Cēsis 816.jubileju svinēs ar koncertiem, gaismu šovu, gājienu un eksperimentiem

Jau tradicionāli jūlija trešajā nedēļas nogalē, no 15.jūlija līdz 17.jūlijam, Cēsis svinēs savus gada lielākos svētkus – “Cēsis 816”. Šie būs pirmie svētki pēc ilgstošāka pārtraukuma, kad plašās programmas notikumus varēs apmeklēt klātienē bez ierobežojumiem. Svētku vadmotīvs, atsaucoties uz pērn notikušo novadu reformu, ir augšana. Augšana gan fiziskā, gan intelektuālā, gan vides aizsardzības jomā, kam šajos svētkos tiks pievērsta īpaša uzmanība.

Priecājamies paziņot, ka šogad tiek atjaunota gājiena tradīcija, kurā aicināti piedalīties ar Cēsīm saistītu uzņēmumu kolektīvi, sporta komandas, interešu grupas un citi novadnieki! Aicinām īpaši padomāt par sava kolektīva vizuālo izskatu un iekļauties kopējā svētku tematikā – Cēsis aug. Pieteikšanās gājienam tiks izsludināta jūnija vidū.

Īpašais svētku notikums divu dienu garumā, “Cēsu eksperimentālais kvartāls 2022”, notiks radošajā un digitālajā kvartālā “Rainis”. Kā stāsta šīs zonas organizatori “Making Magic”: “Arī ierastais mēdz pārsteigt, ja uz to paraugās citādi. Redzi Cēsis citām acīm, sadzirdi mūsu stāstus, izgaršo mūsu garšas, ļaujies mūzikai un kustībai”. Kvartālā kopā savīsies dažādas mākslas izpausmes formas un tehnoloģijas. Tās jaunā veidā stāstīs mūsu stāstus – par Cēsīm, cēsniekiem, mūsu vietām un lietām, radītājiem un darītājiem. Īpaši stāsti īpašā vietā – rodot ikvienam iespēju ielūkoties vēl neredzētajā.

Piektdienas vakarā turpat, Raiņa kvartāla iekšpagalmā, notiks ballīte “Crazy Disco Night”. Ballīti neaizmirstamu padarīs īpašs viesis no Francijas.

Unikāls svētku notikums būs gaismu performances “Cēsis aug”. Piektdienas un sestdienas vakarā aicinām tās baudīt Ruckas parkā, Pirtsupītes gravā un uz Cēsu Sv.Jāņa baznīcas.

Galvenajā svētku dienā, sestdienā, 16.jūlijā, notiks tradicionālais mājražotāju un amatnieku tirdziņš uz Rīgas ielas, kur sanākušos priecēs arī ielu mākslinieki un muzikanti. Savukārt Rožu laukumā notiks Vēsturiskais Hanzas tirgus. Pieteikšanās svētku tirdziņam ŠEIT. Nolikums skatāms raksta apakšā.

Sestdienas rītā Pils laukumā aicināsim pašus mazākos uz “Bērnu rītu”, kur vingrosim, skatīsimies izrādi un darīsim citas aizraujošas nodarbes. Savukārt, jauniešiem būs radošas un izglītojošas aktivitātes visas dienas garumā programmā “Cēsis mācās”.

Cēsu pilsētas stadionā sestdien un svētdien norisināsies dažādas sporta sacensības un aktivitātes.

Pēcpusdienā Vienības laukumā tiks atklāta “Cēsis 816” studija, aicinot uz sarunām cēsniekus un dažādus svētku viesus. Protams, būs arī muzikāli sveicieni un citi pārsteigumi.

Vakara programmu sāksim ar krāšņu svētku gājienu. Tas šogad startēs no Lielās Skolas ielas, metīs loku apkārt Vienības laukumam un svinīgi noslēgsies Pils parkā, kur sveiksim “Gada cēsnieku 2021” un baudīsim svētku koncertu ar Vidzemes kamerorķestri un solistiem Andra Veismaņa vadībā. Līdz ar tumsas iestāšanos uz skatuves kāps viena no Latvijas uzlecošajām zvaigznēm, pēc kuras sekos krāšņa vasaras zaļumballe. Vakara koncertus varēs vērot arī tiešraidē ReTV televīzijas kanālā.

Svētdienā, svētku noslēdzošajā dienā, aicināsim uz svētku pikniku “Mūzikas impresijas” Cēsu Pils dārzā.

Pilsētas stadionā turpināsies sporta aktivitātes. Savukārt pa dienu notiks Cēsu novada autosportistu parādes brauciens Cēsu ielās. Šos un citus auto varēs apskatīt vecajā tirgus laukumā, kur būs autosporta mašīnu izstāde un DJ [Ex] da Bass spēlēs ballīti.

Svētku programmu noslēgsim ar jautru tradicionālo izklaidi – vasaras slēpojienu “Ziedošās slēpes”.

Pilna “Cēsis 816” programma tiks publicēta jūnija vidū.Svētkus “Cēsis 816” organizē p/a “Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs” sadarbībā ar radošo apvienību “Making Magic”, Francijas institūtu Latvijā un televīzijas kanālu “ReTV”.

Cēsis dibinātas 1206.gadā, tā ir trešā vecākā pilsēta Latvijā, Latvijas karoga dzimtene un 2025.gadā kļūs par Latvijas kultūras galvaspilsētu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43350196sec.