Pūtēju orķestru konkursos Cēsīs izvērtēs Latvijas un ārvalstu dalībniekus

No 2015. gada 28. līdz 29. martam Vidzemes koncertzālē ''Cēsis'' notiks III Starptautiskais pūtēju orķestru konkurss BALTIC OPEN un VII Latvijas pūtēju orķestru konkurss, kurā dzirdēsim 40 Latvijas un ārvalstu pūtēju orķestru sniegumu.

Jau trešo reizi I visaugstākās grūtības pakāpes grupā un II augstākās grūtības pakāpes grupā notiks starptautiskais konkurss BALTIC OPEN, kurā bez Latvijas orķestriem piedalīsies arī Jauniešu pūtēju orķestris Jistebnik (Čehija), Tallinas Tehnoloģiju universitātes (Igaunija) un Šauļu Dainu mūzikas skolas (Lietuva) orķestri.

''Savā ziņā konkurss pēc formas ir svīta, kas sastāv no vairākām patstāvīgām daļām, ko apvieno kopīga tematika. 1.daļa ir ''Orķestri'' – ne tikai žūrijai, kolēģiem, bet ikvienam klausītājam, kurš martā pēdējās nedēļas nogalē iegriezīsies Vidzemes koncertzālē ''Cēsis'', būs iespēja dzirdēt, redzēt, vērtēt, salīdzināt un iepazīt orķestrus no visiem Latvijas novadiem un ārzemēm. 2.daļa ''Komponisti'' - jau no konkursa pirmsākumiem tā obligāto repertuāru veido latviešu komponistu skaņdarbi. Šogad tie būs Alvila Altmaņa ''Atmiņu valsis'', Georga Pelēča ''Svīta pūtēju orķestrim'' un Andra Vecumnieka Uvertīra ''Veltījums pūtēju orķestrim''. 3.daļa ''Žūrija'' - konkursu vērtēs starptautiska žūrija – Liepājas simfoniskā orķestra galvenais diriģents Atvars Lakstīgala, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestra diriģents Guntis Kumačevs, Klaipēdas Muzikālā teātra galvenais diriģents Dainius Pavilionis (Lietuva) un Igaunijas Policijas un robežsardzes orķestra galvenais diriģents Hando Poldmae (Igaunija). 4.daļa, savukārt, ir kausi, apsveikumi, aplausi un ziedi,'' par konkursa norisi stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra pūtēju orķestru nozares eksperte Astrīda Ķēniņa.

Sestdien, 28.martā no plkst. 10.00 spēlēs zemākās (IV, V) grūtības pakāpes orķestri no Siguldas pagasta un Dikļiem, kā arī orķestri ''Salaspils'', ''Dekšāres'', ''Vikords'', ''Auce'', ''Kazdanga'' un ''Pociems''.

No plkst. 13.00 muzicēs III (vidējās grūtības pakāpes orķestri) ''Bauska'', ''Cēsis'', ''Dobele'', ''Tukums'', ''Skaistkalne'', ''Ugāle'', ''Saldus'', ''Ventspils'', ''Lemisele'', ''Signāls'', Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas, Gulbenes mūzikas skolas, Gulbenes kultūras centra, Strenču novada un Inčukalna novada, kā arī Ozolnieku novada orķestris ''Zelmeri Pro''.

Svētdien, 29.martā plkst. 10.30 konkurss turpināsies ar II - augstākās grūtības pakāpes grupas orķestru - Jauniešu pūtēju orķestra Jistebnik (Čehija), ''Balvi'', ''Tālavas taurētājs'', ''Horizonts'', Madonas, Talsu, Šauļu Dainu mūzikas skolas un Naujenes Mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestru piedalīšanos.

No plkst. 14.00 spēlēs I – visaugstākās grūtības pakāpes grupas orķestri: Jauniešu pūtēju orķestris ''Auseklītis'', Rīgas Tehniskās universitātes Studentu pūtēju orķestris ''SPO'', ''Fanfara'', Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas, Latvijas Universitātes un Tallinas Tehnoloģiju universitātes pūtēju orķestri.

III Starptautisko pūtēju orķestru konkursu BALTIC OPEN un VII Latvijas pūtēju orķestru konkursu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC).

Klausīties konkursus aicināts ikviens interesents. Ieeja bez maksas!

Konkursu programma pieejama LNKC mājas lapā: www.lnkc.gov.lv/jaunumi/puteju-orkestru-konkursos-cesis-izvertes-latvijas-un-arvalstu-dalibniekus/.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40892601sec.