«Cēsis 813» Svinam vasaru!

No 19. līdz 21.jūlijam ar tradicionāli plašu programmu svinēsim Cēsu pilsētas svētkus “Cēsis 813”, kam šogad dota devīze “Svinam vasaru!”


Svētku centrālā skatuve šoreiz būs Vienības laukumā, kur arī norisināsies galvenie svētku notikumi.


Pilna svētku programma aplūkojama ŠEIT.


Svētku atklāšanas dienā, 19.jūlijā, Vienības laukumā uz lielā ekrāna varēs baudīt latviešu kino.


Savukārt Smilšu laukumā skanējumu sāks ikgadējais mūzikas festivāls “Fono Cēsis”. Pirmajā festivāla dienā uzstāsies "Skyforger", "Dzelzs vilks", "Laime pilnīga", "Riga Reggae", "All Day Long" un "Doni Tondo".


Vilinoša piektdienas vakara programma arī Rožu laukumā, kur notiks klusā ballīte. Vienlaikus tiks spēlēta dažādu žanru mūzika, bet apmeklētāji, saņēmuši austiņas, varēs izvēlēties tīkamāko skaņu celiņu dejošanai, kamēr ballītes laikā laukumā valdīs klusums.


Pēc klusākām vai skaļākām iesildīšanās ballītēm sestdien, 20.jūlijā, svētku apmeklētāji varēs mesties pamatīgā notikumu virpulī. No rīta, kā ierasts, pūtēju orķestris “Cēsis” modinās pilsētniekus ar skanīgām melodijām. Dienas laikā Vienības laukumā notiks aktivitātes ģimenēm, zinātniski eksperimenti, leļļu teātris, burbuļošanas darbnīca, pulcēsies lieli un mazi dziedātāji, būs skatāms uzvedums “Čivināsim vai lidosim?” Cēsu teātra izpildījumā, kā arī gaidāmi citi pārsteigumi.


Cēsu baptistu draudzes zvanu ansamblis, svinot 10 gadu jubileju, aicina uz zvanu mūzikas koncertu “Soli Deo Gloria”, kas plkst.18.00 sāksies Ķiršu ielā 1.


Vakarpusē uz centrālās skatuves valdīs teatrālas noskaņas, ko ievadīs Valmieras dziedošie aktieri un turpinās Vidzemes kamerorķestris, diriģents Andris Veismanis un solisti Daumants Kalniņš, Marlēne Keine un Mihails Čuļpajevs. Svētku laukuma programmas režiju rada cēsniece Gunita Bārda.


Visu dienu vecpilsētas ielās rosīsies plašs mājražotāju tirdziņš. Rīgas ielā sevi parādīs gan vecpilsētas, gan bijušā Cēsu rajona uzņēmēji. Savukārt Rožu laukumā noderīgas lietas varēs uzzināt no nevalstisko organizāciju un izglītības iestāžu pārstāvjiem, un ne tikai.


Pils dārzā varēsim ceļot laikā un apgūt seno amatu prasmes, klausīties senās mūzikas ansambļus, iepirkties vēsturiskajā Hanzas tirgū un izstaigāt Livonijas kulināro ceļu. Savukārt atelpu no svētku dunas varēs gūt Pils laukumā, kur visas dienas garumā darbosies pirtslietu un dabīgās kosmētikas tirdziņš, darbnīcas un notiks citas sevi lutinošas aktivitātes.


Arī sestdien Smilšu laukumu no plkst.15.00 līdz pat 4.00 no rīta pieskandinās rokmūzikas festivāls “Fono Cēsis”. Festivāla otrajā dienā uz skatuves kāps "Laika suns", "The Sound Poets", Chris Noah, cēsnieki "Franco Franco", "So Lucid Electric Feel", Haralds Sīmanis, kā arī Izraēlas mākslinieki "Age is a Box".


Jāatgādina, ka tradicionālais lukturu gājiens šoreiz sāksies Pils parkā, bet noslēgsies Vienības laukumā. Uz svētku centrālās skatuves notiks “Gada cēsnieka” godināšana, un to noslēgs krāšņs salūts. Vairāk informācijas un pieteikšanās gājienam ŠEIT.


Dienas programmas noslēgumā pirmatskaņojums Riharda Saules šovam “The Queen Experience” un dejas Vienības laukumā līdz plkst.2.00.


Zinām un priecājamies, ka “Cēsis 813” notikumus apmeklē viesi no citām pilsētām, tāpēc AS “Pasažieru vilciens” svētku kulminācijas dienā, 20.jūlijā, norīkojusi vilciena papildreisu maršrutā Rīga-Cēsis-Rīga.


Vilciens no Rīgas Centrālās stacijas 20.jūlijā izbrauks plkst.14.11, apstājoties stacijās Zemitāni, Čiekurkalns, Jugla, Inčukalns, Sigulda, Līgatne un Cēsis, kur ieradīsies plkst.15.40. Pēc svētku uguņošanas vilciens plkst.0.30 no Cēsīm dosies uz Rīgu, apstājoties jau minētajās stacijās un galamērķi sasniedzot plkst.1.56.


Vilciena kustības grafiku apskati ŠEIT.


Pilsētas svētku noslēdzošā diena 21.jūlijs, būs veltīta atpūtai un sportam. Norisināsies “Ghetto Games”, “Zelta mopēds”, “Drosmes skrējiens” un florbola sacensības.


Cēsis dibinātas 1206.gadā, tā ir trešā vecākā pilsēta Latvijā un Latvijas karoga dzimtene.

Svētku ģenerālsponsors AS “Cēsu alus”. Svētkus atbalsta: SIA “CDZP”, SIA “M.E.LAT-LUX”, AS “Balta”, Bērnu centrs “KĀ MĀJĀS”, SIA “Beātus”, SIA “Green Line Services”, AS “Pasažieru vilciens”.


Vēsturiskais viduslaiku tirgus norisināsies “Interreg Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam” līdzfinansēta projekta “Livonijas kulinārajā mantojumā balstīta tūrisma produkta izveide un popularizēšana” (“Livonijas kulinārais ceļš”) ietvaros.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16429305sec.