Kur Liepājā doties ekskursijā ar klasesbiedriem vai kopā ar savu ģimeni?

Liepāja un tās apkārtne ir labākā vieta, kur atpūsties kopā ģimeni un draugiem – izbaudiet neaizmirstamo Liepājas pludmali ar baltākajām smiltīm pasaulē, izbrauciet visi kopā ar velosipēdiem pa vairāk nekā 50 km garo veloceliņu, izvējojieties Karostā, smelieties enerģiju Liepājas dabā: ezerā, atpūtas parkos, bērnu laukumos, romantiskās pastaigās pa pilsētu un dodieties aizraujošās un izzinošās ekskursijās!

Lai būtu ērtāk izvēlēties, esam apkopojuši aktivitāšu piedāvājumu Liepājā un apkārtnē, kas piemērotas gan skolēniem, gan arī lieliskai atpūtai ģimenēm ar bēriem.

Koncertzāle “Lielais dzintars”

Starptautiski atzītā arhitektūras pērle – koncertzāle “Lielais dzintars” arizcilu akustiku, laikmetīgu un starptautiski atzītu ēkas arhitektūru un daudzfunkcionalitāti. Par ekskursiju pieejamību sazināties ar koncertzāles informācijas centru.

+371 634 24555

[email protected]

www.lielaisdzintars.lv

Zinātnes un izglītības inovāciju centrs ZIIC

Atklāj zinātni taustāmā un uzskatāmā veidā Zinātnes un izglītības inovāciju  centrā (ZIIC). ZIIC filiāle Autoru ielā 4/6  piedāvā vairāk nekā 20 interaktīvus eksponātus, kā arī mūsdienu izglītības tehnoloģijas, kas apgūstamas  praktiskā darbībā STEM un IT jomu nodarbībās. Savukārt ZIIC filiāle (Dabas māja) Zirgu salā 2 aicina ekskursijās iepazīt vides zinātni – bioloģiju, ekoloģiju, zooloģiju  un citas ar dabu saistītas nozares. Ar iepriekšēju pieteikšanos centrs atvērts ikvienam interesentam, īpaši  skolēnu grupām un ģimenēm ar bērniem.

Autoru iela 4/6, +371 25728867, [email protected]

Zirgu sala 2, +371 26644834, [email protected]

www.liepaja.lv/liepajaziic

Amatnieku nams

Amatnieku nams vienkopus pulcē 16 dažādus Kurzemes novada amatniekus, kas ar lielu prieku par savu amatu un tā tradīcijām pastāstīs arī viesiem. Amatnieku darbnīcās iespējams apskatīt gan to, kā uz stellēm top tautas tērpi, gan to, kā tiek veidotas sveces, metāla rotas, keramikas darbi, ādas un dzintara izstrādājumi. Amatnieku namā arī apskatāmas garākās dzintara krelles Latvijā. Tās ir 123 metru garas, 19,5 kilogramu smagas, ar teju 17 000 dzintara gabaliņiem, ko dāvinājuši liepājnieki. Turpat aplūkojami vairāk nekā simts gadus veci un ari tikko darināti tautas tērpi. Iespējams pieteikt arī dažādas darbnīcas.

+371 26541424

[email protected]

https://liepaja.travel/darit-un-redzet/amatnieku-nams/

Orientēšanās poligoni

Liepājas orientēšanās poligonus iespējams apmeklēt jebkurā gadalaikā. Izvēlieties sev tīkamāko maršruta lokāciju – Jūrmalas parks, Liepājas centrs, Karosta vai Beberliņi vai pieveiciet tos visus. Katrā kontrolpunktā iespējams atzīmēties ar mobilo aplikāciju “Qrenteerings”, fiksējot savu rezultātu un salīdzinot to ar draugiem.

+371 20252282

[email protected]

https://www.liepaja.lv/orientesanas

Piedzīvojums Karostā

Karosta ir daļa no Liepājas, bet reizē – pasaule pati par sevi. Tā ir brīnumaina, paradoksāla un unikāla vieta ne tikai Latvijas, bet arī pasaules vēsturē. Karosta ir viens no neparastākajiem objektiem Latvijā. Karostas iepazīšanai piedāvājam ekskursijas pa cietumu, fortiem, ūdenstorni, brīvības cīņu vietām. Šovs Karostas cietumā, "Bēgšana no PSRS" Ziemeļu fortos. Brīvības taka vai velo orientēšanās. Ēdināšana un nakšņošana cietumā. Notikt var viss...

