Rīgā aizvada EAZA starptautisko konferenci

No 19. līdz 22. janvārim sadarbībā ar Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu notika 12. Zooloģisko dārzu dzīvnieku barošanas konference. Šī bija pirmā reize, kad konference notika kādā no Baltijas valstīm, Rīgas Zoodārzam uzņemoties rīkošanas pienākumus, padarot to par īpašu notikumu gan EAZA (Eiropas Zooloģisko dārzu un akvāriju asociācija) biedriem, gan zoodārza komandai.

Eiropas zooloģisko dārzu uztura grupa (The European Zoo Nutrition Group) izveidota pirms 25 gadiem, šo gadu griezumā tā spēlējusi galveno lomu aprūpējamo dzīvnieku barības piemērotības jautājumos. Atbilstoša dzīvnieku barošana ir būtisks dzīvnieku labturības un sugu saglabāšanas aspekts zooloģiskajos dārzos un akvārijos, tādējādi samazinot slimību risku, veicinot dabisko uzvedību, veiksmīgu vairošanos un bieži vien pagarinot indivīdu ilgmūžību.

Laurena Sameta, EAZA Zoo uztura grupas priekšsēdētāja: “Šis bija lielisks pasākums, apvienojot izglītojošo, svarīgo un jautro, kas ir reta kombinācija. Šādā veidā zooloģisko dārzu un akvāriju kopienas spēja globāli dalīties ar zināšanām, labo praksi un paņēmieniem.”

Šī gada konferencē bija iekļautas sesijas par zivju un kukaiņēdāju uzturu, zooloģisko dārzu barošanas kultūru un praksi, kā arī tēmas par daudzu citu sugu barošanas ieteikumiem un uzlabojumiem. Sestdien konferences dalībnieki devās uz Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu, lai apskatītu, kā dzīvnieku barošana notiek šeit – apmeklējot darbnīcas par barošanas metodēm kā arī barības sagatavošanu, dalībnieki iepazina mūsu inovācijas barošanas jomā un redzēja, kā tās pielietotajamas praksē.

“Šāda veida konferences izceļ mūsu stiprās puses, reizē padarot spēcīgākus mūs pašus. Pie mums viesojās vairāk nekā 130 kolēģu, no kuriem katrs ir ar savu pieredzi. Kad konferences dalībnieki izgāja zoodārzā izveidotās stacijas, veidojās kvalitatīvas sarunas ar mūsu darbiniekiem. Šo pieredzi un iedvesmu, ko saņēmām no citu valstu kolēģiem, ar naudu nevar nopirkt – to mēs ieguvām ar savu ieguldīto darbu,” tā par konferences norisi izsakās Guna Vītola, Rīgas Zoodārza Dzīvnieku kolekcijas departamenta vadītāja.

Konferences dalībnieki pozitīvi vērtēja ne tikai plašo tēmu piedāvājumu, bet arī Rīgu un tās arhitektūras mantojumu, Latvijas dabu un Rīgas Zoodārza unikālo lokāciju – ieskautu starp Mežaparka priedēm. Īpašu atzinību no ārzemju viesiem izpelnījās Rīgas Zoodārza insektārija nodaļa, jo mūsu zoodārzs ir viena no retajām vietām, kur par kukaiņēdāju ēdienkarti spējam parūpēties paši, katru gadu izaudzējot 270 kilogramu barības kukaiņu.

Gērts Jansens, Gentes Universitātes profesors dzīvnieku uzturā: “Visvairāk sesiju bija par kukaiņēdājiem, šī tēma atgriežas no vairākām iepriekš notikušām konferencēm. Patīkams ir fakts, ka, ja mēs nevaram iegūt kukaiņus tiešā veidā, no dabas, esam beidzot izdomājuši tam risinājumus. Konferencē apskatīts plašs sugu klāsts, tāpēc domāju, ka lielākā daļa no mums guva iespēju ne tikai mācīties par zinātni, bet arī iespējām turpmāk zinātni pielietot darba vidē ik dienu.”

“Rīgai ir patiess gods un lepnums uzņemt starptautiskas zinātniskās konferences, un tas ir kārtējais apliecinājums Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza komandas profesionalitātei un varēšanai. Tas ir milzīgs solis starptautiskajā arēnā,” konferences atklāšanas runā bilda Selīna Vancāne, Rīgas Domes deputāte, Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50453401sec.