Tiks atklāts festivāls «Ziemassvētku egļu ceļš 2015»

Ar svētku egles "Rīgas vitrāžas" iedegšanu 2015. gada 4. decembrī sākas sestais vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš", kura norises laikā iedzīvotāji aicināti apskatīt 43 vides objektus, kuru veidojuši profesionāli mākslinieki, radošo industriju pārstāvji un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti.

"Rīdzinieki visos laikos bijuši radoši. Pirms vairāk nekā 500 gadiem viņi Ziemassvētkos izrotāja egli – pirmo Rīgā. Un pirmo visā pasaulē. Līdz šim brīdim pirmās egles kultūrvēsturiskā leģenda ir dzīva un jau sesto gadu tā turpinās vides objektu festivālā "Ziemassvētku egļu ceļš" – radošās sabiedrības veidotā urbānās mākslas pasākumā Rīgā: savdabīgā un daudzveidīgā, demokrātiskā un katram pieejamā. Mūsu "Egļu ceļš", kurā process un rezultāts ir vienlīdz nozīmīgi, ir īsts Latvijas oriģinālprodukts, ko veido radoši cilvēki un tie ir unikāli autordarbi," raksturojot festivālu, stāsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) Kultūras pārvaldes Pilsētas svētku noformējuma nodaļas vadītājs, festivāla idejas autors Guntars Kambars.

Jau no piektdienas, 4. decembra, līdz pat 2016. gada 10 janvārim Rīgā būs skatāmi šogad tapuši vides objekti – "Prieka maiss", "Ziemassvētku tējas pauze" (autors SIA "Studio des Fetes Latvija"), "Staba sapnis", "Ziemassvētku kaktuss" (autors Ģirts Kalniņš), "Frontālā skata egle" (autors Jēkabs Voļatovskis), "Ziemassvētku diagramma" (autors Armands Vecvanags), "Ledus kāpnes" (autors Jānis Straupe), "Rīgas vitrāžas" (autors Visvaldis Asaris), "Rūķu dārgumi" (autore Anita Znutiņa-Šēve), kā arī jaunas uzņēmumu īstenotas iniciatīvas - "Origo saulgriežu egle", "Meksikas košums ziemassvētkos", "Lido baltā egle", "Mežaparka egļu labirints" un arī agrāk tapuši darbi. Tie pārsteigs ar oriģinālām idejām un to realizēšanā pielietoto materiālu daudzveidību.

Festivāls jau no sava pirmsākuma ir iemantojis gan rīdzinieku, gan pilsētas viesu un tūristu interesi, jo ikvienam ļauj iepazīt un apskatīt gaismas un video objektu instalācijas, kā arī neparastos materiālos un formās veidotus mākslinieku darbus. "Pētījumi rāda: Rīgas kultūras piedāvājuma daudzveidībā "Ziemassvētku egļu ceļš" kļuvis par spilgtu zīmolu, ko rīdzinieki atzinuši par svarīgu ziemas notikumu, jo festivāls aicina domāt radoši un novērtēt vidi, kurā dzīvojam. Rīgai ir pamats lepoties – šādu festivālu nesastapsim citviet Eiropā. Par to interesi izrāda citu valstu sadarbības partneri. Tāpēc mūsu tuvākais mērķis ir paplašināt festivāla robežas, piešķirot tam starptautisku elpu," par festivālu saka RD IKSD Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite.

Ziemassvētku egļu ceļu izstaigāt un piedāvātos objektus iepazīt palīdzēs īpaši sagatavota karte, kura atrodama gan interneta vietnē: www.eglufestivals.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43541884sec.