+371 26369470

[email protected]

www.karostascietums,lv

Liepājas Leļļu teātris

Dodies ekskursijā pa Liepājas Leļļu teātri un atklāj noslēpumus leļļu valstībā. Izzini leļļu aktiera profesijas noslēpumus, iejūties aktiera lomā un ielūkojies izrādes tapšanas aizkulisēs.

Cena: 5 EUR

Tā pat ir iespēja apmeklēt Liepājas leļļu teātra klātienes izrādes, kā arī iespēja noskatīties izrādes tiešsaistē, ZOOM platformā.

+371 26594529

[email protected]

http://liepajaslelles.lv

Ieskaties teātra aizkulisēs!

Ieskaties teātra aizkulisēs! Liepājas teātris piedāvā ekskursijas ikdienā neredzētās teātra telpās, atklājot vēl neredzētus noslēpumus.

Cena: Grupa virs 10 personām 3,00 eiro no personas + skolotājam bez maksas.

Piedalies tiešsaistes lekcijā "Kā top izrāde?", kuras galvenais mērķis un uzdevums ir atraktīvā un saistošā formātā parādīt jauniešiem, ka teātris ir kas vairāk par aktieri, kurš no galvas iemācījies lugas tekstu.

Norises vieta: Tiešsaistes platforma ZOOM. Notiek: sākot ar septembri pēc pieprasījuma.

Cena: 210 EUR līdz 30 personām. Mērķauditorija: 4.-12. klase

+371 29352460

[email protected]

www.liepajasteatris.lv

Liepājas muzejs

Liepājas muzeja izglītojošo programmu piedāvājumu veido pastāvīgās nodarbības, kuras ir pieejamas visa gada garumā, kā arī sezonālās un konkrētām mākslas izstādēm izstrādātas nodarbības. Lai noskaidrotu aktuālo izstāžu un sezonālās muzejpedagoģiju programmas, kā arī lai pieteiktos, lūdzam sazināties iepriekš.

+371 29605223, +371 63422604

[email protected] vai [email protected]

Lauku maizes ceptuve “Ievlejas”

Lauku maizes ceptuvē “Ievlejas” variet uzzināt, kā top maize, iemēģināt roku mīklas mīcīšanā un kukulīša gatavošanā paši, pie tējas krūzes nobaudīt ceptuves gardumus, kā arī iet rotaļās ar kādu pasaku tēlu. Kamēr maizīte cepas, ir iespēja iepazīt senos darbarīkus.

Cena: 7,50 EUR no personas. Garšas meistare Agita Pētersone.

“Ievlejas”, Sakas pagasts, Dienvidkurzemes novads

+371 29124128

[email protected]

Pāvilostas novadpētniecības muzejs

Pāvilostas novadpētniecības muzejs piedāvā 3 interaktīvās ekspozīcijās apmeklētājiem iepazīt Pāvilostu, tās vēsturi un laiku, kad Pāvilosta bija Slēgtā zona. Skolēnu grupām piedāvājumā arī mezglu siešanas un tīklu lāpīšanas meistarklases.

Dzintaru iela 1, Pāvilosta, Dienvidkurzemes novads

+371 63498276; +371 29226273

[email protected]

Sajūtu labirints “Saules taka” un Rucavas hidrometeoroloģiskā novērojumu stacija

Labirints  ir viens no cilvēces senākajiem simboliem, tā pirmsākums varētu būt pirms 3000 gadiem. Staigājot pa labirintu ir iespēja gūt pirmos impulsus, lai turpinātu meklējumus. Pie sevis. Ceļš pa labirintu ir attīrīšanās, iekšēja atbrīvošanās  no ikdienas rūpēm un raizēm, kas rada sasprindzinājumu un liedz ieklausīties sevī. Centrs - apskaidrība.

Sākot atpakaļceļu, atgriežamies ar jaunu pieredzi un atjaunotu garīgo spēku.

Labirinta apmeklējams bez iepriekšējas pieteikšanās. Ekskursija novērojumu stacijā ir jāpiesaka sazinoties ar gidu.

"Zvirbuļi", Rucavas pagasts, Dienvidkurzemes novads

+371 26830634

Mini ZOO “Atomi”

Mini zoo liek iepazīt un izjust lauku dzīvi. Šajā zoo ir iespēja iepazīt visdažādākos un neparastākos dzīvniekus - govis, aitas, zīda vistas, Indijas skrējējpīles, zelta fazānus, tītarus, pīles, Indijas pāvus. Ir iespēja satikt arī Āfrikas strausu pāri Anci un Kleo, Austrālijas emu Emīlu un vēl daudz citus.

