Ar skaistākajām Francijas melodijām Liepājā uzstāsies ansamblis Le Poème Harmonique

Kā romantisks pārsteigums Visu mīlētāju dienā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" uzstāsies pasaulslavenais, šarmantais senās mūzikas ansamblis "Le Poème Harmonique" no Francijas. Skanot dūdām, flautām, perkusijām un senajiem instrumentiem, 2020. gada 15. februārī plkst. 18.00 koncertsērijā "Pasaule Lielajā dzintarā" ansamblis izdziedās skaistākās Francijas melodijas.

Baroka mūzikas meistara Vensāna Dimestra (Vincent Dumestre) vadībā ansamblis "Le Poème Harmonique" Liepājā izpildīs seno franču dziesmu programmu "Aux Marches du Palais" ("Uz pils kāpnēm").

"Gadsimtiem ilgi franču dziesmas tiek nodotas no paaudzes paaudzē. Lai arī gadu gaitā tās ir pakāpeniski mainījušās, melodijas, ko dzirdēsim "Lielajā dzintarā", joprojām ir plaši pazīstamas un mīlētas Francijā. Starp šīm šķietami vienkāršajām 15. – 19. gs. dziesmām ir īsteni meistardarbi, kas droši pieskaitāmi franču kultūras mantojumam," par koncerta programmu stāsta Liepājas koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Veidojot koncertprogrammu "Skaistākās Francijas melodijas", ansambis "Le Poème Harmonique" atgriezies pie tradicionālo Francijas dziesmu saknēm. Mūziķi tiekušies izzināt šo dziesmu izcelsmi, kā un kur tās radušās, un kā saglabājušās līdz mūsdienām, izpētīt to oriģinālos tekstus, pētot gadsimtiem senas dziesmu grāmatas, lai pietuvinātos iespējami autentiskam to lasījumam.

Koncertprogrammas ieraksts saņēmis augstāko novērtējumu Francijā (Diapason d’Or un Choc balvu no žurnāla Classica). Līdz šim programma ir izpildīta daudzās prestižās koncertu vietās – Trianonas teātrī Francijā (Théâtre du Trianon), Atēnu Nacionālajā muzejā Grieķijā, Prāgas Pavasara festivālā Čehijā, Bostonas Senās mūzikas festivālā ASV, Iglesia de la Recoleta baznīcā Čīlē, Nacionālajā muzejā Tokijā un citur.

"Le Poème Harmonique", kuru 1998. gadā dibināja diriģents un seno strinkšķināmo instrumentu spēles lietpratējs Vensāns Dimestrs, ir aizrautīgu mūziķu ansamblis, kas galvenokārt atskaņo 17. un 18. gadsimta mūziku. Izmantojot daudzveidīgus senos instrumentus, visi kopā viņi atklāj vēlīnās renesanses un agrīnā baroka laika poētisko elpu. Izceļoties kā uz Francijas, tā starptautiskajām skatuvēm, ansamblis pazīstams ar savām smalki izstrādātajām oriģinālajam programmām, kuru repertuāram raksturīga pētnieciska pieeja un apbrīnojams vokālais un instrumentālais skanējums. Pērn "Le Poème Harmonique" svinēja savas pastāvēšanas 20. gadskārtu, savukārt šogad vērienīgi plāno atzīmēt savu 1000. koncertu.

Koncertā Liepājā uzstāsies: Klēra Lefiliatra (Claire Lefilliâtre), soprāns; Seržs Gubiū (Serge Goubioud), tenors; Viktors Sikārs (Victor Sicard), bass; Kristofs Telārs (Christophe Tellart), rata lira, dūdas; Pjērs Amons (Pierre Hamon), flautas, dūdas; Lukašs Perešs (Lucas Peres), viola da gamba; Žoels Grārs (Joël Grare), perkusijas; Vensāns Dimestrs (Vincent Dumestre), teorba, diriģents.

Koncerts "Skaistākās Francijas melodijas. Le Poème Harmonique" turpina Liepājas koncertzāles koncertsēriju "Pasaule Lielajā dzintarā", kas apmeklētājus aicina uz īpaši augstvērtīgiem pasaules aktuālāko mākslinieku koncertiem un notikumiem. Sērijā iekļaujas unikāli projekti, kuri ir mākslinieku vienīgā uzstāšanās Latvijā vai pat visā Eiropā. Tuvākie sērijas koncerti – 21. martā "Spāņu flamenko. Ģitāras un dejas" un "Youn Sun Nah. Korejiete ar brīnumaino balsi" – 30. maijā.

Koncertus ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA "Lielais Dzintars", plašāka informācija lasāma lielaisdzintars.lv. Biļetes nopērkamas koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57195902sec.