Latvijas otrā Dižtorte būs veltīta Latvijas sportistu sasniegumiem pasaulē

Par godu Latvijas 97. dzimšanas dienai 18. novembrī Latvijas iedzīvotāji jau otro gadu pēc kārtas varēs baudīt Latvijā visu laiku lielāko torti - Latvijas Dižtorti, kas ir SMScredit.lv dāvana Latvijas iedzīvotājiem valsts svētkos. Jau no pulksten 18 pie Kongresu nama ikviens aicināts baudīt cienastu un dažādu mākslinieku sarūpētus priekšnesumus.

"Latvijas dzimšanas diena ir īstais laiks, kad apstāties un novērtēt visu, kas gadu gaitā mūs padarījis spēcīgākus. Ikvienas valsts panākumu pamatā ir tās cilvēki, un Latvijas sportisti ir viens no iemesliem, kādēļ varam lepoties ar sasniegumiem pasaulē. Tieši tādēļ šogad vēlamies pateikties tieši viņiem. Mūsu sportisti ir apliecinājums tam, ka mazas valstis un to iedzīvotāji var iedvesmot un gūt tikpat lielus panākumus kā citās valstīs," norāda AS "4finance" izpilddirektors Toms Jurjevs.

Šogad 40 kvadrātmetrus lielo un 1,4 tonnas smago biezpiena un šokolādes torti būs sarūpējuši  restorāna “Fazenda” un citu restorānu konditori. Astoņu konditoru pagatavotā torte būs pat lielāka nekā pērn, un ar to paredzēts cienāt aptuveni 12 000 viesu.

Pasākumā svētkos sveiks Lauris Reiniks, grupa "Musiqq" un Roberto Meloni, kā arī ar akustiskās ģitāras priekšnesumu klātesošos priecēs dziedošais aktieris Gints Grāvelis. Tortes svinīgajā sagriešanā un dalīšanā svētku viesiem piedalīsies latviešu vieglatlēte, vairākkārtēja Latvijas čempione, bronzas medaļas ieguvēja septiņcīņā 2015.gada Pasaules čempionātā Laura Ikauniece-Admidiņa. Tāpat cienasta dalībniekus valsts svētku gaisotnē iedvesmos arī citu Latvijas izcilāko sportistu - skeletonistu brāļu Dukuru, pludmales volejbolistu Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa video uzrunas.

Latvijas otrās Dižtortes sastāvā būs 10 000 "Balticovo" olu, 291 kilograms biezpiena, 260 kilogrami cukura, 151 kilograms miltu, 81 kilograms ievārījuma, 356 litri putukrējuma, 162 litri vārīta iebiezināta piena, 48 kilogrami šokolādes un 32 kilogrami ogu.

SMScredit.lv Dižtorte klātesošos priecēs jau otro gadu. Pērn svētku viesi mielojās ar 1,2 tonnu smago siera-aveņu torti, kas bija pirmā lielāka torte Latvijas vēsturē. Pagājušā gada idejas realizācija iniciatorus iedvesmoja tradīciju turpināt arī šogad, atkārtoti sniedzot prieku Latvijas iedzīvotājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73835611sec.