"Atomi" , Grīnvalti, Nīcas pagasts, Dienvidkurzemes novads

+371 25560040

https://atomi.lv/zooseta/

Nenovērtēto lietu muzejs

Vai zini, ka ir lietas, kas no atkritumu grēdām nonāk muzejā? Tie ir gan senatnīgi mājsaimniecības priekšmeti, gan savdabīgas un vērtīgas lietas, kas  izceltas no atkritumu grēdām, rūpīgi spodrinātas un saglabātas. Tās ir lietas, par kuru pielietojumu zina tikai vecmāmiņas.  

Muzejs iekārtots SIA “Liepājas RAS” administrācijas ēkā. Eksponāti sakārtoti pastāvīgā ekspozīcijā un tos var apskatīt uzņēmuma apmeklētāji.

Muzeja apmeklējums ir bezmaksas, ekskursijas jāiesaka iepriekš.

Ķīvītes, Grobiņas pagasts, Dienvidkurzemes novads

+371 63459091

Jura staļļi

Atpūtas komplekss “Jura staļļi” piedāvā pavadīt laiku aktīvi un izzinoši. Ir iespēja iepazīt dižciltīgāko no dzīvniekiem – zirgu, vizināties zirga pajūgā. Drosminiekiem tiek piedāvāta iespēja izmēģināt savus spēkus gaisa trošu atrakcijā “Spārnotais zirgs”. Ir iespēja, vienojoties ar saimniekiem, paēst “Ivetas ķēķī” pagatavotās pusdienas vai labiekārtotā piknika vietā apēst līdzpaņemtās maizītes.   

“Kapeļkalēji”, Robežnieki, Grobiņas pagasts, Dienvidkurzemes novads

+371 29359778

Durbes muzejs

Muzejs ir iekārtots Latvijas Republikas pirmā ārlietu ministra Z. A. Meierovica dzimtajā mājā. Pastāvīgas un mainīgas ekspozīcijas par slavenu personību dzīves līkločiem Durbē un ar pilsētas vārdu saistītiem vēsturiskiem notikumiem.

Raiņa iela 17, Durbe, Dienvidkurzemes novads

+371 28677141

Cīravas mežaparks

Lēnu pastaigu, skaistu dabas skatu, kā arī aktīvākas atpūtas cienītājiem Cīravas Mežaparkā ( ~ 85 ha) ir izveidotas labiekārtotas 5 pastaigu takas. Lielākā daļa taku ved gar Durbes upes krastiem, atklājot skatam daudzos upes līkumus un bebru radītos darbus, skābaržu, bērzu, apšu un priežu audzes.

Cīrava, Dienvidkurzemes novads

+371 25435898

[email protected]

"Rūķu šeptes Brīnummežā"

Aicina izzināt dažādus noslēpumus, radoši un sportiski izkustēties, kā arī doties dārgumu meklējumos! Piemērots pirmsskolas vecāko grupiņu un sākumskolas klašu bērniem.

"Dižozoli" , Priekules pagasts, Dienvidkurzemes novads

+371 26260526

Keramikas darbnīca “Virzas”

Aicinām izmēģināt roku gan pie podnieka virpas, ģipša formiņām, gan vienkārši izveidojot interesantas lietas. Darbošanās ilgums līdz 2 stundām, pēc spraiga darba iespējams atpūsties pie ugunskura un apskatīt Paplakas tuvējo apkārtni, "Disnejlendu" ieskaitot!

"Virzas" , Paplaka, Virgas pagasts, Dienvidkurzemes novads

+371 26534381

Embūtes dabas parks

Viena no skaistākajām un noslēpumainākajām vietām Kurzemē. Īpaši skaisti rudenī, vērojot krāsainās lapas. Taku iespējams iziet gida pavadībā un uzzināt daudz jauna.

Embūte, Embūtes pagasts, Dienvidkurzemes novads

+371 26632134

Mākslas parks Aizputē

Dabas parks ar retu augu kolekciju, kas papildināts ar Ģirta Brumsona mākslas darbiem un mazajām arhitektoniskām formām.

Individuāls parka apmeklējums ir bezmaksas un bez iepriekšējas pieteikšanās. Iepriekš piesakot, ir iespējams apskatīt blakus esošo mākslinieka privāto rezidenci, interesanto daiļdārzu un mākslinieka darbnīcu. Ekskursijas garums līdz 1 st.

Cena: 2 EUR no personas (minimālais apmeklētāju skaits 5 cilvēki)

Aizpute, Dienvidkurzemes novads

+371 26892701

[email protected]

IEPLĀNO LIEPĀJU!

Vairāk skaties www.liepaja.travel

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48884916sec.