Aizved klasi piedzīvojumā uz Ventspili

Jaunais mācību gads ir iesācies veiksmīgi, bērniem atgriežoties skolas gaitās. Taču atsākoties mācību procesam, tuvojas arī skolēnu rudens ekskursijas. Ventspils Tūrisma informācijas centrs (TIC) ir sagatavojis ceļvedi aizraujošai rudens ekskursijai uz Ventspili.

Apgūsti tehnoloģijas!

Ventspils Digitālais centrs aicina skolēnus no visas Latvijas piedalīties aizraujošās un radošās tehnoloģiju nodarbībās. Tas iespējams gan klātienē Ventspils Digitālajā centrā, gan skolā, gan attālināti - tiešsaistē. Skolēniem tiek piedāvātas 13 aizraujošas darbnīcas.

Darbnīcas veidotas noteiktiem vecumposmiem, sākot no pirmsskolas vecuma bērniem līdz pat 12. klases skolēniem. Klātienes darbnīcās skolēni tiek nodrošināti ar Ventspils Digitālā centra rīcībā esošo bagāto tehnoloģiju klāstu: datoriem, planšetdatoriem, robotiem, programmējamām ierīcēm, drukas iekārtām u.tml. atbilstoši nodarbības saturam. Savukārt attālinātās darbnīcas iespējams organizēt, gan skolēniem esot skolā - klasē, gan atrodoties pie datora mājās.

Interesentiem ir iespēja piedalīties reklāmdrukas, robotikas, STEM, Minecraft, programmēšanas, telefona aplikācijas un citās interesantās un izglītojošās darbnīcās.

Ventspils Digitālais centrs, Akmeņu iela 3, www.digitalaiscentrs.lv.

Baudi ūdens priekus!

Jautri pavadīt laiku ar klasi piedāvā Ūdens Piedzīvojumu parks. Šeit ir pieejama ūdens atrakciju daļa ar divām slīdrenēm, kalnu upe, rotaļu iekārtas bērnu baseinā un SPA komplekss, kur atrodas trīs dažādas pirtis, sāls istaba, aukstā ūdens baseins, masāžas dušas, aukstā ūdens toveris un mākslīgā ledus ģenerators.

Ūdens atrakciju un SPA zona darbosies Ministru kabineta noteikumos Nr.360 noteiktajā dzeltenajā režīmā, proti, pakalpojumi tiek sniegti personām ar pārslimojušas vai vakcinētas personas sertifikātu, kā arī personām ar negatīvu Covid 19 testu. Personas, kuras ir jaunākas par 12 gadiem, drīkst apmeklēt Ūdens atrakciju un SPA zonu tikai kopā ar pavadošo personu, tajā skaitā skolotāju, kurai ir sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts.

Ūdens Piedzīvojumu parks, Lauku iela 5, T.: +371 25636777, www.udensparks.lv

Aktīvā atpūta!

Iegūt pozitīvas emocijas un kārtīgi izkustēties piedāvā Ventspils Piedzīvojumu parks. Šeit ir pieejams plašs atrakciju klāsts - Kaķa taka, batuti, bamperlaivas, bampermašīnas, kameršļūkšanas trase, gumijlēkšanas batuti, tramplīnlaiva, piepūšamās atrakcijas, bērnu autoskola, veikparks, peintbola laukums un citas atrakcijas. Savukārt uzkāpjot kalnā "Lemberga hūte", līdzās staltbrieža skulptūrai paveras dižākais skats Kurzemē. Ziemā šeit izveidots snovparks ar tramplīniem, slaidiem un reiliem un kalnu slēpošanas trase. Līksmus brīžus sagādā arī kameršļūkšanas trase, ragaviņu kalns un mācību trase ar lenšu pacēlāju, kas norobežota ar drošības tīklu, inventāra nomas punkts un kafejnīca.

Ventspils Piedzīvojumu parks, Saules iela 141, Ventspils, T.: +371 28611333, www.lembergahute.lv  |  www.piedzivojumuparks.lv

Iepazīsti kultūrvēsturi!

