LSO jauno gadu Liepājā uzsāk ar Andra Dzenīša pirmatskaņojumu

Sestdien, 27. janvārī pl. 18.00 Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) koncertzālē "Lielais dzintars" aicina uz apjomīgu un emocionālu latviešu komponista Andra Dzenīša pirmatskaņojumu, kuram līdzās izskanēs 20. gadsimta klasiķu darbi. Pirms tam, pl. 17.00 klausītāji tiek aicināti uz sarunu par koncertā atskaņoto mūziku, ko vadīs jaunais muzikologs Dāvis Eņģelis.

Jauno gadu LSO ir iesācis ar ierakstu sesijām un dalību Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncertā Rīgā, kur pirmatskaņos Jēkaba Jančevska jaundarbu "Turbidus", kā arī Jura Karlsona Devīto Liepājas koncertu orķestrim "Gliese 581". Nu pienākusi kārta gada pirmajam koncertam orķestra rezidencē Liepājā, kas būs ievērojams ar vēl vienu pirmatskaņojumu – Andra Dzenīša simfoniju "Mīlestība ir stiprāka".

Simfonija "Mīlestība ir stiprāka" ir pirmais A. Dzenīša darbs šajā žanrā, un, kā uzsver komponists, līdz šim apjomīgākais viņa veikums orķestrim – gan fiziski, gan emocionāli. "Simfonija žanriski ir visu rezumējošs, apkopojošs darbs, un es mūzikā vēroju to, kas notiek pasaulē. Maz mīlestības. Daudz nemīlestības. Manā simfonijā mīlestība ieskanas, skaņdarbam izskanot. Tā tur ir. Jo cerības un mīlestības vadīts rakstīju šo darbu. Manā mūzikā nereti atbilde uz uzdotajiem jautājumiem seko pēc novilktajām divām noslēguma svītrām," saka komponists.

Šis ir ne tikai Latvijas, bet arī komponista Andra Dzenīša jubilejas gads – viņa simfonijas pirmatskaņojums notiks dažas dienas pēc skaņraža 40. jubilejas. Kopumā šis viņam ir ļoti ražīgs laiks – gan pagājušais gads, gan šis ir pirmatskaņojumiem un citiem muzikāliem notikumiem bagāts. Jaundarbu atskaņošanai 2018. gadā komponistam pasūtījis ievērojamais latviešu diriģents Andris Nelsons ar abiem viņa vadītajiem izcilajiem orķestriem – Leipcigas "Gewandhaus" un Bostonas simfonisko orķestri.

Koncertā Liepājā LSO atskaņos arī franču komponista, impresionista ar neoklasicisma un ekspresionisma iezīmēm Morisa Ravela Koncertu klavierēm un orķestrim Solmažorā un krievu komponista Sergeja Prokofjeva Pirmo simfoniju, pazīstamu arī ar nosaukumu "Klasiskā". Ravela klavierkoncertā soliste būs Agnese Egliņa, kuras sniegumu raksturo smalka skatuviskā izjūta, rotaļīga precizitāte, spēles spars un atraktivitāte.

Biļetes uz LSO koncertiem pieejamas visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Pirms koncerta pl. 17.00 koncertzāles “Lielais dzintars” Dzintara Jurgelaiša vārdā nosauktajā kamerzālē “Sarunas par mūziku” – tikšanās neformālā gaisotnē ar komponistu Andri Dzenīti un diriģentu Gunti Kuzmu. To vadīs muzikologs, mūzikas kritiķis un apskatnieks, Jaunā kritiķa veicināšanas balvas ieguvējs Dāvis Eņģelis. Ieeja ar koncerta biļetēm bez maksas, biļetes norises vietā - 3 EUR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12873197sec.