Brīvdienu mūzikas koncerts «Agnese Egliņa un Daniils Bulajevs» kanālā «ReTV»

Turpinoties publisko pasākumu ierobežojumiem, Dzintaru koncertzāle piedāvā baudīt koncertus attālināti. 22. maijā plkst. 19.00 klausītājus priecēs iemīļotā cikla “Brīvdienu mūzika” otrais koncerts, kurā uzstāsies jaunais vijoļmūzikas spīdeklis Daniils Bulajevs un pianiste Agnese Egliņa, viena no košākajām un daudzpusīgākajām latviešu mūziķēm. Koncertu vadīs un ar mūziķiem sarunāsies atraktīvais kordirģents Jānis Ozols.

“Brīvdienu mūzikas” koncertos klausītājiem ir iespēja baudīt izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā un sarunās tuvāk iepazīties ar māksliniekiem. Šajā reizē viesosies vijolnieks Daniils Bulajevs, viens no daudzsološākajiem jaunajiem mūziķiem Latvijā, kuram jau no mazotnes piedēvētas brīnumbērna spējas. Desmit gadu vecumā viņš spēlēja solo koncertā “Dzimuši Latvijā”, ar savu izjusto un nobriedušo vijoļspēli izraisot plašu publikas rezonansi. Daniils koncertējis ar tādiem kolektīviem kā “Kremerata Baltica”, “Glasperlenspiel Sinfonietta”, “Maskavas virtuozi”, “Salzburg Chamber Soloists”, Makao simfoniskais orķestris, un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Viņš ir ieguvis Grand Prix un pirmo prēmiju daudzos prestižos konkursos.

Kopā ar Daniilu Bulajevu koncertā uzstāsies pianiste Agnese Egliņa daudzu mākslinieku uzticamā skatuves partnere, vienlīdz spilgta gan kā soliste, gan kā koncertmeistare. Viņa ir viena no aktīvākajām mūziķēm Latvijā un daudzu latviešu komponistu jaundarbu iniciatore. Pianistes uzstāšanās vienmēr izceļas ar dzirkstošu enerģiju un izcilu profesionalitāti. A. Egliņa ir saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2010 kategorijā “Par izcilu darbu ansamblī’’.

Programmā skanēs spāņu, franču, argentīniešu un turku komponistu skaņdarbi, kuros dejas temperaments mijas ar virtuozu spozmi un salonmūzikas eleganci. Dzirdēsim Pablo de Sarasates komponēto spāņu deju “Zapateado”, Morisa Ravēla rapsodiju “Čigāniete”, kas tapusi pēc M. Ravēla sastapšanās ar ungāru vijolnieci Jelliju d’Araņji, kurai komponists lūdza spēlēt romu mūzikas tēmas un demonstrēt vijoles spēles iespējas. No romantisma laikmeta vijoļvirtuoza un komponista Anrī Vjetāna dzirdēsim melodisko “Sapņojumu”, bet pasaulslavenais turku pianists Fazils Sajs savā “Sonātē vijolei un klavierēm” apvienojis tautas mūzikas garu ar džeza ritmiem. Koncertā būs arī tango meistara Astora Pjacollas skaņdarbi, ar kura atskaņojumiem Daniils Bulajevs jau daudzkārt sajūsminājis klausītājus Latvijā. Ciklā “Tango vēsture” komponists atainojis dažādus tango attīstības etapus. Karstasinīgā smeldze un naktslokāla vilinājums A. Pjacollas rokrakstā atklājies jaunās krāsās, kurā tango kļūst par mūziku, kas radīta koncertzāļu skatuvēm, nevis tikai deju grīdai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45866799sec.