Iekļaujot muzejus skolēnu ekskursijas programmā, iespējams apvienot divus aktivitātes – iegūt jaunas zināšanas un interesanti pavadīt laiku. Livonijas ordeņa pils, viena no Ventspils muzeja struktūrvienībām un senākā ēka pilsētā, var teikt - pilsētas sirds. Pilī iekārtota pastāvīgā ekspozīcija, kas veltīta Ventspils un novada vēsturei, regulāri notiek mākslas un vēstures izstādes. Muzejs skolēnu grupām piedāvā dažādas muzejpedagoģiskās programmas nodarbības par dažādām tēmām:

Vēsture un daba

• Senākie iedzīvotāji Latvijas teritorijā

• Iepazīsti viduslaikus! Viduslaiku pils, spēles, dzīvesveids un tērpi

• “Svārki, brunči, lindraki. Vēsturiskais mantojums un mūsdienu mode”*

• “Pēdas paliek. Dzīvnieku pēdas. Vai pēdas paliek arī vēsturē?”*

Livonijas ordeņa pils, Jāņa iela 17, Ventspils, T.: +371 29590093

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs vienīgais tieši zvejniecībai veltītais brīvdabas muzejs Latvijā ar zvejnieku sētām, klētīm un vējdzirnavām. Šeit apskatāma jaunā Laivu māja. Tajā izvietots plašs zvejas līdzekļu klāsts – 21 zvejas laiva un ar zvejniecību saistīti priekšmeti, ļaujot apmeklētājiem iepazīt zvejnieka darba ikdienu un zvejniecības attīstības ceļu Ziemeļkurzemē. Viena no laivām filmēta Latvijas pilnmetrāžas filmā “Zvejnieka dēls” (1939). Piejūras brīvdabas muzejā iemīļota izklaide un reizē izziņas objekts ir šaursliežu dzelzceļa Mazbānītis. Lokomotīve kursē pa 1,4 km garo Riņķa līniju un 3 km garo Kalna līniju, kas aizved līdz Ventspils Piedzīvojumu parkam.

Piejūras brīvdabas muzeja āra ekspozīcija un Mazbānītis apmeklētājiem pieejams līdz 31. oktobrim.

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs Rinķa iela 2, Ventspils, T.: +371 63624467, www.muzejs.ventspils.lv

Amatu mājā ir iespēja iepazīt dažādus senus amatus, piedalīties senlaicīgā klases stundā un apskatīt dažādas izstādes. Muzejpedagoģiju piedāvajums rudenim:

•    Attālināta nodarbība "Leģenda par zelta saktu";

•    Muzejpedagoģiskā programma "Senā skola";

•    Muzejpedagoģiskā programma "Amats - dzīves zelta pamats";

•    “Mazā komediantu skola” jautrs, izklaidējošs, izzinošs un saliedējošs pasākums stundas garumā. Programmā savdabīgi stāsti par cirka vēsturi Ventspilī, praktiska darbošanās ar ieskatu dažādos cirka žanros, nepārspējama kumēdiņu pasniedzēja. Dalībnieku skaits grupā: 20, pieteikt pa T.: +371 29665848

Amatu māja, Skolas iela 3, Ventspils, T.: +371 63620174, www.muzejs.ventspils.lv

Zinātne aizrauj!

Jaunrades nama planetārijs un observatorija piedāvā skatīties aizraujošus planetārija zvaigžņu šovus un 360 grādu filmas par dabu, Visumu un planētām, kā arī piedāvā dažādas interaktīvās nodarbības, šovus par dažādām tēmām un pašu izvēlētas filma no planetārija repertuāra.

Grupu apmeklējums jāpiesaka iepriekš.

Planetārijs un observatorija, Maiznieku iela 11, Ventspils, T.: +371 63622805, www.jaunradesnams.lv/planetarijs/repertuars/

Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs septembrī un oktobrī piedāvā ekskursijas skolēniem Irbenes radioteleskopu kompleksā. Šeit joprojām zinātniskos nolūkos darbojas 32 m pilnīgi grozāma paraboliska antena RT-32, kas ir lielākā Ziemeļeiropā un astotā lielākā pasaulē, kā arī otra – 16 m antena RT-16. Ieejas biļešu cena skolniekiem ir 3 eur.

Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs, Irbene, Ances pagasts, Ventspils novads, T.: +371 29230818, www.virac.eu/ekskursijas

Apmeklējot visitventspils.com mājas lapu un spēlējot spēles par Ventspili, ir iespēja nopelnīt Ventus, ar kuriem norēķinoties saņemt līdz pat 50 % atlaidi 40 dažādās atpūtas un izklaides vietās, vai iegūt tos, kā suvenīru. Saņem Ventus Ventspils Tūrisma informācijas centrā, Dārzu ielā 6 vai Olimpiskā centra "VENTSPILS" viesnīcā Lielajā prospektā 33.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53107786sec.