Aicina fotopastaigā bez fotokameras

Jaundibinātais Ventspils fotoklubs “KAKTUSS” aicina uz fotopastaigu bez fotokameras. Pārgājiens ar fotogrāfiem pa Būšnieku ezera pastaigu taku notiks svētdien, 14.jūlijā,  plkst. 12.30. Dalībniekiem būs iespēja piedalīties veselības takas fiziskajās aktivitātēs, foto mirkļu iemūžināšanā ar mobilajiem viedtālruņiem un citiem viegliem un ērtiem “gadžetiem”, kā arī iesaistīties citu interesantu uzdevumu risināšanā, kas būs jāierauga un jāpiefiksē caur objektīvu.


Fotopastaigas ideja tapusi Veselības ministrijas izsludinātās kampaņas “Kustinācija” iespaidā, mudinot sabiedrību vairāk pavadīt laiku dabā un kustēties. Kampaņas mērķis ir aktīvi iekustināt iedzīvotājus visā Latvijā, tādējādi veicinot kustīgu dzīvesveidu kā vērtību un palielinot regulāru fizisko aktivitāšu veikšanu ikdienā.


Tikšanās vieta - Staldzenes laivu bāze, 8.autobusa galapunkts. Dodoties ar autobusu, fotoklubs iesaka izmantot reisu, kas no Ventspils centra izbrauc 11.50, bet galapunktā pienāk 12.25. Ierodoties ar auto vai velosipēdu, tos būs iespējams novietot tuvumā.


Pasākuma grūtības pakāpe – viegla. Jāģērbjas ērti, līdzi jāņem mobilais telefons ar fotografēšanas iespēju vai cita ierīce, ar ko uzņemt fotoattēlus. Ieteikums izvairīties no smagajām spoguļkamerām un citām lielām ierīcēm.


Pastaigas maršruts plānots no Staldzenes laivu bāzes, pa taku, kas ved putnu vērošanas laipas virzienā - ~ 2km vienā virzienā un tikpat atpakaļ.


Pasākuma organizatori - fotoklubs “KAKTUSS” ir 2019.gada aprīlī izveidota biedrība, kurā apvienojušies 10 līdzīgi domājoši fotogrāfi, gan tādi, kas fotogrāfē jau gadiem un ir jomas profesionāļi, gan tādi, kam fotogrāfija ir aizraušanās blakus pamatdarbam, gan tādi, kas ir ceļa sākumā, taču visus fotokluba biedrus vieno mīlestība uz fotogrāfiju tās dažādajās izpausmēs, kā arī pietāte pret citiem žanra pārstāvjiem un neizzūdoša vēlme pilnveidot savas prasmes un dalīties tajās arī ar citiem interesentiem.


Fotokluba mērķi ir vērsti uz fotomākslas dažādo veidu popularizēšanu un izglītošanos šajā mākslas nozarē.  Klubs plāno organizēt meistarklases, aicinot dalīties zināšanās un pieredzē vietējos meistarus, gan lektorus - šīs mākslas lietpratējus.


Savos pāris pastāvēšanas mēnešos, fotoklubs “KAKTUSS” sevi pieteicis jau divās aktivitātēs – Muzeju naktī Herberta Dorbes muzejā, kur bija skatāma fotoprojekciju izstāde par rakstniekam tuvu tēmu – viņa kundzes kaktusu kolekciju, kā arī Piektdienas vakara pastaigas “Pēdas pilsētā” laikā,  kad izveidotajā fotostūrītī kafejnīcas “Rātsgalds” iekšpagalmā, garāmgājējiem bija iespēja iemūžināt sevi projekciju gaismās, radot sajūsmu un aizrautību gan fotokluba biedriem, gan arī ventspilniekiem.


Šobrīd klubs aktīvi strādā pie pirmās izstādes, kas plānota pusgada jubilejā – šā gada oktobrī, kā arī pie individuālajiem darbiem konkursam “Kurzemes ainava” un kluba pārstāvēšanai “Kurzemes fotodienas 2019”, kas notiks septembrī.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.1126709sec.