Pavasara pastaigu takas un maršruti Ventspils pusē

Daba mostas un gaisā smaržo pavasaris, ledus no upēm plūst uz jūru un atgriežas gājputni… Tā vien gribas to visu ieelpot, vērot un piedzīvot. Garākas un īsākas pastaigas ir veids kā varam baudīt dabas bagātības sev apkārt visu gadu. Ventspils Tūrisma informācijas centrs aicina ejot dabā, pavasarī iedvesmoties no jūras, kāpām, ezeriem, upēm, mežiem, pļavām, purviem, vērot tajos sastopamos augus un sastapties ar dzīvo dabu. Ventspils apkārtnē sastopamas dažādas - īsākas un garākas dabas takas un pārgājienu ceļi.

VENTSPILS

Jūrmalas parks

(Sākums Ventspils Parka un Loču ielas krustojums)

Ventspilī līdzās jūrai, atrodas plašs un labiekārtots Jūrmalas parks kas piedāvā atpūtas un pastaigu iespējas svaigā gaisā visai ģimenei. Cauri parkam vijas daudz un dažādas taciņas, kā arī divas īpašas takas – Enkuru taka un Džungļu taka. Pastaiga parkā aizņems 1-2 h.

Enkuru taka - 730 m gara, tajā ir apskatāma Baltijas valstīs lielākā enkuru kolekcija – vairāk nekā 140 dažāda tipa enkuru, kas ir vieni no lielākajiem pasaulē. Lielākais enkurs ir 23 tonnas smags un 6 m augsts.

 Džungļu taka - 380 m gara, sevišķi patiks bērniem – tajā var kāpelēt un ložņāt kā īstos džungļos, šeit izveidotas vairākas laipas, iekarināti tiltiņi, ierīkots tornītis un trase, kas augstākajā vietā sasniedz 2 m augstumu. Vasaras sezonā no maija līdz oktobra beigām cauri Jūrmalas parkam kursē arī Piejūras brīvdabas muzeja Mazbānītis.

Būšnieku ezera dabas taka

(Dabas liegums “Būšnieku ezera krasts”, Ventspils. Sākums  Būšnieku ezera Laivu bāze, Staldzenes iela 70).

8 km gara dabas taka apkārt visam ezeram. Būšnieku ezers atrodas Eiropas aizsargājamo dabas teritoriju Natura 2000 tīklā. Pa ezera purvaino krasta zonu ved 187 m gara gājēju laipa ar skatu platformu putnu vērošanai galā, krasta A daļā izvietota Veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām. Ezera krastos ierīkotas labiekārtotas peldvietas un piknika vietas, velosipēdu novietnes, vasaras sezonā Laivu bāzē var iznomāt laivu, bet aktīvā ūdens sporta cienītāju ērtībai ierīkotas laipas. Ejot ap ezeru, pastaiga aizņems 2 h.

VENTSPILS APKĀRTNE

Vasenieku purva taka

(Dabas liegums Stiklu purvi, Puzes pagasts)

Vasenieku purvs ir sūnu purvs, kas atrodas dabas liegumā Stiklu purvi. 3,8 km gara cilpveida taka, lielāko daļu takas veido koka laipas, taču neliels posms iet arī pa iestaigātu zemes ceļu. Laipa vijas gar skaistiem purva ezeriņiem, cauri mežam, garām bebru dambim. Gājējiem jābūt uzmanīgiem, jo atkarībā no laikapstākļiem takas laipu dēļi var būt gan applūduši, gan slideni, tāpēc ieteicams izvēlēties piemērotus apavus. Pastaiga takā aizņems 1,5 - 2 h.

Rīvas loki

(Labrags. Sākums: Ulmales-Labraga luterāņa baznīca, beigu punkts Gumbu tilts pār Rīvas upi)

Maršruts vijas augšup un lejup pa Rīvas upes lejteces gleznaino senleju. Ceļā skatam paveras neskaitāmi upes līkloči un stāvie krasta atsegumi, iespējams vērot krāšņus dabas skatus un augu daudzveidību. Takai ir 3 posmi. Ceļā ir vairākas vienkāršas atpūtas vietas ar soliņiem un ugunskura vietām. Maršruts piemērots aktīviem gājējiem, takas visu 3 posmu iziešanai pavisam nepieciešamas vidēji 2,5 h, kopējā distance ir 8 km.

Usmas Elkraga dabas taka (Usma. Sākums: Brīvdabas svētvieta)

Taka vijas gar Usmas ezeru un paver skatu uz teiksmaino Moricsalu, kas ietilpst Moricsalas rezervāta sastāvā ar kopējo platību 818 ha. Tas ir otrs vecākais rezervāts Eiropā, dibināts 1912. gadā. Tā kā taka ir vien 0,7 km īsa, pastaiga takā aizņems 15 minūtes.

Dabas taka Ugāles gravas (Ugāle. Sākums: Karters velotriāla trasē pie stenda)

Ejot pa 5,9 km garo lokveida dabas taku "Ugāles gravas", paveras skats uz trim skaistām gravām, pirmā grava iet līdz Ugāles pilskalnam, ceļš ved garām dižozolam, alejai, gadu senai lapegļu audzei, kurai blakus ir dziļa grava un pavisam tuvu ir Ugāles pilskalns. Taka aizvijas gar pilskalna malu, un skatam paveras gan tā virsotne, gan gravas dziļumi. Ceļš ved cauri arkveida tiltiņiem garām baronu Bēru dzimtas kapiem, pāri gravai cauri briežu mežam, nonāk pie otrās gravas, kurā tek avotiņš, saimnieko bebri. Šķērsojot Ventspils–Rīgas šoseju, taka ved cauri mežam uz trešo gravu, kas no visām trim ir visdziļākā un lielākā ar ainaviskākiem skatiem. Takas marķējums: Zaļas lentītes, oranžs marķējums uz kokiem un norādes zīmes ar pēdiņām. Pastaiga takā aizņems 1,5 h.

JŪRTAKA garās distances pārgājienu maršruts

Jūrtaka ir Eiropas garās distances pārgājienu maršruta E9 daļa šķērso plašu Ventspils novada Baltijas jūras piekrastes daļu. Garais pārgājiens gar jūru var sākties jebkurā Jūrtakas Dižjūras distances posmā. Ventspils puses 109 km krasta līnija sākas līdz ar Labragu un noslēdzas ar Miķeļtorni. Šajā posmā gaidāmie spilgtākie iespaidi – stāvkrasti, mazskarta daba, dzintari, zvejniekciemi, klusas pludmales, bākas un baltās dziedinošās smiltis.

6. posms 20 km Pāvilosta – Ulmale – Labrags – Jūrkalne, pārgājienu iespējams veikt 7 - 9 h.  

7. posmā 14 km Jūrkalne – Ošvalki – Sārnate, pārgājienu iespējams veikt 5 – 7 h.

8. posms 15 km Sārnate – Užava, pārgājienu iespējams veikt 5 – 7 h.

9. posms 20 km Užava – Ventspils, pārgājienu iespējams veikt 7 – 9 h.

10. posms 15 km Ventspils – Staldzene, pārgājienu iespējams veikt 5 – 7 h.

11. posms 17 km Staldzene – Liepene – Jaunupe – Ovīši, pārgājienu iespējams veikt 6 – 8 h.

12. posms 18 km Ovīši – Lūžņa – Miķeļtornis, pārgājienu iespējams veikt 6 – 8 h.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4998939sec.