Tavs ceļš uz Sardīniju var sākties izstādē «Balttour 2023»

Šogad “Balttour” apmeklētājus īpaši pārsteigs temperamentīgā Vidusjūras skaistule Sardīnija, kas ļaus sajust Itālijas noskaņas un atklāt salu kā savu nākamo ceļojuma galamērķi. Jau 3.–5. februārī Ķīpsalā satiec īstus sardīniešus un arī mūsu pašu Roberto Meloni!

Lai gan Roberto Meloni jau daudzus gadus ir savējais Latvijā, tomēr dzimtene ir un paliek dzimtene, tāpēc, ja sardīnieši brauc uz Latviju stāstīt par Sardīniju, tad šeit noteikti būs arī viņš.

“Daudzi domā, ka Sardīnija ir tikai jūra, pludmale un sauļošanās. Bet patiesībā Sardīnija ir daudz vairāk nekā tikai jūra. Tur ir daudzpusīgas iespējas atpūtai, sportošanai un dzīves svinēšanai. Ir arī meži, kalni, klintis, ezeri un upes. Turklāt kalni ir ļoti iecienīti aktīvā tūrisma piekritēju vidū. Daba un augu valsts ir apbrīnojami skaista. Ir arī vairāki slaveni rožu dārzi! Aktīvajiem ceļotājiem patiks niršana, sērfošana un citi ūdenssporta veidi!” – ar Sardīniju iepazīstina Roberto.

Stāsta, ka dzīve Sardīnijā pasargā no depresijas un garantē laimes sajūtu un prieku. Tas nav tikai reklāmas sauklis, bet gan zinātnieku atzinums, kas balstīts pētījumos par ilgdzīvotājiem Sardīnijā. Ne velti to sauc par simtgadnieku zemi!

Vēl Roberto Meloni uzsver, ka Sardīnijā noteikti ir jānobauda vietējie ēdieni. Tie ir ļoti īpaši, jo sardīniešu virtuvē savas garšas ir ienesuši gan feniķieši, gan itāļi, gan spāņi. “Sardīniešu maizes gatavošana ir tradīcijām bagāta! Un vispār – Sardīnija ir paradīze zemes virsū! Te cilvēki dzīvo visilgāk. Jau izkāpjot no lidmašīnas, tu sajutīsi Sardīnijas garšas un smaržas, priecāsies gan tava dvēsele, gan garšu kārpiņas. Brauciet tur! A nos bidere sanos! (Uz tikšanos veseli!),” aicina Roberto Meloni.

Sardīnieši lepojas

Sardīnijas sala lepojas ar gandrīz divu tūkstošu kilometru garu krasta līniju, kas bagāta ar pasakainām pludmalēm, kristāldzidru jūras ūdeni un elpu aizraujošām klintīm. Salas vidienē ceļotājus sagaida gleznainas kalnu ainavas, ezeri, upes un ūdenskritumi. Vēstures un kultūras mantojuma cienītāji atradīs daudz interesantu liecību no senām civilizācijām, kuru aizsākumi meklējami jau bronzas laikmetā.

Sardīnieši bauda

Sardīnijā vairāk nekā 300 dienas gadā spīd saule, kas nodrošina patīkamu atpūtu jebkurā gadalaikā. Smelties spēkus var uz salas esošajos karstajos avotos un spa centros, kuri piedāvā talasoterapijas un labjūtes pakalpojumus ar jūras ūdeni, jūras zālēm, eļļām un esencēm.

Īpašu baudījumu sniedz arī daudzveidīgā un veselīgā Vidusjūras virtuve, kas Sardīnijā, pateicoties minimālai ārpasaules ietekmei, saglabājusi savas tradīcijas daudzu gadsimtu garumā. Sardīnija ir slavena ar saviem artišokiem, safrānu, Vidusjūras botargu (vītināti tunča ikri) un pasakainiem vīniem.

Sardīnieši aicina

Izstādē Ķīpsalā sardīnieši pastāstīs par daudzveidīgajām tūrisma iespējām ceļotājiem. Aktīvās atpūtas cienītāji varēs uzzināt par labākajām snorkelēšanas un niršanas vietām, dabas mīļotāji par nacionālajiem dabas parkiem, bet zinātkārie par kultūrvēsturiskām vietām, interesantām pilsētām un skaistiem ciematiem.

Tūrisma aģentūra “Welcome to Sardinia” ceļotājiem ar prieku ļaus iepazīt šo brīnišķīgo Vidusjūras salu, piedāvājot gan atpūtu kūrortos, gan aizraujošu pieredzi aktīvo sportu cienītājiem. Katram salas viesim arī jāuzzina, kā garšo Sardīnijas ganu maize, kas ir zilās spuras tunča kults, kā arī citi interesanti fakti par salu un tās vēsturi. Savukārt atrast un ieraudzīt skaistākās dabas pērles aicinās “Quartu Sant'Elena” tūrisma asociācija.

Vēl “Balttour 2023” varēs satikt tūrisma aģentūras “Renata Travel” pārstāvjus, kuri pastāstīs par elpu aizraujošo skaistumu La Madalenas salu arhipelāgā. Braucienā ar jahtu, kuģīti vai katamarānu redzētās dabas ainavas, kalni, pludmales un kristāldzidrais ūdens paliks atmiņā kā neaizmirstams piedzīvojums.

Protams, Sardīnijā ir jābauda arī jūra un tās plašumi, tāpēc izstādē piedalīsies arī Siniskolas pilsētiņas kūrorts Cala della Torre, kas atrodas netālu no maģiski balto smilšu līča ar kristāldzidro ūdeni un vien dažu soļu attālumā no klusā pilsētas centra ar restorāniem, saldējumu kafejnīcām, amatnieku veikaliem un citiem pilsētas bonusiem.

“Balttour 2023” oficiālais tūrisma galamērķis – Sardīnija

“Balttour 2023” pirmajā dienā, 3. februārī, plkst. 12.15 notiks Sardīnijas ekspozīcijas svinīgā atklāšana, kurā piedalīsies Sardīnijas tūrisma ministrs Džovanni Kesa (Giovanni Chessa), Kaljāri lidostas direktors Davide Kronjaleti (Davide Crognaletti) un Roberto Meloni.

Plāno ceļojumu? Ieplāno arī “Balttour”!

No 3. līdz 5. februārim Ķīpsalā ikvienu priecēs starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2023”. Trīs dienas Ķīpsalā ceļotāji izvēlēsies, plānos un iegādāsies ceļojumus, bet nozares profesionāļi dibinās biznesa kontaktus un bruģēs ceļu jaunām sadarbībām. Vienuviet satiksies visi, kuri ar ceļošanu ir uz tu! Vairāk: www.balttour.lv

Izstādi-gadatirgu “Balttour” organizē Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA), norisi nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Seko līdzi jaunumiem sociālajos tīklos: www.facebook.com/balttour  un www.instagram.com/balttour/

Darba laiks:

3. februārī – 10.00–13.00 (Profesionāļu laiks)

3. februārī – 13.00–18.00

4. februārī – 10.00–18.00

5. februārī – 10.00–17.00

Biļešu cenas:

Ieejas biļete – 5 EUR

Pensionāriem, invalīdiem, skolēniem – 4 EUR

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1 bērns vai 1+2) – 10 EUR,

vairāk bērnu: +2 EUR par katru

Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas

PRO biļete (profesionālajam apmeklētājam, daudzreizēja) – 18 EUR

Autostāvvieta – 5 EUR

Nestāvi rindā – pērc biļeti internetā: http://www.balttour.lv/visit.php 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40518594sec.