāru konservētu augļu un marinētu dārzeņu zīmolu – “Nizhin” un “Greenville” – produkciju. Našķēties ar gaisīgiem zefīriem, maršmeloviem, cepumiem un braunijiem aicinās vadošais saldumu ražotājs Ukrainā – “TM Boguslavna”, bet ar prjaņikiem – “Sweets and Joys”. Arī vīndari grib iezīmēt Ukrainas koordinātas pasaules vīna kartē un ražo augstākās kvalitātes vīnus, kas ir saņēmuši vairākus nozīmīgus apbalvojumus. Izstādē varēs iepazīt “46 Parallel Wine Group”  un  “My Wine by Eduard Gorodetsky” vīnus. Tiekamies!

Ukrainas kopstendā savus produkciju prezentēs 39 Ukrainas uzņēmumi.

Tas ir tikai neliels ieskats trīs valstu nacionālajos kopstendos! Tāpat “Riga Food 2022” apmeklētāji varēs piestāt Itālijas kopstendā un nogaršot šķiņķi, balzamiko un kafiju, paviesoties Spānijas kopstendā un degustēt vīnus un šokolādi, iegriezties Uzbekistānas stendā, kur varēs iepazīt kvalitatīvus augļu un dārzeņu produktus. Un vēl šajā izstādē daudz citu piedāvājumu!

Baltijas nozīmīgākā pārtikas industrijas izstāde

No 8. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks izstāde “Riga Food 2022”, kas piedāvās starptautisku un pašmāju uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, aizraujošus šovus, meistarklases un degustācijas. “Riga Food 2022” piedalīsies vairāk nekā 400 uzņēmumu no 25 valstīm.

“Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Seko līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv

Sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

www.instagram.com/fair_riga_food/

Darba laiks:

8.–9. septembris 10.00–18.00

10. septembris 10.00–17.00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.54525304sec.