Jūrmala aicina izbaudīt pavasari un Lieldienu norises

Lieldienu laikā Jūrmala aicina apmeklēt klasiskās mūzikas koncertus kultūras iestādēs, doties pavasarīgās pastaigās, atklājot līdz šim nepamanīto Jūrmalas ieliņās, un izbaudīt pavasara svētku noskaņas Jūrmalas apkaimēs – Majoros, Kauguros un Buļļuciemā.

Klasiskās mūzikas koncerti

Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Dubultu koncertzālē (Strēlnieku prospekts 30, k-1) 5. aprīlī plkst. 17.00 izskanēs koncerts “Stīgu serenāde”, kurā muzicēs “Baltia Stīgu trio” – Paula Šūmane, Jevgēnija Frolova, Anna Veselova. Ieeja bez maksas.

Dzintaru koncertzālē (Turaidas iela 1) 7. aprīlī plkst. 19.00 koncertu Lielajā piektdienā sniegs Elīna Šimkus (soprāns) un Vestards Šimkus (klavieres). Biļetes “Biļešu paradīzes kasēs”.

Dubultu Ev. lut. baznīcā (Baznīcas iela 13) 10. aprīlī  plkst. 12.00 skanēs ekumēniska Lieldienu laika mūzika un lūgšanas. Koncertēs Rīgas pareizticīgo kamerkoris “Blagovest”, mākslinieciskais vadītājs un diriģents Aleksandrs Brandavs, un ērģelniece Edīte Alpe. Ieeja bez maksas.

Ekspedīcija ģimenēm “No pūpoliem līdz rozēm”

No 4. līdz 16. aprīlim Jūrmalas muzeja Aspazijas māja aicina ģimenes ar bērniem doties pavasarīgā ekspedīcijā un meklēt ziedus, kas “paslēpušies” Jūrmalas ielu nosaukumos. Uzmeklējot ielas, būs jāuziet ziedu uzlīmes ar Aspazijas dzejoļiem, kuri atklās dzejnieces vēlējumu pavasarim.

Ekspedīcijas maršruta kartes, sākot no 4. aprīļa, būs pieejamas Aspazijas mājas Facebook un Instagram lapās, kā arī Aspazijas mājā (Z. Meierovica prospektā 18/20).

Lieldienas Majoros

Svētdien, 9. aprīlī, no pulksten 12.00 līdz 14.00 ģimenes ar bērniem aicinātas uz svētkiem Horna dārzā (Jomas ielā 35).

Svētku apmeklētāji varēs doties muzikālā piedzīvojumā “Kas par traku, tas par traku!”, kas ir izrāde – ceļojums dzejnieka Ojāra Vācieša radīto dzejas tēlu pasaulē –, kurā tiek iesaistīti arī skatītāji. Uz koncertskatuves kāps arī bērnu vokālā grupa “Dzeguzīte” un bērnu vokālais ansamblis “Varavīksne”.

Pasākumā varēs rosīties pavasara stādu un “zaķa ūsu” radošajās darbnīcās un piedalīties aktivitātēs “Pankūku mešana debesīs” un “Neparastais gliemezis”. Būs iespēja izstaigāt brīvdabas izstādi “Tauriņu pavasaris” un aplūkot 30 lielformātā atveidotus Latvijas dabā sastopamus tauriņus.

“Lieldienas zvejnieka sētā” Jūrmalas Brīvdabas muzejā

9. aprīlī no pulksten 12.00 līdz 15.00 Jūrmalas Brīvdabas muzejā (Tīklu ielā 1A) norisināsies “Lieldienas zvejnieka sētā” – raibi un krāsaini pavasara svētki Lieldienu tradīcijās ar jautrām izdarībām un sacenšanos, radošām darbnīcām un pārsteigumiem.

Notiks Lieldienu olu krāsošana ar dabīgiem krāsu materiāliem un olu vārīšana lielajā katlā uz ugunskura. Varēs iet rotaļās, šūpoties Lieldienu šūpolēs un piedalīties svilpaunieku darināšanas un putnu būrīšu izgatavošanas darbnīcās.

Pasākuma apmeklētāji tiks aicināti aplūkot un novērtēt Jūrmalas Mākslas skolas audzēkņu pavasarīgi krāsainos mākslas darbiņus, savukārt dzīvnieku draugu priekam būs atvērta šķirnes trusīšu izstāde.

“Putnu pavasara salidojums”

Kauguru atpūtas parkā 9. aprīlī no pulksten 12.00 līdz 16.00 būs apskatāma interaktīva vides instalācija “Putnu pavasara salidojums”. Pastaigas laikā uz brīdi piestājot pie 20 putnu būrīšiem, varēs aplūkot materiālā atveidotus Latvijas dabā sastopamos putnus un audioierakstā ieklausīties katra putna dziesmā.

Lieldienas Kauguros

Otrajās Lieldienās,10. aprīlī, no pulksten 13.00 līdz 15.00 pie Kauguru Kultūras nama (Raiņa ielā 110) svētku koncertā brīvā dabā uzstāsies ansamblis “Ziņģes brāļi”, dejos jūrmalnieku un Jūrmalas viesu tautas deju kolektīvi. Pasākuma apmeklētāji tiks aicināti noskatīties brīvdabas dziesmu spēli “Dziedošās zaķu Cibriču ģimenes koncerts”.

Ģimenes ar bērniem varēs piedalīties spēlēs un atrakcijās “Mazais stiprinieks”, kā arī radošajās darbnīcās “Čaklie pirkstiņi” un “Zaķa ūsu salons”.

Atgādinām, ka no 1. aprīļa par vienreizēju iebraukšanu Jūrmalas īpaša režīma zonā jāmaksā nodeva 2 eiro apmērā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09908915sec.