Velobraucējiem pieejami vairāki velomaršruti Ventspilī un tās apkārtnē

Pavasaris steidz pie mums ātriem soļiem, plaukstošie Ventspils parki un apstādījumi ikvienu aicina doties pie dabas. Viens no lieliskākajiem veidiem, kā apskatīt Ventspili, ir pārvietojoties ar velosipēdu. Pilsētas velosipēdu celiņi vijas vairāk nekā 60 km garumā, sasaistot iecienītākos tūrisma objektus un padarot pilsētas skaistāko vietu apskati īpaši ērtu. Pieejams arī  plašs apkārtnes velomaršrutu piedāvājums. Var droši teikt, Ventspils ir velobraucējiem draudzīga un pieejama pilsēta!

Velomaršruts “Vecpilsēta - jaunpilsēta” ved no kuģīša “Hercogs Jēkabs” piestātnes gar ostas promenādi, dodot iespēju pa ceļam apskatīt strūklaku “Kuģu vērotājs”, Livonijas ordeņa pili, govi “Ceļotāju” un citus objektus. Savukārt maršruts “No Staltbrieža līdz Matrozim” ved pa veloceliņu gar mežu līdz pat jūrai, maršruts “Gar Ventas krastu” un “Iepazīsti labo krastu” dos iespēju apskatīt Pārventu.

Tālāku braucienu cienītājiem, ir pieejams viens no garākajiem un populārākajiem velomaršrutiem Ventspilī - “Apkārt Būšnieku ezeram”. Šis maršruts vijas 20 km garumā, sākoties Ventspilī, vedot caur Pārventai, Būšniekiem un aizvedot līdz pat Staldzenei. Pa ceļam var apmeklēt 30 hektāru lielo Briežu dārzu, kā arī ieplānot atpūtu pie Būšnieku ezera, kur atpūtniekiem ir pieejamas labiekārtotas peldu un piknika vietas.

Velobraucēji aicināti apskatīt velokarti, un uzzināt informāciju par vairākiem pilsētas velomaršrutiem, un izvēlēties sev interesējošāko. Taču, ja nav sava velosipēda, pilsētā ir vairākas iespējas iznomāt velosipēdus un TRIX, ar piedāvājumu var iepazīties šeit.

Ventspils veloceliņi ne tikai iedvesmo vietējos iedzīvotājus aktīvi pavadīt laiku un sportot, bet arī ļauj pilsētai veiksmīgi iekļauties EuroVelo 10 un 13 tīklā un doties tālāk ar velosipēdu pa Kurzemi.

EuroVelo 10 maršruts ved gar Baltijas jūras piekrasti, piedāvājot izbaudīt tās dabas un kultūras resursus. Velobraucējus pa ceļam pavada cilvēka mazskartais jūras krasts un piekrastes teritorijas, kas atsevišķos posmos ir saglabājušas savu pirmatnību. Maršruts iekļauj dažādus dabas parkus un liegumus, kultūrvēstures objektus un tūrisma galamērķus, piemērots tiem, kuri vēlas ne tikai aktīvi ceļot, bet arī baudīt atpūtu jūras krastā un vērot dabu.

EuroVelo 13 jeb dzelzs priekškara maršruts lieliski atspoguļo unikālas vēstures liecības un ir bagāts ar militārā mantojuma un citiem apskates objektiem visā tā garumā. Latvijā maršruts vijās 562 km garumā no Ventspils uz Ziemeļiem, dodot iespēju pa ceļam viesoties 12 Lībiešu ciemos un apmeklēt bijušās militārās pilsētiņas Zvaigznīte drupas un Irbenes radioastronomijas centru.

Braucot tālāk, noderēs velomaršruts “Pa lībiešu ciemiem”, kas ved cauri senajiem lībiešu zvejniekciemiem gar Dižjūru un Slīteres nacionālo parku. Šis maršruts sākas Mazirbē un ved cauri Košragam, Pitragam, Saunagam un Vaidei. Šī maršruta garums ir ap 28 km un ir veicams vienā dienā.

Taču, ja ir vēlme doties garākā velobraucienā, Košragā šis maršruts atzarojas citā - “Gar Dižjūr un mazjūr” jeb tā saucamajā Slīteres aplī. Šis ir apļveida maršruts un to var veikt arī pretējā virzienā - to var sākt Košragā vai Melnsilā un beigt jebkurā citā punktā. Maršruta garums ir ap 50 km un ir veicams vienā vai divās dienās ar nakšņošanu tūristu mītnēs. Šie maršruti dod lielisku iespēju velobraucējiem izbaudīt piekrastes dabu un apskatīt lībiešu kultūras mantojumus.

Vērts arī ielūkoties Kurzemes velomaršrutos, savukārt tālākiem veloceļojumiem, iepazīties ar Eurovelo karti. Vairāk informācijas par velomaršrutiem mājaslapā visitventspils.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35802484sec.